National Museum of Cambodia

National Museum of Cambodia

door Getaway Travel

Het Nationaal Museum van Cambodja is gehuisvest in Phnom Penh en herbergt een uitzonderlijke collectie kunst uit het oude Khmer rijk. Ook het uiterlijk is helemaal ontworpen in de Khmerstijl en dit is gedaan door de Franse archeoloog en kunstenaar Georges Groslier. In 1920 opende het toenmalige 'Musée des Beaux-Arts' haar poorten voor het publiek.

Wanneer je in het overweldigende tempelcomplex van Angkor Wat (nabij Siem Reap) ronddwaalt, valt je wellicht op dat veel beelden uit de eeuwenoude tempels verdwenen zijn. Gelukkig zijn veel van deze beelden terug te vinden in het National Museum. Onder andere enkele imposante beelden van vroegere heersers van het Khmer-rijk, waaronder Jayavarman. Daarnaast is er in het museum een bijzondere verzameling aardewerk te zien uit de tijd voordat de Khmer over Cambodja heerste.

ZELF NAAR Phnom Penh?

Bekijk alle 60 reizen naar Phnom Penh

Het National Museum of Cambodia is gehuisvest ten noorden van het Royal Palace.

Vleermuizen

Wat ook terug te vinden is in dit museum, of beter gezegd óp dit museum, is een gigantische kolonie vleermuizen! Naar verluid verblijft hier zelfs de grootste vleermuizenkolonie ter wereld! De beestjes hebben wel een geldige verblijfsvergunning: ze behoren allen tot de recent ontdekte 'Cambodian freetail'. Denk dus niet dat er instortingsgevaar dreigt wanneer men het heeft over een 'bat roof'...

Reizen Phnom Penh

Foto's & video's National Museum of Cambodia

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors