Koffie met...ei?! In Vietnam

Koffie met...ei?! In Vietnam

door Tessa Voncken

“Alleen al de gedachte aan koffie met ei maakte me al misselijk, maar niets is minder waar. Dit is nu mijn favoriete koffie in Vietnam.”

De Vietnamese koffie is beroemd. Toen ik vertelde dat ik naar Vietnam op reis zou gaan, kreeg ik van mensen te horen “Oooh, ik ben jaloers. De koffie daar is zo lekker!” Deze mensen waren koffiedrinkers uiteraard. Maar zelfs al ben je geen echte koffiedrinker, ook dan zit er in Vietnam iets voor je tussen. In Vietnam drinken ze namelijk koffie op vele verschillende manieren. Zwart uiteraard. Met melk, en dan in allerlei soorten en maten. Onze koeienmelk wordt niet veel gedronken in Azië, gecondenseerde melk is er veel gangbaarder. Het geeft de koffie een romige en zoete smaak.

Maar ik ontdekte er ook nog andere versies. Koffie met een bolletje kokosijs. Deze combinatie levert een frisse ijskoffie op. Koffie met yoghurt, ook verrassend lekker. En koffie met ei. Excusez-moi? Ik trok een vies gezicht toen ik hoorde dat die heerlijk uitziende koffie van de persoon naast me ei bevatte. Een rauw, geklopt ei. Dat ging me een stap te ver. Totdat ik van andere reizigers hoorde dat ik het echt móest proberen. Ik ben uiteindelijk overstag gegaan. En ja, hij was heerlijk. Met een beetje cacao erop lijkt de smaak erg op tiramisu. En laat dat nou net mijn favoriete dessert zijn.

ZELF NAAR Vietnam?

Bekijk alle 104 reizen naar Vietnam

Reizen Vietnam

Specialisten Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors