Wamena

Wamena

door Getaway Travel

Wamena is de enige stad in de Baliemvallei en is de meest door toeristen bezochte locatie in Papoea. De omgeving van Wamena biedt een prachtig uitzicht op de bergen. Vanuit de stad kun je de omliggende dorpen van de Dani-, Lani- en Yalistammen bezoeken. In Wamena is een grote, lokale markt waar de leden van de Dani-, Lani- en Yalistammen hun producten kopen.

De Baliemvallei en de stammen die hier wonen zijn pas in 1938 ontdekt. Ondanks de vele veranderingen die de tijd en de christelijke missie met zich hebben meegebracht, zijn er tal van kleurrijke tradities die nog steeds in ere worden gebleven. Dit zie je bijvoorbeeld aan de traditionele manier waarop de mannen zich kleden. De befaamde peniskoker (kotheka).

ZELF NAAR Wamena?

Bekijk alle 6 reizen naar Wamena

Kunst en souvenirs

In Wamena is ook een grote, lokale markt waar de leden van de Dani-, Lani- en Yalistammen hun producten verhandelen. In de souvenirwinkels van de stad maar natuurlijk ook in de omliggende dorpen kun je terecht voor ambachtskunst. Je kunt er ondermeer stenen bijlen, peniskokers en sieraden die gemaakt zijn van schelpen, veren en botten kopen. In de souvenirwinkels kun je ook houtsnijwerk van de Asmat kopen maar let daarbij wel op de kwaliteit en prijs.

Om in Wamena en de Baliemvallei langere tijd te kunnen verblijven heb je een surat jalan, nodig die je kunt halen in de politiebureaus van Port Numbay en Sentani.

Festival

Jaarlijks wordt in Wamena in augustus tijdens de week van de onafhankelijkheidsvieringen een cultureel festival georganiseerd waar duizenden leden van de Dani-,Lani- en Yalistammen op af komen.

Reizen Wamena

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors