Reviews Vietnam

Reviews Vietnam

8,4
8,8 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
8,2 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,5 Veilig
8,9 Natuur
7,6 Stranden
7,7 Klimaat
  • Aantal reviews: 157
  • Aantal waarderingen: 83

Vietnam rondreis (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Lindy Dubois op 30 januari 2020

Het is een prachtig land. Wij hebben zelf gereisd van Zuid naar Noord, wat ik zelf heel fijn vind omdat je dan echt naar de hoogtepunten toe leeft. Daarnaast kun je met de motor alvast oefenen in andere delen (wij van Dalat naar Nha Trang + Hai van Pass + Phong Nha) voordat je drie dagen de Ha Giang Loop op de motor moet doen. Ik was zelf erg blij dat ik deze zelf kon rijden, zowel ivm pijn aan mijn kont (achterop zitten is veel minder comfortabel dan zelf rijden) en ook ivm controle. Ik kon zelf afremmen en bepalen hoe hard ik ging. Wel kon ik minder van het uitzicht genieten en foto's maken maar dit was wel het hoogtepunt van mijn reis. Verder is Phong Nha qua natuur echt prachtig, het dorpje zelf is absoluut niet de moeite waard en ook moeilijker bereikbaar tov andere bestemmingen. Het land heeft in ieder geval genoeg afwisseling: Mekong Delta, Halong Bay, Ha Giang, Hanoi en Hoi An. Verder vond ik de oorlogsmusea en Cu Chi tunnels ook heel indrukwekkend.

Pluspunten Vietnam

  • Goedkoop
  • locals zijn lief
  • cultuur
  • natuur

Minpunten Vietnam

  • verbindingen met slechte bussen
Ultieme tip: restaurant bep me in @Ho Chi Minh + Ha Giang Loop met de motor
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Friends travel Vietnam (bezocht in december 2019)

Review geschreven door Mirjam de Klerk op 29 december 2019

Wat een mooi en leuk land! Lieve mensen, bereidt om je een beetje te plagen op een leuke manier. Niet rancuneus. De natuur, met name in het noorden is adembenemend mooi, Maar ook de ‘Bay’s’, zijn schitterend. De steden zijn chaotisch maar sfeervol. Gewoon op straat gegeten en nergens ziek van geworden. Kortom, wij gaan terug

8,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • gewoon doen
Ultieme tip: Hebben geboekt via Friends travel Vietnam, was niet de goedkoopste maar ook zeker niet de duurste en echt fantastisch verzorgd! Altijd bereikbaar, echt onze complimenten!!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vietnam van noord naar zuid (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Manette Ingenegeren op 11 december 2019

Wat kan je zeggen over Vietnam? Wat ik opschrijf is mijn mening, een ander kan er op een heel andere manier naar kijken. Ik reis alleen en wil graag een indruk krijgen van het land dat ik niet ken. Het is ver weg en vooral erg bekend vanwege de oorlog met Amerika. Die is voor veel Vietnamezen al lang geleden, blijkt het. De jongere generatie heeft er via hun familie mee te maken gehad, maar ze zijn er niet meer dagelijks mee bezig.
Overal in het land zijn wel veel musea gewijd aan deze donkere periode. Deze moet je zeker bezoeken om te kunnen begrijpen wat een impact deze oorlog heeft gehad op de mensen en het land.
De opbouw naderhand is op sommige plekken sneller gegaan dan op andere. In Hue bijvoorbeeld, waar een enorme verwoesting heeft plaatsgehad in de citadel, is de restauratie nog niet ver gevorderd. Net als dit zijn er andere projecten die onder de paraplu van Wereld Erfgoed restauraties doorvoeren.
Vietnam is een land in ontwikkeling en dat maakt het erg interessant om in rond te reizen. De mensen zijn vriendelijk, maar spreken over het algemeen, buiten de meeste toeristenspots, geen Engels. Maar het handgebaren en blikken over en weer kom je een heel eind.
Aan het klimaat was ik snel gewend, net als aan het dagritme. De Vietnamezen staan op voor dag en dauw en zijn vaak om 5 uur 's morgens al druk in de weer. Wil je een mooie zonsopgang zien op het strand, dan blijkt het strand drukker dan overdag met sportende mensen en selfies makende groepjes vrienden.
's Avonds wordt er nog lang buiten geleefd en gezongen bij de karaoke, dat het nationale tijdverdrijf is.
Wat eten en slapen betreft kan je met klein en ruim budget alle kanten op. Mijn ervaringen waren overal prima. De ontbijtjes zijn geweldig, vooral de banana pancake.
Ik heb me als vrouw alleen nooit onveilig gevoeld tijdens de reis. Vanwege de drukte en vervuiling zou ik het afraden om met kleine kinderen naar de grote steden als Hanoi en Ho Chi Min City te gaan.

8,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • OV rijdt op tijd
  • Aardige locals
  • Goedkoop
  • Gevarieerde natuur

Minpunten Vietnam

  • Drukte grote steden
  • vervuiling grote steden
  • Taxiscams
  • lang reizen
Ultieme tip: Mijn tip om Vietnam te ontdekken is om zelf op ontdekking te gaan. Reisgidsen zijn handig als leidraad en ter oriëntatie, maar gewoon gaan lopen of fietsen levert het meeste op.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend landschap (bezocht in april 2019)

Review geschreven door Eline van der starre op 09 december 2019

Vietnam is heel veelzijdig en als je van indrukwekkende landschappen houdt dan moet je er zeker naar toe! Van de prachtige Mekong Delta in het zuiden van Vietnam tot aan de hoogste en grootste bergen die je ooit gezien hebt in het noorden. Wat je zeker moet doen is een motor kopen of huren en het land doorrijden. Wij hebben na 4 weken met de bus en trein van zuid naar noord gereisd te hebben in Hanoi een motor gekocht om het noorden te verkennen. Dit was één van de tofste dingen die we ooit gedaan hebben. Heel gevaarlijk, want in Vietnam rijden ze als gekken maar super gaaf. Je beleeft het echte authentieke Vietnam op deze manier!

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Goedkoper dan bijvoorbeeld Thailand
  • Prachtige landschappen

Minpunten Vietnam

  • Het verkeer
Ultieme tip: Slaap vooral in homestays en boek niks op voorhand
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Noord Vietnam (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Valerie van der Burg op 08 december 2019

Noord Vietnam is anders dan het zuiden: de Chinese invloeden zijn duidelijk merkbaar. Er heerst meer armoede en er zijn meer duidelijk cultuurverschillen zichtbaar tussen de verschillende 'stammen' die er leven. Men werkt hard in de (rijst)velden en is niet gewend aan het massatoerisme. Door ontbreken van een goede infrastructuur zijn de bergwegen moeilijk begaanbaar maar juist daarom kom je op de mooiste plekken!

Pluspunten Vietnam

  • Betaalbaar
Ultieme tip: Neem het openbaar vervoer: de reis is de belevenis!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

‘Heerlijk’ Vietnam! (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Karin van Rooij op 01 december 2019

Vietnam is een ‘heerlijke’ bestemming in twee opzichten, het is er prachtig en je kunt er superlekker eten.
Vietnam is heel groot en als je de kans hebt om vaker te gaan zou ik óf het Noorden, óf het Zuiden kiezen. Mijn voorkeur gaat uit naar het ongerepte Noorden. De prachtige natuur rond Sapa, geweldig Halong Bay, en de topper is Tam Coc, dat is Halong Bay op het land, echt schitterend.
Hanoi is een superstad, heel gezellig en sfeervol, maak daar zeker een streetfood tour onder begeleiding van een local. Als je dat aan het begin van je reis doet, heb je daar de hele vakantie plezier van omdat je dan een beetje weet wat je kunt bestellen.
Kortom, geniet met je ogen én met je mond in Vietnam!

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • eten
  • betaalbaar
  • natuur

Minpunten Vietnam

  • warm
  • vochtig
Ultieme tip: Slaap in Tam Coc en ga vanuit daar wandelen, fietsen of neem een bootje, geweldige omgeving.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land, natuur is mooi, mensen zijn lief, het was geweldig! (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Cynthia Klaassen op 26 november 2019

Ik ben van noord naar zuid gereisd en weer terug met het vliegtuig. Ik had 3,5 week en heb veel ‘hoofd’ plekken wel gezien. Hanoi - Cat ba - Hue- hoi an - ho chi minh - mekong delta - sapa - ninh binh / tam coc was onze route. De hostels waren over het algemeen prima! De mensen in het hostel konden Engels meestal en wilden je altijd helpen. De natuur is super mooi en tours zijn aan te raden; zo zie je meer van alles en heb je ook nog een goede uitleg erbij. Aan eten kom je ook niks te kort. Kortom een heel interessant land, met een rijke historie en veel cultuur en natuur. Het toerisme is nog niet zo groot dat er geen cultuur meer over is dus dat is super leuk.

Ultieme tip: Neem de app Grab op je telefoon voor vervoer; goedkope taxi of motortaxi. Heel handig!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Bijzonder (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Lotte Van de Vooren op 25 november 2019

Vietnam is een veelzijdig en bijzonder land. Er wonen lieve mensen en er is lekker eten. Van het noorden tot het zuiden, er is overal wat te zien, te doen en te ervaring. Wij hebben heel Vietnam gezien. Van de grens met China tot het zuidelijke eiland Phú Quốc wat onder Cambodja ligt. Elk deel van Vietnam is anders. De kust is lekker warm en daar kun je aan het strand liggen. In, ongeveer het midden, ligt Dalat. Een super schoon en mooi plaatsje waar je kunt afkoelen in de bergen. Vietnam is prachtig en zeker de moeite waard. De Ha Giang Loop is wel echt het aller mooiste en gaafste wat we hebben gedaan

Pluspunten Vietnam

  • Lieve mensen.
  • Lekker eten
  • Mooie uitzichten
  • Veel te doen

Minpunten Vietnam

  • Niets
Ultieme tip: De Ha Giang Loop via het Jasmine Hostel in het noorden van Vietnam. Het is een motorroute dwars door de bergen. Je kunt zelfs helemaal tot aan de grens met China rijden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

wanderlust (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Manon Jong op 25 november 2019

Geweldig is Vietnam. Lieve mensen en heel veel te zien. Ik heb gereisd van het noorden naar het zuiden. Een maand is daarvoor perfect. De locals zijn bereid met alles te helpen. Je kan er goedkoop eten.

Ultieme tip: Ga naar plekken waar het nog niet zo toeristisch is
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis van Noord naar Zuid Vietnam (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Sylvia Woestmaat op 24 november 2019

Rondreis gemaakt van Noord naar Zuid Vietnam. Waanzinnige ervaring en veel mooie plekken aangedaan, waaronder Hanoi, Halong Gay, Mai Thau, Hoi An en Ho Chi Min stad.
Mooi land, hele mooie en lieve mensen en heerlijk gegeten. Zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar!

Pluspunten Vietnam

  • aardige locals
  • lekker eten
  • betaalbaar

Minpunten Vietnam

  • veel toeristen
Ultieme tip: Bezoek Hoi An!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Fantastische reis door een prachtig land! (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Moniek Mutsaers op 24 november 2019

Ik ben in 3 weken van Noord naar Zuid gereisd. Ook ben ik een aantal dagen op Phu Quoc geweest. Ieder deel van Vietnam geeft een andere ervaring. Het is dan ook moeilijk om een favoriete locatie te noemen. Als ik echt moet kiezen dan zou ik kiezen voor Hanoi, aangezien deze stad zeer authentiek is ondanks dat het een hectische en grote stad is. Als ik Vietnam nog een keer zou bezoeken, zou ik niets anders doen.

8,6
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • goedkoop
  • historie
  • veilig
  • klimaat
  • openbaar vervoer

Minpunten Vietnam

  • warm
  • plastic
Ultieme tip: Koop een simkaart!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vietnam (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Danique Konings op 21 november 2019

Vietnam is een land met adembenemende mooie landschappen. Het land is erg authentiek waardoor je echt gedompeld wordt in hoe het echte leven er aan toe gaat. Daarnaast zijn de inwoners erg vriendelijk en is het eten er erg vers en lekker. Aanraders zijn de fietstocht en streetfoodtour in hanoi, trekking door Sa Pa, boottocht door Tam Coc en wandelen door de mooi verlichte straten van hoi an door de lampionnen.

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar
  • authentiek
  • mooie landschappen

Minpunten Vietnam

  • veel toeristen
Ultieme tip: Een trekking door Sa Pa!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Als tiener in Vietnam (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Eva Vonk op 20 november 2019

Vietnam is een prachtig land. Ik ben met het openbaar vervoer van Hanoi naar Ho Chi Minh gereisd in anderhalve maand. Vietnam is een prachtige mix tussen cultuur en avontuur. Het bezoeken van de rijstvelden en tempels zijn de culturele must-sees, maar voor sfeer zijn stadjes zoals Hoi An met al haar lampionnen onmisbaar. Om het avontuur op te zoeken kan je een scooter huren en zo zelf erop uit gaan. Dit geeft veel vrijheid en je ziet stukken waar je normaal nooit komt. Ik was 18 toen ik Vietnam bezocht en ik heb me nooit ergens in beperkt gevoeld. De mensen en sfeer daar gaven me het gevoel dat ik er helemaal thuishoorde en na anderhalve maand was ik met dit land nog lang niet klaar.

7,4
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
4 Locals
8 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Toegankelijk
  • Goedkoop
  • Gezellig

Minpunten Vietnam

  • Vinh
  • Het aandringen van locals in Sapa
  • Koud in het noorden
Ultieme tip: Bezoek in Ho Chi Minh de Heineken experience. Huur in Hoi An een scooter zodat je overdag van het strand kan genieten en 's avonds de lampjes in het centrum kan bekijken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Vietnam (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marielle Bakhuys op 18 november 2019

Vietnam is een onwijs mooi land met zoveel geschiedenis! De mensen zijn super gastvrij en je voelt je er gelijk thuis. Wil je wat cultuur en natuur? Ga dan zeker naar Vietnam. Er is ook zoveel te zien van de oorlog. Een beetje vreemd tijdens een vakantie, maar onwijs interessant en het heeft me nog meer respect gegeven voor dit land.

Pluspunten Vietnam

  • locals
  • gastvrij
  • cultuur
  • geschiedenis
  • eten

Minpunten Vietnam

  • lang reizen
Ultieme tip: Ga naar de kleine dorpjes langs de kust!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oneindig Vietnam (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Maryse Boonstra op 18 november 2019

Vietnam is een veel toegankelijker land dan ik had verwacht. Hoewel de locals niet veel Engels spreken, zijn ze heel vriendelijk en open. Het land is gigantisch en je moet er dan ook de tijd voor nemen om alles te kunnen zien. Door de gigantische verschillen tussen noord en zuid gaat Vietnam echter nooit vervelen.

Pluspunten Vietnam

  • Vriendelijke locals
  • Heerlijk eten
  • Divers land

Minpunten Vietnam

  • Veel toeristen
Ultieme tip: Sla Ninh Binh niet over! Veel organisaties bieden een dagtour aan vanuit Hanoi, maar het is een fijne plek om één of twee nachten te verblijven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Vietnam (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Bertus Watering op 18 november 2019

Prachtig land die mede door zijn lange kustlijn verschillende wonderen der natuur laat zien. Mede is goed het verschil te zien tussen het Noorden (gestructureerd/ georganiseerd) en het zuiden (meer westers georiënteerd)
Ervaren als een gastvrij land.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Heerlijk eten.
  • prachtig natuur
Ultieme tip: Ga vooral eten bij een local restaurantje.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi Vietnam (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Andrea Beuling op 17 november 2019

Een prachtig land met veel bezienswaardigheden.Prachtige natuur lekker eten, leuke restaurantjes, prima hotelletjes en mooie steden. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam.Heel veel scooters!
Lieve bevolking❤

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • mooie natuur
  • lieve mensen
  • nog niet zo toeristisch

Minpunten Vietnam

  • hygienne niet overal top.
  • onvoldoende denken aan milieu.
Ultieme tip: Halong Bay moet je gaan zien.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Huwelijksreis door Vietnam (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Ronald Loedeman op 16 november 2019

Vietnam is een fantastisch land om te backpacken en wij hebben dan ook vel van het land kunnen zien. We zijn in Hanoi begonnen, toen het noorden gezien en daarna langs de kust langzaam naar het zuiden gereisd. Ik had deze reis zeker niet willen missen!

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Huwelijksreis (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Ronald Loedeman op 16 november 2019

Vietnam is een fantastisch land om te backpacken en wij hebben dan ook vel van het land kunnen zien. We zijn in Hanoi begonnen, toen het noorden gezien en daarna langs de kust langzaam naar het zuiden gereisd. Ik had deze reis zeker niet willen missen!

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar

Minpunten Vietnam

  • veel toeristen op bepaalde plekken
Ultieme tip: Probeer zo veel mogelijk met verschillende vervoersmiddelen te reizen, dit draagt bij aan de ervaring!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Motorreis Noord Vietnam (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Annemieke Wiedemeijer op 21 februari 2019

Een motorreis door Noord Vietnam. Start in Hanoï. Geweldig. Leuke plaatsjes. Bij mensen in homestays. Heel bijzonder. Op plaatsen waar je normaal gesproken niet zou komen. Prachtige natuur. Veel bochten. Monumenten. Vriendelijke mensen. Nauwelijks toeristen. Een lokale gids die veel wist te vertellen. Helaas slecht weer. Een typhoon voor de kust bracht een hoop regen met zich mee, vooral de eerste dagen. Landverschuivingen. Uitdagende routes. Wat een mooi land. Halong Bay vond ik na de rondreis door vrijwel toeristloos Noord Vietnam, ondanks de mooie omgeving, een kater. Vreselijk toeristisch. Gesleep van de ene trekpleister naar de andere. Ik was liever twee dagen in Hanoï gebleven. Daar heb ik te weinig tijd gehad.

Pluspunten Vietnam

  • vriendelijke mensen
  • lekker eten
  • betaalbaar

Minpunten Vietnam

  • te toeristisch Halong Bay
Ultieme tip: Verblijf in homestays. Vriendelijke mensen. Goed eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het Beste van Vietnam (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marion Verhaegh op 30 december 2018

Wij hebben de 21 daagse rondreis gedaan het beste van Vietnam!
Wat een geweldige mooie reis heel veel gezien en gedaan!
Vooral de geschiedenis van de Vietnam oorlog trok mij enorm aan, en stonden op die momenten ook wrl even stil wat er allemaal gebeurd was, erg triest!
Het was ook heel interessant en wat een prachtig natuur en cultuur!
De mensen zo lief en aardig, geweldig om dit te zien!
Wij hebben erg genoten van deze mooie en indrukwekkende reis!
Het is echt een aanrader om deze reis te doen!!

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Vietnam (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Ria Prij op 23 december 2018

Een bijzondere reis. De mensen zijn aardig en alert. Wat mij opviel is dat ontzettend punctueel waren. Schitterende natuur. Mooie mensen . Een onbegrijpelijke taal. Heerlijk eten. Alerte punctuele mensen. Heel goed land om rond te reizen.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Een reis door de geschiedenis. (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Edith van Aken op 22 december 2018

Een reis door Vietnam geeft je veel om te verwerken. Prachtige natuur, drukke steden met vriendelijke mensen. Lekker eten en veel cultuur. Je ziet mensen op de velden werken, vaart in bootjes door grotten, maar je ziet ook wat de oorlog heeft gedaan. In musea en ook op straat, als je de jonge mensen met lichamelijke handicaps ziet, overgehouden aan het gif dat hun ouders hebben binnengekregen.
Kortom een mooie en leerzame reis!

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • mooie landschappen
  • lekker eten

Minpunten Vietnam

  • soms lange reistijden
Ultieme tip: Hoi An is supergezellig! Plan hier een paar dagen voor!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vietnams vriendelijk verleden (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Fred Bransen op 20 december 2018

Vietnam is een bestemming die je niet mag missen. Niet alleen de vriendelijke bevolking, het overheerlijke eten, de verbazingwekkende landschappen dragen daar zorg voor.
Ik ben vooral geraakt door de wijze waarop de bevolking met het oorlogsverleden om gaat. De resten van de oorlog zijn nog op vele plekken zicht- en merkbaar, maar de het lijkt erop dat er met voldoende nuance en respect het verhaal over wat er daar gebeurt is wordt verteld. Geen wrok, geen haat maar vooral de aandacht voor iets wat nooit meer mag gebeuren. Een land waar ik nog zeker naar terug wil gaan.

Pluspunten Vietnam

  • Vriendelijk
  • heerlijk eten
  • cultuur
  • geschiedenis
  • afwisselend
  • goede en mooie hotels
Ultieme tip: Een vlucht met een watervliegtuig door Halong Bay is echt een fantastische ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vietnam noord zuid (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Ilse Hofman op 18 december 2018

In Hanoi is train street en het meer een must see. De trein zie je door de straat razen en in het weekend vermaakt iedereen zich rondom het meer.

Ta van, een dorpje bij Sapa, is een ideale plek om de rijstvelden te zien. In november is de rijst geoogst maar het is nog groen.

Het toeristische Ha Long bay is vooral populair door aziatische bezoekers. Voor een ervaring zonder massa toerisme is een cruise naar La Han bay een aanrader.

Tam Coc is een dorpje waar je gemakkelijk per scooter meerdere tempels kan bezoeken en naar het bekende uitzichtpunt kan gaan. Vergeet ook niet een boottrip in Trang An.

Phong Nha wordt steeds bekender en is zeker niet een plek die je kan overslaan. Geef iets meer uit voor een trekking door de grotten met Oxalis of ga net zoals de meeste ziplinen in Paradise Cave.

Hue heeft een gezellig uitgaansgebied waar bandjes de mensen vermaken op straat. De Citadel is een bezoekje waard en neem er vooral de tijd voor.

Met een motortocht van Hue naar Hoi An zie je meer van het echte Vietnam en kan je een duik nemen in de Elephant Springs.

Hoi An is een fijne plek om wat langer te blijven. Een middagje My Son, dagje strand op An Ang beach en nog een paar dagen slenteren door alle winkelstraten van Hoi An.

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • aardige locals
  • makkelijk bereisbaar
  • gevarieerde landschappen

Minpunten Vietnam

  • heel veel zwerfafval
Ultieme tip: Plan niet te veel vantevoren, zo ben je flexibel bij slecht weer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische reis (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Loes Weemen op 13 december 2018

Vietnam is heel afwisselend, we hebben een prachtige drieweekse reis gemaakt door zowel noord als zuid vietnam. Maak een motorbike loop in het nog relatief onbekende HaGiang. Hoogtepunt van onze reis. Maar sla ook zeker Ninh Binh niet over!

Pluspunten Vietnam

  • afwisselend
  • prachtige natuur
Ultieme tip: Maak een motorbike loop in het nog relatief onbekende HaGiang. Hoogtepunt van onze reis.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Om nooit te vergeten! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Silvy Winter op 23 november 2018

Schitterende reis gemaakt vanuit Hanoi eerst naar het hoge Noorden in Sapa voor een trecking. Daarna met boot over de Halong bay, dan naar de keizerlijke stad Hue. Hierna achter op de motor naar HoiAn over de Hai Van Pass. Dan naar Ho Chi Minh en de laatste 3 dagen aan het strand van het eiland Ohu Quoc!

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • lieve bevolking
  • heerlijk eten
  • indrukwekkende bezienswaardigheden
  • de musea
  • chi chi tunnels
  • en een keizerlijk dinner in de keizerstad Hue.

Minpunten Vietnam

  • grote afstsnden
Ultieme tip: Met le family riders achter op de motor een hele dag dag op weg met mooie stops vanuit Hue naar HoiAn
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat een ervaring!! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Paul van Bloois op 15 november 2018

Nogmaals, wat een ervaring. 1 maand Vietnam, dat was de planning. Eenmaal aangekomen op het vliegveld, eerste doel. Opzoek naar een ATM. Dit was de eerste keer, dat ik kon aangeven om 3.000.000 te pinnen!! Wat een groot geld. Kijk uit, met restaurantjes en winkels. De mensen hier kunnen nog wel misbruik van de toeristen maken.

Ik zou iedereen aanraden om de tijd te nemen in het noorden. Het is misschien niet altijd mooi weer, maar het uitzicht is echt geweldig daar! Ha Giang Loop. Beste wat ik gedaan heb in Vietnam. Verder zou ik Cat Ba aanraden ipv Halong Bay!
Ninh Binh was ook echt heel vet, onwijs mooi uitzichtpunt daar.

Het zuiden is misschien iets minder aantrekkelijk dan het noorden. Maar nog echt wel de moeite waard! Mui Ne, is er mogelijkheid om te kite surfen daar! Hoi An of Hanoi om een tattoo te zetten, hele goede shop.

Wij zitten nu op Phu Quoc, heerlijk eiland om lekker te niksen en te chillen!

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar

Minpunten Vietnam

  • Groot geld
Ultieme tip: Gebruik de app Grab, zodat je niet teveel betaald voor de taxi's.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rondreis Vietnam en Cambodja (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Esther Plas op 13 november 2018

Prachtige rondreis gemaakt door Vietnam en Cambodja. Beide prachtige landen met een geschiedenis aan oorlogen. Ondanks de oorlogen en ellende ontzettend vriendelijke mensen ontmoet. Op de foto staat een kleine meneer van 95 jaar die het geweldig vond om op de foto te komen. Tevens een foto gemaakt van hem met mijn man van 2 meter lang. Misschien had ik deze moeten insturen want is een erg grappig gezicht.

Pluspunten Vietnam

  • vriendelijk
  • geschiedenis
  • diversiteit
Ultieme tip: Verblijven op een Jonker boot in Halong Bay.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Waanzinnig Vietnam (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Leon Demeijer op 12 november 2018

Wow, wat was het een geweldige reis door Vietnam. Vooral het Noorden van Vietnam (de Ha Giang Regio) was waanzinnig mooi. De mensen zijn vriendelijk, de overnachtingen en het eten is spotgoedkoop en de natuur is extreem mooi. Wij zijn in totaal in 29 dagen van Noord naar Zuid Vietnam gegaan.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar
  • vriendelijke locals

Minpunten Vietnam

  • zuiden is toeristisch
Ultieme tip: De Ha Giang Loop is zonder twijfel het mooiste wat wij tot nu toe in heel Azië hebben gedaan. Zeker een aanrader om deze trip in 4 dagen te doen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers

Rondreis Vietnam (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Mayke Peeters op 12 november 2018

Een prachtige rondreis gemaakt door Vietnam. Vriendelijke mensen, heerlijk eten en prachtige natuur.
Ik heb een reis gemaakt met reisorganisatie Mambo. Alles super geregeld. Overal een lokale gids die ons de mooiste plekken kon laten zien.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • aardige locals
  • lekker eten
  • mooie natuur
  • avontuurlijk

Minpunten Vietnam

  • geen
Ultieme tip: Nachttrein
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Enkele dagen Sapa (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Betty Witzand-van Tergouw op 12 november 2018

Na onze eerste rondreis door Vietnam wilden we graag nog een keer terug, specifiek het noorden.
Hanoi was zeker weer een bezoek waard, het authentieke Vietnam. Sapa hadden wij nog niet bezocht en wij gingen per nachttrein vanaf Hanoi. Sapa is zeker een bezoek waard en je komt er op de markten veel gekleurde bevolkingsgroepen tegen. Altijd mooie foto's.

Pluspunten Vietnam

  • Vriendelijke bevolking; eten goed en goedkoop
  • mooie steden; prachtige stranden
Ultieme tip: Bezoek de ouden wijken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Unieke Authentieke ervaring (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Tirza Dantuma op 11 november 2018

Wat een fantastisch land is Vietnam. Ondanks de toenemende toerisme blijft het uniek en authentiek. Raar te bedenken dat er tot 20 jaar geleden amper toerisme was en bepaalde plekken onbereikbaar waren. Het verschil tussen het Noorden en het Zuiden van het land is opmerkelijk hoe meer je richting Ho Chi Minh komt hoe moderner het word. Ik ben een solo reiziger en heb het land doorgereisd met mijn backpack door middel van de sleepers bus en trein . Het was een zeer gelaagde ervaring het is super makkelijk om vervoer te regelen en met handgebaren kom je ver. Het eten is fantastisch alles is zo vers en met passie voorbereid. Gaan zou ik zeggen.

8,1
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Phong Nha-Ké Bang National Park
  • Con Dao island
  • Ninh Binh

Minpunten Vietnam

  • Opdringere verkoper
  • Vuilnis word door lokale mensen overal neergegooid
Ultieme tip: Tip voor het regelen van een taxi of een scooter download de app ‘Grab’ dit is de versie van Über in Vietnam. Zo kun je makelijk je vervoer regelen voor een vaste prijs.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hoi An (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sandra van den Bogaard op 11 november 2018

Hoi An is een voormalig havenstadje van het koninkrijk Champa. In de 16e en 17e eeuw was het een belangrijk handelscentrum. Het heeft een schitterend oude binnenstad welke is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als je de oude stad binnenloopt zie je veel bedrijvigheid op straat en overal kleermakers. De duizenden lampionnen in de stad zorgen voor een bijzondere sfeer. Wij hebben de Chinese tempel bezocht, Japanse brug (Cau Nhat Ban) die wordt bewaakt door houten honden en apen. Een absolute aanrader is het maken van een fietstocht door het prachtige achterland van Hoi An. Tijdens onze fietstocht komen wij in contact met super vriendelijke locals. In Hoi An zelf bezoeken wij een galerie van de Franse fotograaf Réhahn. Wij zijn helemaal onder de indruk van de schitterende portretten en kopen er een op hout. Wat eten betreft kun je goed terecht bij the Hoianian. Ik denk nog dagelijks terug aan deze unieke bestemming.

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Aardige locals.

Minpunten Vietnam

  • Het vinden van een schone toilet
Ultieme tip: Vietnam is een geweldig land qua natuurschoon en vriendelijkheid van de mensen. Niet te missen: Halong Bay, Hoi An en Hanoi Sapa hebben wij voor een volgende keer bewaard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke rondreis door Vietnam (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Linda de Leur op 11 november 2018

In april/mei van dit jaar zijn we samen met een individuele reis door Vietnam gereisd. Begonnen in Hanoi en vandaar naar Sapa met een nachttrein om aldaar een hiking te doen van twee dagen. Ik was heel blij met de plaatselijke dames die me over lastige trajecten hielpen. Ik op bergschoenen, zij op slippers. Ze wilde hier geen fooi voor, maar wel dat je een kleinigheidje van ze kocht. Terug naar Halong Bay en vandaar via de kust naar het zuiden getrokken om via de Mekong Delta te eindigen op een tropisch paradijsje Phu Quock. We hebben veel gezien en gedaan en, dankzij de gidsen, ook veel contact gehad met de Vietnamezen. Echt een vakantie zoals een vakantie hoort te zijn.

Pluspunten Vietnam

  • goedkoop
  • vriendelijke loccals
  • mooie natuur
  • afwisselend
Ultieme tip: Geniet van wat het land en de bevolking je biedt en probeer eens dingen uit. Zo hebben we heerlijke gerechtjes gegeten op straat. Kijk wel of het druk is bij zo'n stalletje.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdig Vietnam (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Marja Wilbers op 10 november 2018

Geweldig veelzijdige landschappen met prachtige steden. Warm volk met overheerlijk eten! Rijke geschiedenis.
Hanoi met zijn lantaarntjes. Betoverend Halong bay. Het drukke Ho Chi Minh. kabels, kabels , kabels. Brommers

Pluspunten Vietnam

  • familie vriendelijk
  • cultuur
  • geschiedenis
  • tempels
Ultieme tip: Gewoon gaan!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vietnam indrukwekkend (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door W.A Van Schoonhoven op 21 oktober 2018

Na een lange vlucht zijn wij aangekomen in Hanoi, dit is een drukke stad met veel brommers.
Daarna zijn we naar Halong bay gegaan, het is een schitterende ervaring om op een boot te verblijven, omringd door de krijtrotsen. De nachttrein van Hoi An, kleding laten maken en de stad van de lampions en nog veel meer om op te noemen

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar
Ultieme tip: Katoenen kleding , drink genoeg water en kijk 's avonds uit als je op pad gaat,
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi vriendelijk en bijzonder land (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door W.A Van Schoonhoven op 18 oktober 2018

Ha longbay, Ha noi, mekong delta , hoi an, chi chi tunnels,eten is lekker, ho chi minh City,
Plattelanders het verbouwen van rijst en hoe te maken loempia's, nachttrein van bin treh naar Hoi an , belevenis op zich

Pluspunten Vietnam

  • vriendelijk
  • lekker eten
Ultieme tip: Bezoek ha long bay en ho chi minh , hoi an
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Mooi vriendelijk en bijzonder land (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door W.A Van Schoonhoven op 18 oktober 2018

Ha longbay, Ha noi, mekong delta , hoi an, chi chi tunnels,eten is lekker, ho chi minh City,
Plattelanders het verbouwen van rijst en hoe te maken loempia's, nachttrein van bin treh naar Hoi an , belevenis op zich

Pluspunten Vietnam

  • vriendelijk
  • lekker eten
Ultieme tip: Bezoek ha long bay en ho chi minh , hoi an
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

De grootste schat van Vietnam zijn de mensen! (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door jef geeraerts op 25 maart 2018

Mijn reis naar Vietnam was speciaal omdat deze maar deels een vakantie was. Dat zal ik uitleggen: in eerste instantie was onze reis bedoeld om een vriend van ons op te zoeken die in Vietnam woont en daar een aantal goede doelen-projecten steunt. Doordat we deze projecten bezocht hebben zijn we in aanraking gekomen met Vietnamezen van alle lagen van de bevolking. Ik ben zeer onder de indruk van de vriendelijkheid, gastvrijheid en openheid van de Vietnamese mensen. Natuurlijk zijn er allerlei bezienswaardigheden en natuurschoon. Daarvoor hadden we echter nauwelijks tijd. Wat bijblijft en waarom ik zeker weer Vietnam zal gaan bezoeken is de bevolking en de manier waarop je welkom wordt geheten. Een ervaring op dat gebied; we logeerden in N & N Hotel (Bui Vien Street 99-HCMC). De jongeman ( genaamd Bao) achter de balie regelde voor ons Vietnamees simkaartje voor in mijn reserve telefoon. Echter, de volgende morgen wilde mijn oude Nokia niet meer starten. Bao heeft toen het simkaartje overgezet in mijn andere telefoon. Hij bood toen aan om mijn Nokia te repareren wat ik goed vond. Toen we in de middag terugkwamen was mijn telefoon gerepareerd. Bao weigerde expliciet om daarvoor een beloning te accepteren. En dat terwijl men daar maar een paar honderd euro per maand verdient! Ik heb toen Bao beloofd een recensie over hem en NN99 Hotel te schrijven. Bij deze!

8,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
6 Natuur
9 Stranden
4 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • vriendelijkheid
  • openheid
  • lekker eten

Minpunten Vietnam

  • erg warm
  • lange vliegreis
Ultieme tip: Super service!! N & N Hotel, 99 Bui Vien Street (PNL Ward - District 1), HCMC. Eenvoudig en goedkoop hotel in uitgaanswijk, personeel geeft super service!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Afwisselende reis naar Vietnam (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Jenn Dekker op 04 maart 2018

Van Hanoi naar Ho Chi Minh City gereisd. Heel veel mooi's onderweg tegen gekomen. Holang Bay was helaas mistig, maar ondanks dat was het spookachtig mooi. Hoi An een heel leuk stadje met veel lampions. Erg gezellig met leuke restaurantjes.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar
  • natuur
  • cultuur
Ultieme tip: In Hoi An kan je heerlijk eten in het restaurant Cargo.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Noord-Vietnam (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Peter Mooibroek op 31 december 2017

Een absolute aanrader voor Vietnam is een bezoek aan de Lao Cai regio. Verblijf in een homestay en leer over het leven in deze regio van een tourgids die je meedere dagen kan rondleiden.

Een vakantie is niet alleen aan het strand liggen, ook al kan dat op meerdere plaatsen heel goed (schone stranden, helder water en palmbomen), maar ook de cultuur van een land ontdekken. Verken de indrukwekkende stad Hanoi, de Tam Coc regio, Hoi An om even bij te komen en vervolg je reis richting het zuiden per trein of bus.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Betaalbaar
  • Vriendelijke bevolking
  • Natuur
  • Cultuur

Minpunten Vietnam

  • Tours op de automatische piloot
Ultieme tip: Minh Hien Vegetarian Restaurant In Hoi An.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Meest gevarieerde land ooit! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Jasmijn Rothuizen op 17 december 2017

Een land met alle uitersten. We hebben land, strand, bergen, rotsen, grotten, zandduinen, steden en jungles gezien. De mensen zijn super vriendelijk en de homestays zijn echt een aanrader! In het noorden is het vaak wat kouder dan in het zuiden. Echter niet te snel door het noorden gaan, want daar liggen ook de mooiste pareltjes! Binnenlands reizen is super makkelijk en alles is bereikbaar.

8,6
10 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Minpunten Vietnam

  • geen relaxland
Ultieme tip: Phong Nha! Een gebied tussen Ninh Binh en Hue. Een geweldige plek als je van hiken houd. Vele (prachtige!) grotten kunnen enkel door te hiken worden bezocht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heel goedkoop (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Babken Grigoryan op 14 december 2017

Vietnam is een heel gevarieerd land met veel verschillende bezienswaardigheden/activiteiten voor zo goed als alle soorten toerisme. De leukste regio is ongetwijfeld het noorden waar de natuur zeer divers en mooi is.

Pluspunten Vietnam

  • goedkoop
  • mooi

Minpunten Vietnam

  • regen
Ultieme tip: Huur een scooter!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

6 jaar werken en wonen in Vietnam en toerisme

Review geschreven door Willem Bult op 13 december 2017

Check reisbestemming, maand en het weer. In Vietnam zijn twee weerzones. Noord-Vietnam: herfst/winter van eind November tot eind Maart/April. Zomer van mei tot half November. Typhonen seizoen van mei tot oktber. Zuid-Vietnam (vanaf Da Nang ongeveer) zomer van half Oktober tot eind April begin mei. Regenseizoen: de rest. Neem minimaal 2 /3 weken reistijd voor Vietnam. Plak Cambodja en Thailand er aan vast en vanuit het noorden Laos en Myanmar. Meeste pakketreizen en of individuele reizen kan men voor oord boeken. In het zuiden ga je per lokale bus vanuit Saigon naar Ha Tien of Rach Gia, via Vinh Long, Soc Trang, Ca Mau en neem dan boot naar Phu Quoc. Overnachten in Homestays, of lokale Kach Sans is voordelig (backpackers, Budget Travelers, avonturiers). In het noorden het verplicht bezoekje aan Ha Long. De drie beste Halong bay overnachting tours zijn: Bhaya, Paradise en Pelican Cruises.

Pluspunten Vietnam

  • Nog steeds het goedkoopste land van voormalig Indo-China
  • Nog vele ongerepte plaatsen waar nog geen massa toerisme komt

Minpunten Vietnam

  • Niet alle restaurants en hotels hebben onze hygiene standaard
  • Verontreiniging door plastic en zwerfafval
Ultieme tip: Een bezoek aan Con Dao is veel waard. (vanuit Soc Trang met de boot 1.5 uur) Nu nog ongerept net zoals Phu Quoc 5 jaar geleden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een ervaring met de mensen en cultuur van Vietnam (bezocht in november 2017)

Review geschreven door John Hulleman op 11 december 2017

Een ervaring met de bevolking en cultuur van vietnam. De mensen zijn zo vriendelijk en werken zo hard wat ik nog niet zo eerder ervaren heb in Azië. En veel over de historie van het land gezien en gehoord vol verbazing en emoties. Ik vind Vietnam een echte aanrader heb er genoten van drie weken vriendelijkheid.

Pluspunten Vietnam

  • goede hotels vrij goedkoop eten en drinken

Minpunten Vietnam

  • opsommige plekken heel veel chinesen en russen
Ultieme tip: My Lai, Hanoi en Hoi An.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vier weken backpacken (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Sigourney Martina op 10 december 2017

Vietnam heeft alles wat je zoekt, voor een rustige zonvakantie kan je op het strand bij Nha Trang verblijven, voor de natuurliefhebber is er Sapa, en voor de cultuurliefhebber zijn er vele musea. Als backpacker zijnde ben ik heel Vietnam doorgereisd en heb ik van alles gedaan, cultuur, natuur en af en toe wat uitgerust. Waar je ook komt, iedereen is altijd bereid om je te helpen. Af en toe willen ze dat iets te graag waardoor je opgelicht wordt maar door alert te blijven kan je dat voorkomen. Nooit in taxi's stappen zonder afspraak over de prijs te hebben gemaakt, bij tankstations opletten dat je niet met groot geld betaald en bij scooters huren de scooter goed nakijken voor je wegrijdt. Voor de rest is het land geweldig, het eten is heerlijk en het is een echte aanrader om een paar dagen in het Phong Nha Kebang national park rond te brengen. De natuur is hier prachtig en de rust is sereen. Zelfs in luxe reizen zou in Vietnam kunnen, maar wanneer je in de reguliere hotels verblijft is het ook prima te doen, de prijzen zijn zo laag dat een wat luxer hotel ook prima te doen is.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar
  • vriendelijke locals
  • natuur
  • cultuur
  • makkelijk bereikbaar

Minpunten Vietnam

  • toeristisch
  • oplichters
Ultieme tip: Koop in Hanoi/ Ho Chi Minh een buskaart voor je hele reis, dit is meestal bij backpacker hotels wel te regelen. Je reist dan voor minder dan wanneer je per stad een bus boekt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fietstocht door Indochina - van Bangkok Maarten Ho Chi Min stad (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Erik Moll op 10 december 2017

Culturele en culinaire tocht door drie landen op de fiets, met Sawadee/Exodus. Een aanrader voor fietsers die buiten Europa sportief cultuur willen snuiven. Het platteland van Thailand, Cambodja en de Mekong-delta in Vietnam zijn een bezoek waard, net als de grote steden - Bangkok, Phnom Penh en Saigon. De tempels van Angkor Wat zijn toeristisch, maar zo uitgestrekt dat je op de fiets weinig last hebt van de drukte. Het verblijf in een homestay in de Mekong delta, laat je kennis maken met het leven van de lokale bevolking daar - dicht bij de natuur. We hebben er in de keuken Vietnamese loempiaatjes gemaakt.

Ultieme tip: De Mekong delta per boot, met verblijf in een homestay.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Overweldigend Vietnam (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Bianca Knoppert op 10 december 2017

Zeer afwisselend land, voor mij ook goed om de 'andere kant' van de Vietnamoorlog te horen. Aziatische land, ja, maar zeker anders dan bijvoorbeeld Thailand. Rondreis van Ho Chi Minh naar Hanoi gedaan, erg afwisselend! Erg vriendelijke mensen en goed betaalbaar.

Ultieme tip: Ik vond Hoi An als stad in 1 woord geweldig! Veel historie en gewoon een mooie sfeervolle stad!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Local noord-Vietnam (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Wietske Aalders op 07 december 2017

Het noorden van Vietnam is prachtig. Als je van de gebaande paden afgaat ontdek je de pareltjes. Zo zijn we helemaal naar de grens met China geweest voor de grote Ban Gioc Waterfall. Sla ook zeker Bac Ha niet over en ga varen in Ba Be National Park. De mensen zijn wel wat stug hier in het noorden, maar de natuur maakt alles goed!

Pluspunten Vietnam

  • Goedkoop
  • natuur
  • local
  • eten

Minpunten Vietnam

  • mensen zijn stug
  • weinig openbaar vervoer
Ultieme tip: Ban Gioc Waterfall, met de motorbike vanaf Cao Bang.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers