Reviews Vietnam

Reviews Vietnam

8,4
8,8 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
8,2 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,5 Veilig
8,8 Natuur
7,6 Stranden
7,7 Klimaat
  • Aantal reviews: 156
  • Aantal waarderingen: 82

Oversteken in Vietnamese steden (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Tilja Jansma op 11 december 2016

Over Vietnam kan je veel schrijven. Ik hou het hier even bij mijn belevenissen tijdens het oversteken in steden als Hanoi en Saigon. Daar werkt het principe "links kijken, rechts kijken, links kijken en gaan" echt niet! Scooters, fietsers, auto's en vrachtauto's scheuren over straat, de ene stroom naar links, de andere naar rechts. Je moet daar wel veel lef hebben om over te steken, vooral de eerste keer voel je je hart kloppen als je levend en wel aan de overkant bent aangekomen Voor je gevoel was de weg die je zojuist hebt overgestoken wel een kilometer breed.... De keren daarna voel je je best heldhaftig en een beetje stuntmens.
Daarna ga je wennen. Geen links, rechts, links kijken, niks ervan. Blik op oneindig, naar voren kijken en gáán. Links, rechts, voor en achter jou wijken fietsers, scooters, auto's en vrachtauto's wel uit. Kijk niet raar op als midden in deze drukte een fietstaxi voor je stopt en je een ritje aanbiedt. Je bedankt beleefd en vervolgt je weg.
Toch is elke oversteek in deze steden een avontuurlijke actie. Vergeet niet, als je je oversteek zonder brokken hebt afgesloten om even achterom te kijken. Pfff, gehaald!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Vriendelijke mensen
  • Zeer afwisselend landschap
  • straatleven in de steden
Ultieme tip: Kom je in Hoi An, laat dan een handgemaakt kledingstuk maken. Het is helemaal naar jouw wens gemaakt en binnen twee dagen klaar. Het zit als gegoten en je betaalt niet veel.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken Zuid-Oost Azië (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Nick Kuijper op 11 december 2016

De mensen zijn super vriendelijk. Er is veel te doen in het land en heel divers. Een van de hoogtepunten is natuurlijk Halong Bay! Wanneer je Halong Bay bezoekt ga dan slapen op het Monkey Island. Dit is een afgelegen eiland met een prachtig uitzicht.

8,3
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • locals
Ultieme tip: Zoek contact met plaatselijke bevolking, zij kunnen je alle goede plekken laten zien.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een woord: GEWELDIG (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Nadeche Witmer op 05 december 2016

Ik zou het land echt aan iedereen aanbevelen. Het is gewoon een geweldig mooi land, waar de meest lieve mensen wonen, die werkelijk voor alles je enorm dankbaar zijn. Het eten is zo goedkoop dat je snel een fooi geeft en dan die lach op het gezicht, daar wordt elk mens gelukkig van.

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • aardige mensen
  • en zeker betaalbaar

Minpunten Vietnam

  • geen ontspannigs vakantie
Ultieme tip: Halong Bay is zeker een aanrader!!! Een natuurwonder waar je je ogen uitkijkt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers

Colors of Hoi An at night (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Patty Clevers op 09 november 2016

Geweldige mooie oude stad waarbij 's avonds de mooiste lampionnen oplichten en een fijne huiselijke sfeer hangt! Het eten is lekker en de gebouwen en straten zien er mooi uit. Vier kilometer van de stad ligt een mooi stand om heerlijk even bij te komen van het reizen.

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • mooi
  • wauw

Minpunten Vietnam

  • geen
Ultieme tip: Pak veel de fiets, maar loop ook door de binnenstad langs de markt en winkeltjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Rondreis voor de "iets oudere " reiziger. (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Andrea Kooy op 30 oktober 2016

Wij, echtpaar van eind vijftig en begin zestig, gingen onze dochter en schoonzoon bezoeken in Bangkok en omdat we wat meer wilden zien zijn we doorgevlogen naar Hanoi waar onze rondreis begon. We hadden via een lokale reisorganisatie een rondreis geregeld met vervoer en hotels, wat goed betaalbaar was maar toch iets luxer voor ons dan iedere keer op zoek naar een hostel of hotel.
We zijn na Hanoi naar Sapa gegaan, Ha Long cruise met overnachting, Hué, Hoi An, Ho Chi Ming en omgeving, Mekong delta cruise met overnachting en aan het eind een paar dagen op het heerlijk eiland Phu Quoc om lekker om het strand te relaxen.
Een paar keer gingen we per nachttrein, maar meestal per auto of busje naar de volgende bestemming.
Hoewel voor de chauffeurs het Engels soms moeilijk was lieten ze ons onderweg veel zien en werd er gestopt om prachtige foto's te maken.
Al met al hebben we een onvergetelijke reis gemaakt wat ik nooit had verwacht, omdat we nog van de generatie Vietnamoorlog zijn. Wat zijn wij ontzettend vaak verrast op een hele positieve manier. Vietnam is echt een aanrader om rond te reizen ipv op 1 plek te blijven, er is zoveel moois te zien. En niet alleen voor jongeren met een backpack maar ook voor de "oudere" reiziger.

Pluspunten Vietnam

  • heel betaalbaar
  • heelijk eten
  • vriendelijke bevolking.

Minpunten Vietnam

  • HCMC te druk
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ninh Binh-provincie is echt een sprookje, een ervaring om nooit te vergeten (bezocht in januari 2011)

Review geschreven door Yvonne de Bondt op 24 oktober 2016

Na zo'n twee en een half uur rijden vanaf Hanoi arriveren we in Tam Coc waar we eerst twee tempels gaan bekijken uit het jaar 968, ook weer erg indrukwekkend. De scene eromheen is net uit een sprookje, het is mistig, oude mensen op koeien met een rijtuigje, oude mannetjes met militaire hoedjes fietsend of vissend op een bamboebootje en een heel oud bruggetje en een oude Chinese muur en een super onwerkelijk landschap met karstbergen.
Daar bekijken we de tempels en gaan terug in de bus om vervolgens te gaan eten in Hoa Lu, de allereerste hoofdstad van Vietnam in de tiende eeuw. Na het super lekkere eten gaan met zijn tweeën in een roeiboot bij een oud mannetje die ons zes kilometer zou gaan roeien, dit was de mooiste ervaring tot nu toe! Wow, wat een spectaculair uitzicht. Niet te omschrijven hoe mooi, een tocht van zo'n anderhalf uur onder oude bruggetjes door, langs karstbergen, onder de grotten door, langs vissende Vietnamese mensjes met schuine hoedjes en geitjes op de bergen, bananenbomen, huisjes van mensen onder de grotten en een rust ver weg van alle drukte van Hanoi. Net een sprookjesdecor!! Daar ons een souvenir aan laten smeren en terug naar het dorpje, maar onze roeiende man had overal pijn, probeerde hij ons uit te leggen in half Frans/Vietnamees, dus Dennis de terugweg meegeroeid. Onze gids moest nog wel even stoppen bij een ander bootje om uit een lange bamboepijp te roken.
Hij vroeg of wij ook wilden, maar dat hebben we afgeslagen.
Daarna weer terug bij de pier en daar gingen we een fietstocht maken door de dorpjes heen en langs de koeien, geiten, schooltjes en prachtige uitzichten. Aan het eind van het dorpje stond onze gids en toen gingen we voor de verandering nog maar eens een tempel in, daarna weer terug gefietst en weer de bus in terug naar Hanoi.

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar
  • heerlijk eten
  • authentiek

Minpunten Vietnam

  • geen
Ultieme tip: Bezoek Halong Bay en ga slapen op een authentieke Vietnamese boot en ga de dag erna naar Cat Ba Island. Heel gemakkelijk zelf te regelen in Hanoi. Zelden af te dingen uiteraard.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Off the beaten track in Dong Hoi (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Floor Vinckers op 22 oktober 2016

Een veelzijdig land met zeer gastvrije inwoners. Van grote steden en stranden, tot bergen en regenwouden. En niet te vergeten: rijstvelden. Voor elk wat wils.
Het eten is overheerlijk en overdadig aanwezig.
Overnachten in een wat wij in Nederland "normaal" hotel (ook qua prijs) zouden noemen betekent vaak een heerlijke luxe hotelkamer.

Minpunten Vietnam

  • Overal brommertjes
Ultieme tip: Dong Hoi: een plekje dat niet zomaar in elke reisroute voorkomt en misschien juist daardoor de moeite waard is!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Op bezoek bij een local in Sapa (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Heleen Randag op 21 oktober 2016

Via een Facebook site kwamen wij in aanraking met een local uit Sapa, Vietnam. We spraken af dat zij ons op kwam halen bij de bus en zoals afgesproken stond ze om 7.00 klaar bij aankomst. We maakten een wandeltocht van 4 uur, door de bergen en langs afgelopen dorpen en kwamen aan in de homestay van onze gastvrouw. Een simpel, maar prettige plek. Er werd voor ons gekookt en we genoten van de rust om ons heen. De dag erna liepen we naar een waterval en een ander dorp waar scooters voor ons klaar stonden. Achterop bij de locals kwamen we langs de mooiste rijstvelden en konden we genieten van de vergezichten. Het was echt geweldig mooi!! Ik denk dat de locals op hun eigen manier allemaal het mooie Sapa laten zien en dat het voor iedereen een bijzondere ervaring zal zijn.

7,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Mooi
  • Rustgevend
  • aardige locals
  • fijne sfeer

Minpunten Vietnam

  • veel toeristen in aankomstdorp
Ultieme tip: Als je vooraf een local kan benaderen, bijvoorbeeld via Facebook, dan scheelt dit veel onzekerheid bij aankomst. Je kan meteen op pad en genieten van de omgeving.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Mirjam Everts op 21 oktober 2016

We hebben een rondreis gemaakt van noord naar zuid Vietnam. Halong Bay was geweldig, op een boot tussen de drakenrotsen, kajakken in een grot, echt iets om te moeten mee maken. Mai Cau was betoverend met de groene rijstvelden tussen de bergen en dan slapen in een authentieke paalwoning. En dan Hoi An een Unesco stadje, echt heel bijzonder. Hanoi en Saigon zijn erg druk, maar had ik niet willen missen. Het verkeer is druk, maar we hebben met open mond staan kijken maar al die scooters. Ook leuk om te zien het verschil tussen noord en zuid. Het echte Vietnam zoals wij dat zien in het noorden en het veel westerse zuiden. Het was echt een onvergetelijke ervaring.

Pluspunten Vietnam

  • lieve behulzame mensen
  • goedkoop land
Ultieme tip: Boek een homestay in Mai Cau en ga lekker rond fietsen of wandelen tussen de rijstvelden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongeloofelijk! (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Roxy de Ronde op 12 oktober 2016

Vietnam, een land dat helemaal in opkomst is. Wil je het zien en ervaren? Dan raad ik je aan om daar snel naartoe te gaan! Het gaat namelijk hard met het toerisme en laten we eerlijk zijn, waar veel toerisme is, is weinig van de oorspronkelijke cultuur terug te vinden.
Natuurlijk zijn er nog mooie plekjes met ongerepte natuur, vriendelijke mensen en mooie dorpjes waar veel van de lokale cultuur is terug te vinden. Sapa is daar één van.

Bewoners van het dorp brengen je naar de plek waar je die nacht zal doorbrengen. Onderweg vertellen ze over hun cultuur en het zal je vast niet ontgaan dat sommigen dezelfde klederdracht dragen en sommigen weer heel wat anders. Dit komt omdat ze van verschillende stammen komen. Ze leggen uit waar ze vandaan komen, waar hun stam bekend om staat en dat ze zelfs een andere taal spreken. Alhoewel de dames van het dorp op een rap tempo op hun slippertjes door de bergen en rijstvelden lopen, is het aan te raden om goede (loop)schoenen aan te doen. Zeker als het heeft geregend, het kan dan erg glad zijn. Vergeet tijdens deze trip vooral niet om je heen te kijken en te genieten van de omgeving waarin je je bevindt. Het is werkelijk adembenemend.

Tip: Zorg dat je een kleine rugtas bij je hebt. Het wordt namelijk aangeraden om je grote bagage achter te laten in het hotel, omdat je een trekking doet van minimaal 2 dagen. Neem alleen het belangrijkste mee, zoals je tandenborstel ed, warme kleding voor de avond (het koelt 's avonds erg af in de bergen), een (reis)handdoekje, schoon shirt ed en neem vooral voldoende water mee alvorens je begint met de trekking.

Pluspunten Vietnam

  • Prachtig land
  • eten
  • massages

Minpunten Vietnam

  • onvriendelijke mensen
  • onhygienisch
Ultieme tip: Tip: Tour dark cave en Phong Nha cave Phong Nha ligt ongeveer in het midden van Vietnam. Het is een prachtig natuurgebied en geen enkele grot kan hierna nog ergens aan tippen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Door Vietnam heen (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Nathalie D'hont op 11 oktober 2016

Noord-Vietnam is naar mijn mening veel mooier dan het zuiden, daar de natuur veel indrukwekkender is en groener. Sapa met zijn groene uitgestrekte rijstvelden waardoor je kan wandelen met enkele lokale vrouwtjes. Halong Bay met zijn vele rotsformaties in het water waar je naar kan blijven staren. Bac Ha waar de wekelijkse zondagsmarkt is en waar je de variatie aan volksstammen kan terugvinden.
De Cu Chi-tunnels en het War Remnant Museum in Hanoi waar je een duidelijk beeld krijgt van hoe erg de Vietnamese oorlog wel geweest is.
Vietnam, een aanrader voor zowel cultuur als natuur op een budgetvriendelijke manier.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar

Minpunten Vietnam

  • druk
Ultieme tip: Reis een deel door Vietnam heen met de Easy Riders, je krijgt er geen spijt van!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

noord vietnam (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Eric T'Kindt op 10 oktober 2016

Wij zijn naar Noord-Vietnam geweest om vooral de plaatselijke bevolking die in de bergen leven te bezoeken. Het dagelijkse leven heeft daar nog 100 jaar stil gestaan en door de moeilijke bereikbaarheid is er nog weinig "automatisatie". De vriendelijke mensen nodigden ons zelfs uit om bij hen binnen te kijken hoe ze leven. Enkel in Sapa proberen ze bij de toeristen iets te verdienen maar ze doen zeker niet opdringerig.

Ultieme tip: Dorpjes rondom Sapa
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

Booming Vietnam (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door marlies stokkel op 10 oktober 2016

Begin dit jaar reisden wij naar al weer onze favoriete bestemming Azië en wel dit keer naar Vietnam.
Verrast door de schitterende natuur in het noorden van het land was het al meteen duidelijk dat wij hier nog een keer naar toe terugkomen. En wat een enthousiast bevolking. Wetenswaardig is dat Vietnam grotendeels een jonge bevolking heeft en wat ons enorm aantrok was het heerlijke eten.
Deze keuken hebben wij nog in geen ander Aziatisch land gevonden. Ga het zelf proeven daar en geniet van dit heerlijke land.

Minpunten Vietnam

  • De infrastructuur is nog niet helemaal wat we zouden willen
Ultieme tip: Het noorden is qua natuur het aantrekkelijkst en ga in de tussenseizoenen voor het beste weer.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Halong Bay, magische rotsformaties (bezocht in november 2014)

Review geschreven door René van Stekelenborg op 10 oktober 2016

Stap aan boord van een van de vele traditionele Vietnamese zeilschepen en geniet van de combi tussen unieke rotsformaties, een mystieke mist en de typisch Oosterse zonsopgang. Halong Bay moet je zien als een natuurlijke Efteling-attractie waar de mens nog geen vat op heeft kunnen krijgen.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Ga op thee-visite bij de locals

Minpunten Vietnam

  • Het water is stervenskoud
Ultieme tip: Selecteer die boot die cursussen aanbiedt zoals nachtvissen op garnalen, loempia's rollen en die een bezoekje brengt aan de drijvende dorpen en aanlegt bij de grotten.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige natuur (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Chantal Rogh op 06 oktober 2016

Vietnam has got it all! Witte stranden, kleine dropjes, hoge bergen, grote steden, watervallen, rijstvelden et cetera. Sommige plekken zijn lekker koel, andere bloedheet. Van alle landen in Zuidoost Azië was Vietnam qua landschappen echt mijn favoriet! Ik ben begonnen in het zuiden en ben langzaam naar boven gereisd langs de meest bekende steden. Mijn voornaamste methode om van A naar B te komen was met de bus, ideaal! De bussen hier zijn vergeleken met sommige andere landen best goed te doen! (Behalve rond Chinees nieuwjaar!) Je krijgt meestal een recliner die bijna plat kan, maar zoals overal zijn de chauffeurs niet bepaald vriendelijk! Tussen Da Lat (beste stadje van Vietnam: huur een scooter en ga cruisen!) en Nha Trang heb ik een fietstocht gedaan, dit was ge-wel-dig!! Aanrader voor iedereen! 32 kilometer de bult af racen door de bergen op een mountainbike, een ervaring als nooit tevoren. Verder heb ik met een scooter over de Hai Van Pass gereden, ook echt te gek! Zorg wel dat je voor het donker aankomt anders vind je net als ik twee dagen later nog vliegen in je ogen. Nha Trang zelf vond ik een van de minst leuke plekken van Vietnam, het is vooral vol met Russische families.
Meer naar het noorden heb je nog Hoi An, super leuk schattig stadje! En Tam Coc National Park is een plek waar je geweest moet zijn, prachtige landschappen, rijstvelden, bergen. Zoveel natuurschoon! En het mooie is dat alles goed bereikbaar ik met een scooter! Dit geldt voor heel Vietnam trouwens! Hanoi zelf is best wel leuk en als je van een feestje houdt ga dan naar Downtown Vietnam Backpackers Hostel - serieus het beste hostel van Vietnam. Hier organiseren ze ook de legendarische Castaways-tour waar je iedereen over hoort praten als je door Azië trekt! Duur, maar wel gewoon lekker doen hoor!! En als je goed bent in motorrijden koop dan in HCMC een motor (Honda Wing - maximaal 250 dollar) zoals de meeste mannen doen en rij hiermee naar Hanoi en verkoop hem weer! Of andersom natuurlijk.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Mooie natuur
  • Aardige mensen
  • bahn mi

Minpunten Vietnam

  • veel russen
Ultieme tip: Als je moet kiezen tussen Nha Trang en iets anders, kies dan voor iets anders. Oh ja en Bahn Mi natuurlijk.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ha Long Bay (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Noëlle Vriend op 06 oktober 2016

Tijdens mijn backpack-reis van zes maanden door Zuidoost Azië was Vietnam mijn favoriete bestemming overall. Er zijn ontzettend veel uiteenlopende activiteiten te doen en hele diverse prachtige landschappen te zien. Van de rijstvelden en Ha Long Bay in het noorden tot de Mekong Delta en de bizarre stad Ho Chi Minh in het zuiden. Ook het romantische Hoi An is absoluut een bezoek waard en is 's avonds supermooi verlicht met lampionnen en lichtjes in het water. Daarnaast raad ik ook aan op canyoning (abseilen van een waterval) te gaan in Dalat.

Pluspunten Vietnam

  • Uiteenlopende prachtige natuur
  • grotten in Phong Nha-Ke Bang
  • aardige locals
  • rijstvelden in sapa

Minpunten Vietnam

  • hygiene
  • toeristisch
Ultieme tip: De beste tip die ik kan geven als je door Vietnam reist is om achterop een motor te gaan en de Ho Chi Minh Trail en de Hai Van Pass te rijden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vijf weken Vietnam (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Kim Roest op 05 oktober 2016

Vietnam is zo mooi! Wij hadden vijf weken de tijd, wat precies goed was. Hierdoor hebben we alles kunnen zien dat we wilde zien en hadden we geen tijddruk. We zijn begonnen in Hanoi, toen naar het noorden gegaan, gevlogen naar Phu Quoc en vanuit daar weer heel rustig naar boven naar Hanoi. Ook hebben wij gefietst van Dalat naar Na trang. Aanrader!

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • aardige locals
  • lekker eten
  • betaalbaar

Minpunten Vietnam

  • druk
Ultieme tip: Kookcursus bij Herbs and Spices (Hoi An)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vietnam (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Else ten Broeke op 04 oktober 2016

Vietnam was een van de beste reizen die ik ooit gemaakt heb. Prachtige natuur in het noorden! Mijn favo plekken waren Ninh Binh, Phong Nha, Dalat, Hoi An en Saigon. Bezoek zeker de dark cave als je naar Phong Nha gaat!

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar

Minpunten Vietnam

  • norse locals
Ultieme tip: Bezoek Ninh Bonh, het Halong Bay on land!
Aangeraden voor: Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wat een gastvrijheid (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Kim van Groningen op 04 oktober 2016

Wat een prachtige tocht door de rijstvelden van Sapa. Ga precies op het juiste moment, wanneer de locals de rijst aan het oogsten waren: wat een prachtig gezicht. Helaas merkte ik dat Vietnam begint in te spelen op het toerisme, dus als je nog het ongerepte Vietnam wil zien zou ik zo gauw mogelijk het prachtige land bezoeken!

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Vriendelijke mensen
  • prachtige natuur

Minpunten Vietnam

  • Begint toeristisch te worden
Ultieme tip: Bestel het heerlijke gerecht Banh Xeo, pannenkoeken gemaakt van rijstebloem met groenten, garnalen, vlees en satésaus.. yam!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Roadtrip Vietnam (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Ricky Messak op 04 oktober 2016

Vietnam is echt een geweldig land met een rijke geschiedenis. De oorlog is al jaren voorbij, maar toch zit dit nog diepgeworteld in de Vietnamese cultuur. Een echte must-see zijn dan ook de bekende Cu Chi Tunnels in de buurt van Ho Chi Minh. Hier krijg je een goed beeld van de omstandigheden tijdens de oorlog en hoe het leven in de tunnels was. Als we een stukje richting het noorden gaan, dan komen we bij het dorpje Mui Ne. Als watersportliefhebber ben je hier helemaal in je nopjes. Zo staat Mui Ne wereldwijd bekend om haar constante windsnelheid. Met haar gemiddelde van 227 dagen per jaar wind boven de 12 knopen, maakt dit het echt een walhalla voor kite- en windsurfers, maar ook golfsurfen is goed mogelijk. Weer een stukje hoger ligt Nha Trang. Persoonlijk was dit niet mijn favoriete plek in Vietnam door de vele toeristen en voornamelijk Russen waren aanwezig. Wel heb je een hier een mooi strand en een leuk waterpark. Het volgende plaatsje richting het noorden was het pittoreske Hoi An. Een super sfeervol dorpje in de Franse stijl waar je heerlijk kunt eten en waar je op elke hoek van de straat tailors kunt vinden die tegen een schappelijke prijs kleding op maat kunnen maken. Echt een aanrader! Dan hebben we de plaats Hue. Het is een klein plaatsje waar weinig te doen is, maar een bezoek aan het paleis maakt het wel goed. Dan komen we bij de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Je zou ongelooflijke drukte verwachten, maar dat valt reuze mee. Het leukste gedeelte is 'Old Quarter', het oude gedeelte van Hanoi. Erg gezellig met kleine restaurantjes waar je op z'n Vietnamees kunt barbecuen en een pilsje voor 50 cent kunt bestellen (eurocent, niet de rapper). Vanuit hier is een bezoek aan Halong Bay en Sapa goed mogelijk, dit mag zeker niet ontbreken! Dit alles heb ik op de motor gedaan en dat was het beste idee van mijn hele reis. Stoppen waar je wil, je verdwaalt een keertje, maar het brengt je in contact met het échte Vietnam, en dat wil je... Trust me.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • goedkoop
  • vriendeijke mense
  • variatie
Ultieme tip: Als ik 1 tip zou mogen geven dan zou het zijn: koop een motor! Ga van noord naar zuid of andersom op de motor en ervaar het ultieme Vietnam in je eigen tempo.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ho Chi Minh City Vietnam (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Derk van Achterberg op 04 oktober 2016

Ik volg mijn minor in Ho Chi Minh City, de meest bruisende en drukke stad van Vietnam. Het leven hier is prachtig en de stad is vrij Westers georiënteerd. Veel meer dan bijvoorbeeld in Hanoi, dat in het noorden van Vietnam ligt. Ho Chi Minh City is verdeeld in vele districten. In district 1 vind je het bruisende uitgaansleven met vele kroegen en discotheken. De straat waar de meeste backpackers uitgaan heet Bui Vien. Mijn voorkeur qua uitgaan gaat uit naar Pui Pui, wat net iets verderop ligt. In district 2 vind je de meeste scholen en is het verblijfsdistrict van vele internationale inwoners van de stad. Wanneer je Ho Chi Minh City als backpacker bezoekt, is de stad makkelijk in een à twee dagen aan te doen. Wel zijn er vanuit Ho Chi Minh leuke uitstapjes te boeken zoals de Cu Chi Tunnels, de Mekong Delta, de drijvende markten in Can Tho, de watervallen in Da Lat en de ideale plek voor watersporten Mui Ne.

7,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat
Ultieme tip: Volg de locals.
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Fantastisch land (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Marieke Brinkman op 03 oktober 2016

In Augustus is het in Vietnam een vreselijk heet land. Maar oh oh, wat is het er leuk, inspirerend, vriendelijk, eenvoudig, met vele contrasten en super lekker. Wij zijn met de nachttrein (laat lokale mensen een treinticket kopen, je betaalt anders veertig dollar per persoon teveel) van Hanoi naar Hoi An gegaan met een tussenstop in Da Nanag (absolute aanrader!) en terug via Dong Hoi. Fantastische reis, zeker doen!

Ultieme tip: Ga naar de tunnels in de buurt van Dong Ha. Indrukwekkend, zeker als je met de taxi gaat. Het Noorden is schoner en authentieker dan het midden/westen van Vietnam
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Phu Quoc op een scooter (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jop Verheijen op 03 oktober 2016

Phu Quoc is het eiland dat onder de backpackers en andere reizigers bijna niet meer wordt overgeslagen in Vietnam. Even een paar dagen de hectiek ontsnappen en met je billen op een mooi strand een cocktail drinken. Op een resort natuurlijk, want die zijn er genoeg. Wij besloten dit ook te doen, maar pas nadat we ook echt iets hadden gezien van het eiland. Ons hostel raadde ons aan om het zuiden van het eiland te ontdekken op een scooter die bij de buren gehuurd kon worden. Na Duong Dong is het praktisch één rechte weg van 25-30 kilometer naar het onderste puntje van het eiland. Onderweg kun je van alles doen en dit 'van alles' is hetgeen wat Phu Quoc zo leuk maakt. Ons advies; rijd van Duong Dong in één keer naar An Thoi, het zuidelijkste dorpje en puntje van het eiland. Sla jezelf door de doordringende geur van gefermenteerde ansjovis (basis van vissaus) en verken in An Thoi de pier waar alle boten met de verse vangst van de nacht aanleggen. Rijd vervolgens weer dezelfde weg naar het noorden totdat je het bordje Sao Beach ziet, volgens locals het mooiste strand van het eiland; helder water, wit strand, palmbomen en geen enkel resort (voorlopig nog) te bekennen. Na een frisse duik vervolg je je weg weer naar het noorden en let goed op het bordje met 'Chua Ho Quoc'. Dit leidt je via een mooie weg pal langs de zee naar een tempel met een mooi uitzicht. De laatste stop op je weg terug naar Duong Dong is Ham Ninh. Dit dorpje ligt aan de oostkust en ook hier staat het vissen centraal. Aan de lange maar smalle pier liggen kleine restaurantjes waar je je eigen gerecht kunt kiezen uit de netten die in het water liggen. Verse krab, inktvis of schelpen voor een prikkie. Rijd na dit lekkere maaltje terug naar Duong Dong en je hebt werkelijk waar een topdag gehad met ervaringen waar je de komende dagen van kunt genieten op het strandbedje op het resort.

Pluspunten Vietnam

  • Aardige mensen
  • Goede infrastructuur
  • Goedkoop
  • Veelzijdigheid van natuur
  • Kwaliteit van het eten

Minpunten Vietnam

  • Toerisme in opkomst zorgt voor veel aandacht op straat
  • Pas op voor scams
  • Goedkoop is duurkoop als het op tours aankomt
Ultieme tip: Geniet van het uitzicht van groene rijstvelden in de bergen rondom Sapa. Dat landschap is verbazingwekkend mooi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Trekken in Sapa (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Bo Heestermans op 03 oktober 2016

Vietnam is een ontzettend gaaf land met heel veel lieve, gastvrije mensen! Ook de natuur is heel mooi en afwisselend. Je hebt er namelijk alles; van bergen tot stranden en van rijstvelden tot grote steden. Voor ieder wat wils. Het eten is ook top, het is betaalbaar en de overnachtingen zijn er ook goed te doen. Er is natuurlijk heel veel gebeurd in Vietnam, bijvoorbeeld de Vietnam War. Daarover is ook veel te vinden door heel het land en dat wordt heel goed weergegeven en uitgelegd. Cultuur is er dus ook te vinden. Genoeg redenen om een bezoekje aan Vietnam te brengen. Persoonlijk heb ik er een enorm goeie tijd gehad en kan ik het aan iedereen aanraden!

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • locals
  • eten
  • natuur

Minpunten Vietnam

  • chaos verkeer
Ultieme tip: Een tip voor Vietnam; koop een Honda win en rijd van HCMC tot Hanoi of andersom. De dingen die je mee maakt op een motor zijn zo awesome!!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Schitterend (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Jan Willem Altink op 03 oktober 2016

Prachtig land in opkomst. Divers, goed bereisbaar, heerlijk eten en goed betaalbaar. De lokale bevolking is gastvriendelijk en bescheiden.

Ik was met name onder de indruk van het noorden van het land. De rijstvelden en prachtige uitzichten in de bergen maar ook Ha Long Bay met al haar eilandjes is schitterend.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Goedkoop
  • Schitterende natuur
  • Gastvriendelijk

Minpunten Vietnam

  • Veel toeristen
Ultieme tip: Sla Sapa vooral niet over.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Doe waar jij zin in hebt! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Mirjam de Rink op 03 oktober 2016

In plaats van alle plekken te zien waar iedereen heen gaat hebben wij er voor gekozen om twee motoren te kopen en niet van zuid naar noord of andersom te gaan rijden, maar het noorden in te trekken. De dagen op de motor waren voor mij een van de meest bijzondere ervaringen. De natuur in het noorden is zo bijzonder en ongerept... Tip; zorg voor voldoende cash onderweg en gebruik je handen en voeten. De lokale bevolking spreekt in het noorden bijna geen Engels, maar wel een klein beetje Frans. Download je offline-kaart en ga rijden! Volg niet alleen je plattegrond maar volg ook de borden langs de weg, je komt op de meest prachtige plekken. Wees niet bang dat je stil komt te staan, de bevolking helpt je maar al te graag en elke veertienjarige kan je brommertje maken voor een paar euro omgerekend (en dan word je nog afgezet...) Er zijn veel homestays in het noorden waar je prima kunt slapen, deze zijn niet te vinden op internet dus je zal er zelf naar binnen moeten lopen om te vragen of je er kan blijven slapen. Ik zeg; doen en geniet van de meest fantastische momenten die je gaat beleven op de motor!

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Ho Chi Minh District 7
  • Ba Be Lake (Noorden)
  • De locale bevolking

Minpunten Vietnam

  • Aan de kust veel chinezen die grond opkopen
  • Halong-Bay
  • lange busreizen
Ultieme tip: Probeer waar je ook bent contact te maken met de locals. Ga met een lokale veerboot, slaap in Ho Chi Minh in een van de niet-toeristische districten of bij locals. Fantastisch!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk Vietnam in zeventien dagen (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Jelle adema op 03 oktober 2016

Vietnam... 13000 kilometer verderop gelegen. Vietnam was een prachtige reis, de eerste dag aangekomen in Hongkong en met binnenlandse vlucht naar Hanoi. Het eerste wat opvalt als je in Hanoi aankomt is de warmte en de aparte geuren van het eten op straat. Een wereld waar je veertig jaar terug de tijd in gaat. Overal scooters. Met een singlereis van Noord-naar Zuid-Vietnam gereisd, Hanoi naar Ho Chi Min City en alles wat er tussen in ligt. Het noorden is vrij arm en ongerept, waar je prachtig door de rijstvelden en oude dorpen kan wandelen en fietsen. Het eten en de hotels zijn uitstekend te noemen, de bevolking aardig. Het oude communisme is overal in het straatbeeld goed te zien.

Als je van afwisseling houdt, van bergen naar delta's (Mekong), grotten, rijstvelden en ander natuurschoon (Halong Bay), en van veel activiteiten houdt, zoals fietsen, wandelen en kanovaren, dan is Vietnam een aanrader. Zorg er wel voor dat je niet net voor het regenseizoen gaat, want het weer kan aardig warm zijn. 38 graden met een gevoelstemperatuur van vijftig graden. Kortom als je van Azië houdt mag je Vietnam zeker niet overslaan. Een land met een pittige geschiedenis, cultuur en natuur.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • goedkoop voor westerlingen
  • veel natuur
  • cultuur
  • eten is goed
  • aardige mensen
  • veel bezienswaardigheden

Minpunten Vietnam

  • zuid vietnam met name saigon is redelijk druk
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je in het juiste jaargetijde boekt en regel je visum al in Nederland.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kindjes in Vietnam (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Inge van den Heuvel op 03 oktober 2016

Inplaatsvan op school moeten deze kinderen met toeristen meelopen in Sa Pa, Vietnam. Een duistere kant van een heel mooi land. En alhoewel het moeilijk is om de kinderen geen geld te geven mag je kinderarbeid niet stimuleren. Ondanks de grote verschillen is het een prachtig land en heb ik ontzettende mooie herinneringen aan Sa Pa. Wat een mooi gebied. Een hele aangename afwisseling met het drukke Hanoi. Zeker de moeite waard om te bezoeken! De mooie rijstvelden en gebergten zijn adembenemend! Het eten, de mensen, het weer en de sfeer! Echt een uniek land.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • eten
  • sapa
  • halong bay
  • hanoi

Minpunten Vietnam

  • opdringere verkopers
  • luchtvervuiling
Ultieme tip: Eet van de straat, heerlijke streetfood en bijzondere Vietnamese keuken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Viva Vietnam! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Inge van den Heuvel op 03 oktober 2016

Wow! Wat een divers land! Het mooie berggebied in Sa Pa, chaotisch maar knus Hanoi, geweldig sfeervol Hoi An en modern Ho Chi Minh! Een kleine samenvatting van een prachtig groot land. Een land met een duistere geschiedenis, maar zo'n kleurrijk heden. Prachtig! De straatverkopers kunnen wat opdringerig zijn, maar verder echt een geweldige reis gehad met herinneringen voor het leven.

Pluspunten Vietnam

  • eten
  • mensen
  • sa pa
  • hoi an
  • strand

Minpunten Vietnam

  • bedelaars/verkopers
  • soms chaotisch
Ultieme tip: Just go! Sla Hoi An niet over! Laat er een pak of jurk maken, een beleving op zich. Draag mijn jurken nog met heel veel liefde. Het herinnert me telkens weer aan die prachtige reis
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Jonna Bruinsma op 03 oktober 2016

Vietnam was in een woord geweldig. Ik ben van Noord naar Zuid gereisd waardoor ik ongeveer het hele land heb gezien en ik raad iedereen aan om dit ook te doen. De mooiste plekken die ik heb gezien zijn Hanoi, Sa pa, Halong Bay, Hoi An (leukste stadje en fijnste stranden ooit), Da Lat, Phong Na, Mui Ne en Ho Chi Minh City.

De highlights: BBQ'en op straat in Hanoi, Met een sapa-sister wandelen door de rijstvelden in Sapa en bij hen in huis slapen en eten, in een bootje varen langs de baaien van Halong Bay en daarna op Cat Ba Island overnachten. Eet in een restaurant op het water en je weet niet wat je meemaakt, cultuurshock! Naar de reusachtige grotten scooteren in Phong Na, eten bij Vietnam Corner (echt het lekkerste vietnamees eten ooit), motor-tour van Hue naar Hoi An, in Hoi An een kookcursus doen bij Vy's Cookingschool en in de avond een klein bootje nemen over de grachten van het stadje (heel romantisch). Slapen bij Under the Coconut Tree in Hoi An, bamboehutjes aan het strand en het leukste personeel. Hoi an is gewoon geweldig, hier wil je niet meer weg. Verder moet je in Da Lat naar de watervallen en in Mui Ne naar de zandduinen. In Ho Chi Minh is het War Museum niet te missen en moet je eten bij Secret Garden!

Handige tips:
- Huur overal een scooter maar pas wel op, ze rijden als gekken in Vietnam.
- Boek soms van te voren maar laat je ook verrassen. Hangt ook van het hoogseizoen af.
- Eet streetfood in Vietnam, het is het lekkerste van de wereld. Pas wel op hygiëne.
- Onderhandel over alles, dit geldt in heel Azië.
- Behandel de vietnamezen en hun cultuur met respect.

Veel plezier!

8,4
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • heel betaalbaar
  • goede infrastructuur

Minpunten Vietnam

  • lange reisafstanden
Ultieme tip: Reis per nachtbus, het scheelt tijd en geld!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vietnam in 4 weken (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Nathalie Habets op 02 oktober 2016

Wil je 4 weken weg en een veelzijdig land ontdekken? Ga dan naar Vietnam. Mijn vriendin en ik reisden van zuid naar noord. Begonnen in Ho Chi Minh. Een stad waar je niet ontkomt aan de drukte, vergelijkbaar met Bangkok. Vanuit hier door naar de Mekong Delta, Can To. Waar je echt een homestay moet boeken en een tour naar de floating market kunt doen. Vanuit hier kun je met de bus door naar Mui Ne, maar dit sloegen wij over om door te gaan naar Da Lat. Een sfeervol en heuvelachtig bergdorp waar je veel activiteiten kunt doen. Bezoekje aan de elephant waterfalls en crazy house mogen niet ontbreken en natuurlijk doe je dat allemaal op je eigen gehuurde scooter (voor +- 5 euro per dag!). Vanuit Da Lat gingen wij met een nachtbus door naar Hoi An. Stad van de lampionnen en kleermakers. Heel sfeervol, fijne afwisseling tussen strand en stad. Toen door voor wat meer avontuur naar Phong Nha, waar je grotten kunt bezoeken. Zonder dat het op de planning stond, vertrokken we een dag later naar het mooie Ninh Binh. Ha Long Bay op het land hebben we ons laten vertellen. Echt de moeite waard voor een bezoekje. Mooie boottocht tussen de karstbergen in een prachtig groene omgeving. Ga vanuit hier door naar Cat Ba Island, even mooi maar minder toeristisch dan Ha Long Bay. Een van 7 wereld natuurwonderen. En als hoogtepunt van je reis, ga je via Hanoi door naar Sapa. Slaap hier in Tan Va village i.p.v. Sapa zelf en boek een trekking door de geweldig mooie rijstvelden. Enjoy!

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • makkelijk reizen
  • goedkoop ov

Minpunten Vietnam

  • toch wat toeristischer dan gedacht
  • weinig vegetarische opties
Ultieme tip: Neem de comfortable nachtbus voor lange afstanden om tijd en geld te besparen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Boven verwachting (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Nicky Kerkhof op 02 oktober 2016

Prachtig, vooral het noorden heeft ons positief verrast.
Mensen zijn vriendelijk en de natuur is overweldigend. We hadden veel geluk met het weer waardoor we onze vakantiedagen optimaal hebben kunnen gebruiken.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
5 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Ba Be National Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Friendly Vietnam (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lique Snel op 02 oktober 2016

Wat een fantastisch mooi land. Ongelofelijke diverse natuur, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Ninh Binh en Sapa zijn mijn favorieten. Zeker een bezoekje waard! Ninh Binh is een vriendelijk stukje platteland, met limestones in overvloed.

Pluspunten Vietnam

  • gastvrij
  • lekker eten
  • mooie natuur
Ultieme tip: Verblijf bij homestays. De kamers zijn zo luxe en schoon en dat bij de mensen thuis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vietnam (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Maud Smithuis op 02 oktober 2016

Fantastisch land! Authentiek stukje Azië met nog niet teveel toerisme zoals in Thailand. Locals zijn enorm aardig en vinden het fantastisch om je te leren kennen.

De natuur is beeldschoon. Halong Bay en Sapa in het bijzonder.

Hoi An is mijn favoriete plekje! Heerlijke sfeer, leuke eettentjes, beachclubs en hostels. Bovendien kun je er prachtige kleding laten maken voor super goedkoop!

Vietnam is zeker aan te raden om heen te gaan. Neem wel minimaal drie weken de tijd om van noord naar zuid te gaan. Vietnam is groot, onderschat het niet.

Pluspunten Vietnam

  • natuur
  • vibe
  • betaalbaar

Minpunten Vietnam

  • groot
Ultieme tip: Backpackers Hostel. Super goede hostels in Sapa, Hanoi, Hue en Hoi An. Ook de trips die zij organiseren zijn aan te raden.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen door Vietnam (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lique Snel op 02 oktober 2016

Wat een fantastisch mooi land.
Ongelofelijk diverse natuur, heerlijk eten en vriendelijke mensen.
Ninh Binh en Sapa zijn mijn favorieten. Zeker een bezoekje waard!
Ninh Binh is een vriendelijk stukje platteland, met limestones in overvloed.

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar
  • vriendelijkheid
  • schoon
Ultieme tip: Ninh Binh is geweldig
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een geweldige reis door Vietnam (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Denise van Kalmthout op 02 oktober 2016

Afgelopen zomer heb ik een 25-daagse reis gemaakt door Vietnam, van het noorden tot het zuiden. Samen met een klein reisgezelschap hebben we heel dit prachtige land verkend, van het bijzondere Hanoi tot Ha Long Bay: een van de mooiste plekjes op de wereld. Een tip voor iedereen die ooit nog eens naar Vietnam wil gaan: wacht niet te lang! Op dit moment word jij zelf nog vaker op de foto gezet als westerling, maar ik weet zeker dat binnen vijf jaar Vietnam helaas een stuk meer toeristischer is geworden. Een prachtig land, een interessante historie en ontzettend aardige mensen!

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Betaalbaar
  • Nog niet zo toeristisch
  • Je kunt makkelijk heel het land bezoeken in 3 weken

Minpunten Vietnam

  • Vies op straat
Ultieme tip: Wacht niet te lang om naar Vietnam te gaan!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Bedevaart naar de Perfume Pagoda (bezocht in maart 2011)

Review geschreven door Marjolein Oudejans op 02 oktober 2016

Een paar maanden per jaar is de Perfume Pagoda in Ninh Binh een bedevaartsoord voor boeddhisten. In grote getalen maken zij de boottocht en klim naar de vele tempels van het complex. Wij waren er in deze periode en het was een feest om te zien hoe alles gericht was op de vele pelgrims: vele kleurrijke kramen met eten, bloemen en andere zaken om te offeren!
Op dat moment waren er totaal geen niet-westerse toeristen en wij waren de bezienswaardigheid, in plaats van andersom. We staan op heel wat foto's! Een prachtige en authentieke ervaring, die wij nooit meer zullen vergeten.

Pluspunten Vietnam

  • Vriendelijk
  • veelzijdig
  • heerlijk eten

Minpunten Vietnam

  • Steeds toeristischer
Ultieme tip: Ga van de gebaande paden af! Door een motor te huren of een auto (met chauffeur), bereik je makkelijker plekken waar Vietnam nog authentiek is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mistig Tam Coc (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Wanda Schinkel op 02 oktober 2016

Mooie rondreis gemaakt door Vietnam en veel gezien. Van noord naar zuid is een prachtige reis met veel hoogtepunten, waaronder Tam Coc. Niet zulk mooi weer op dat moment, maar het geeft wel een prachtig plaatje!

Pluspunten Vietnam

  • Heerlijk eten
  • Behulpzame bevolking
  • Betaalbaar
Ultieme tip: Neem de plaatselijke bus, huur een fiets of ga wandelen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ontmoeting tussen de rijstvelden (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Wanda Schinkel op 02 oktober 2016

Een rondreis door Vietnam is zeker de moeite waard! Zoveel te zien en te beleven ... met een fietstocht buiten Hoi An kwam ik een ouder echtpaar tegen wat zelf nog het land aan het bewerken was ... die gezichten, prachtig!

Pluspunten Vietnam

  • Vriendelijke bevolking
  • Behulpzaam
  • Heerlijk eten
Ultieme tip: Huur eens een fiets en je ziet zoveel meer van het gewone leven in Vietnam!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Phong Nha grotten (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Wanda Schinkel op 02 oktober 2016

Wat een prachtig land is Vietnam! Zoveel mooie natuur en cultuur, zulke aardige mensen die je altijd willen helpen, heerlijk eten ... een van de dingen die je gezien moet hebben zijn de grotten bij Phong Nha. Geweldige kleuren en zelfs een strandje waar je overheen loopt als je naar de uitgang gaat ...

Pluspunten Vietnam

  • Behulpzame bevolking
  • heerlijk eten
  • Betaalbaar
Ultieme tip: Phong Nha is echt de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Eerste kennismaking met Hoi An (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Wanda Schinkel op 02 oktober 2016

Na een heerlijke nacht in een ruim appartement sta je op je balkon en kijk je naar de rivier... Wat een geweldige ervaring! Heerlijk rustig genieten met een kop thee en ontbijtje en het leven trekt aan je voorbij. En dit is nog maar het begin!

Pluspunten Vietnam

  • Vriendelijk
  • behulpzaam
  • heerlijk eten
  • betaalbaar
Ultieme tip: Hoi An is een heerlijke plaats om een paar dagen te verblijven. Heel gezellig, veel lampionnen die 's avonds branden en het een feestelijke uitstraling geven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Heksenketel (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Mascha Op Den Kelder op 02 oktober 2016

Ga in Vietnam zeker naar het noorden, onder andere Sapa. In de bergen tussen de rijstvelden vind je een heel ander Vietnam. Boek een driedaagse excursie bij Bai Tu Long Bay in plaats van Ha Long Bay. Het is net zo mooi maar een stuk minder toeristisch. Op de tweede dag kom je zelfs geen enkele toerist tegen.

Minpunten Vietnam

  • toeristisch
Ultieme tip: Pak de driedaagse boottrip in Bai Tu Long Bay in plaats van Ha Long Bay. Enig verschil is dat er in Ha Long Bay iets meer grotten zijn. Beiden zijn net zo mooi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Vriendelijk en gastvrije mensen. (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Jan Mackloet op 02 oktober 2016

Het Noorden van Vietnam met een prive chauffeur gemaakt wat prima is bevallen, gezellig onder elkaar en mooie natuur en het toerisme heeft zijn intrede nog niet gedaan in het Noorden.
Het eten is geweldig en de mensen zijn super aardig en gastvrij. Het is een veilig en fijn land om er ook alleen of als vrouw te reizen. In oktober/november was het een mooie tijd voor natuur en niet extreem warm.

Pluspunten Vietnam

  • Mooie natuur
  • Goed eten
  • Gast vrije mensen

Minpunten Vietnam

  • Slechte wegen in het Noorden
  • Niet altijd schoon
Ultieme tip: Je kunt overal goed eten en niet duur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Divers Vietnam (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lisette Ettesil op 02 oktober 2016

Vietnam is een ontzettend makkelijk land om doorheen te reizen. Prachtige omgevingen, vriendelijke mensen en erg authentiek. Ook leuk om het verschil tussen noord en zuid te zien! Vooral Hoi An is een fantastische stad en sla Ninh Binh ook zeker niet over!

Pluspunten Vietnam

  • prachtige natuur
  • oprechte mensen

Minpunten Vietnam

  • openbare toiletten
Ultieme tip: Niet overslaan: Halong Bay, Ninh Binh en Hoi an.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Land van uitersten (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Francesca Malegiannakis op 02 oktober 2016

Vietnam kent vrijwel alle natuurgebieden: in het zuiden de Mekong Delta, waar je dagen kan rondvaren; de prachtige woestijn in Mui Ne, tussen de zandduinen waan je je in het midden oosten; de enorme grotten in Phang Na Park, om de grootste te doorkruisen schijn je minimaal een week te moeten hiken; de bergen in Sa Pa met uitgestrekte rijstvelden tussenin en ten slotte Halong Bay, een ervaring die je voor altijd bij blijft.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • betaalbare variatie

Minpunten Vietnam

  • Drukke steden
Ultieme tip: Vergeet niet een Bahn Mi te eten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing Vietnam (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Barry Bos op 02 oktober 2016

Hanoi is een leuke stad om drie dagen door te brengen. Er zijn veel bezienswaardigheden en daarnaast kun je ook heel goed een dag vullen met het bekijken van locals. 's Avonds zijn er veel gezellige plekken te vinden waar je terecht kunt voor goedkoop en lekker eten. Sapa en Halong Bay zijn geweldige bestemmingen om te genieten van de natuur en even te ontsnappen aan de drukte van Hanoi. Na deze bestemmingen heb ik een lokale bus naar Ninh Binh genomen om Tam Coc te bezoeken. Mooi, maar verder is hier niets te zien, dus 1 dag is meer dan genoeg. Neem vervolgens de sleepersbus naar Hué. Dit is opnieuw een stad met veel bezienswaardigheden en een leuk nachtleven. Twee dagen krijg je hier wel om. Vanuit Hué is het aan te raden een scooter te huren om naar Hoi An te rijden. De Hai Van Pass is een prachtige route. Het is heel goed te doen voor minder ervaren scooterrijders. Het bedrijf waar je een scooter huurt kan overigens je bagage naar je hotel in Hoi An brengen. Ideaal! Van Hoi An kon ik geen genoeg krijgen. Er is niet veel te zien, maar het is een heel relaxte plaats waar je heerlijk kunt eten en ontspannen. Na Hoi An ben ik naar Danang gegaan (moderne leuke stad om een middag door te brengen) om vervolgens naar Ho Chi Minh City te vliegen. Dit is een drukke, grote stad met niet heel veel bezienswaardigheden. HCMC viel persoonlijk dan ook een beetje tegen. Hier zou ik niet al teveel tijd voor inplannen. Deze tijd zou ik besteden aan het bezoeken van de Mekong Delta of Dalat (schijnt geweldig te zijn).

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • goedkoop
  • mooi
  • natuur
  • cultuur
  • gevarieerd
  • lekker eten

Minpunten Vietnam

  • Grote steden zijn erg druk
Ultieme tip: Huur een scooter en rijd de Hai Van Pass! Dit was een van mijn mooiste ervaringen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch Vietnam (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Luuk Molenschot op 02 oktober 2016

Vietnam is een fantastisch land voor de beginnende backpacker/reiziger. Voor ons was het de eerste keer samen ver weg, en de eerste keer backpacken. Maar Vietnam is ons uitermate goed bevallen. Vriendelijke locals, prachtige landschappen en fijne hotels maken een trip naar Vietnam zowel toegankelijk als fantastisch.

Van Noord naar Zuid in 3 weken is prima te doen, al hebben we wel consessies moeten doen in wat we wilden zien. Onze trip ging langs Hanoi, Sapa, Ha Long Bay, Hoi An, Hue, Dalat, Ho Chi Minch en uiteindelijk Phu Quoc. Hierdoor hebben we helaas Ninh Binh, Nha Trang, Mui Ne en Con Dao niet kunnen doen. Maar de veelzijdigheid van dit land laat zich goed zien in deze bestemmingen die we wel gedaan hebben. Van mooie stranden tot prachtige rijstvelden naar drukke en minder drukke (wereld) steden. Iedere plek had zijn eigen charme en we hadden er dan ook zeker geen willen missen.

Het verkeer is zoals op veel plekken in Indochina erg hectisch. Zeker in Ho Chi Minh City is het af en toe niet te doen. Maar met een beetje oefening went het snel. Zelf scooterrijden vonden wij fantastisch, maar is uiteraard niet zonder gevaar. Maar was voor ons echt een van de hoogtepunten.

Hoogtepunten:
- Scootertocht van Hoi An naar Hué
- Sapa
- Scootertocht langs watervallen in Da Lat
- Snorkelen bij de Cham Islands

Dingen waar we meer van verwacht hadden:
- Ha Long Bay

Minpunten:
- Standaard 50% afdingen
- Zoals bijna overal ter wereld, oppassen voor taxi's
- Rustplekken (winkels) tijdens de trips -> Tourist traps, bij iedere trip wordt je door een winkel geloodst om te zorgen dat je iets (vaak nepkleding) koopt of iets eet of drinkt. Zelf op avontuur gaan is leuker en vermijd dit soort zaken.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Aardige Locals
  • Betaalbare luxe
  • Betaalbaar
  • Natuur
  • Stranden
  • Cultuur

Minpunten Vietnam

  • Afdingen
  • een enkele keer te toeristisch
Ultieme tip: Niet zonder gevaar, maar een one way scooter trip van Hoi An naar Hue over de Hay Van Pass was voor ons echt het gaafste van de vakantie.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vis vloot komt binnen (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Ed Slui op 01 oktober 2016

Tussen 5.00 en 6.00 uur op het strand 160 kilometer ten oosten van HCMC. De vis vloot komt binnen. Het is bijzonder als je deze kuipen met minimale materiaal het strand op ziet komen. Deze vissers zijn de hele nacht op zee voor een kleine opbrengst. Maar genoeg om te overleven. Hele bijzondere ervaring om dit te zien

Ultieme tip: Geniet van de mensen. Omgeving. Voeding. En gewoonten.
Aangeraden voor: Backpackers

een lang uitgestrekt land (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ines Tlili op 01 oktober 2016

Een lang en bijzonder land.
Begin in het zuiden of in het noorden en ga de andere kant op. Op beide plekken is een groot vliegveld.
Hou er rekening mee dat het noorden echt veel kouder is dan het zuiden. En vergeet niet een bezoek te brengen aan Hoi An, in het midden.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • eten
  • engelse taal
  • betaalbaar
  • aardige mensen

Minpunten Vietnam

  • druk
  • kou in het noorden
  • uitgestrekt land
Ultieme tip: Het eten in Hoi An!!! Jummmm
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Verrassend Vietnam (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Marloes G. op 01 oktober 2016

Voordat ik naar Vietnam ging had ik eigenlijk geen idee wat ik kom verwachten. Het is ontzettend leuk om het hele land door te reizen want ik vond ieder gedeelte anders. Chaos in Ho Chi Minh, slapen in een homestay op een garnalen kwekerij in het sfeervolle Hoi An en varen door het prachtige Halong Bay. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam en het eten is heerlijk!

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • aardige locals
  • heerlijk eten
  • lage prijzen

Minpunten Vietnam

  • sommige plaatsen toeristisch
Ultieme tip: Wat mij het meest bij gebleven is, is Hoi An. Het fietsen door de rijstvelden en door de authentieke stad is echt gaaf. Helaas is het redelijk toeristisch.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers