Reviews Vietnam

Reviews Vietnam

8,4
8,8 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
8,2 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,5 Veilig
8,8 Natuur
7,6 Stranden
7,7 Klimaat
  • Aantal reviews: 156
  • Aantal waarderingen: 82

Fantastische trip door Vietnam (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Luuk Molenschot op 01 oktober 2016

Vietnam is een fantastisch land voor de beginnende backpacker/reiziger. Voor ons was het de eerste keer samen ver weg, en de eerste keer backpacken. Maar Vietnam is ons uitermate goed bevallen. Vriendelijke locals, prachtige landschappen en fijne hotels maken een trip naar Vietnam zowel toegankelijk als fantastisch.

Van Noord naar Zuid in 3 weken is prima te doen, al hebben we wel consessies moeten doen in wat we wilden zien. Onze trip ging langs Hanoi, Sapa, Ha Long Bay, Hoi An, Hue, Dalat, Ho Chi Minh en uiteindelijk Phu Quoc. Hierdoor hebben we helaas Ninh Binh, Nha Trang, Mui Ne en Con Dao niet kunnen doen. Maar de veelzijdigheid van dit land laat zich goed zien in deze bestemmingen die we wel aangedaan hebben. Van mooie stranden tot prachtige rijstvelden naar drukke en minder drukke (wereld) steden. Iedere plek had zijn eigen charme en we hadden er dan ook zeker geen willen missen.

Het verkeer is zoals op veel plekken in Indochina erg hectisch. Zeker in Ho Chi Minh City is het af en toe niet te doen. Maar met een beetje oefening went het snel. Zelf scooter rijden vonden wij fantastisch, maar is uiteraard niet zonder gevaar. Maar was voor ons echt een van de hoogtepunten.

Hoogtepunten:
- Scootertocht van Hoi An naar Hué
- Sapa
- Scootertocht langs watervallen in Da Lat
- Snorkelen bij de Cham Islands

Dingen waar we meer van verwacht hadden:
- Ha Long Bay

Minpunten:
- Standaard 50% afdingen
- Zoals bijna overal ter wereld, oppassen voor taxi's
- Rustplekken (winkels) tijdens de trips -> Tourist traps, bij iedere trip word je door een winkel geloodst om te zorgen dat je iets (vaak nep kleding) koopt of iets eet of drinkt. Zelf op avontuur gaan is leuker en vermijd dit soort zaken.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Aardige Locals
  • Betaalbare luxe
  • Betaalbaar
  • Natuur
  • Stranden
  • Cultuur

Minpunten Vietnam

  • Afdingen
  • Soms te touristisch
Ultieme tip: Niet zonder gevaar, maar een one way scooter trip van Hoi An naar Hue over de Hay Van Pass was voor ons echt het gaafste van de vakantie.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Finding history (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Stefan Vis op 30 september 2016

Dit jaar zijn wij wezen backpacken in Vietnam met onze dochter van inmiddels 6 jaar. Ze is tenslotte Asia proof volgens ons. Doel was onder andere haar geschiedenis les te geven en ook de andere kant van de Vietnamoorlog te laten zien. Dat is gelukt, want de lokale gidsen hebben ons inzicht gegeven over de koloniale tijd onder de Fransen, onderdrukking door de Japanse strijdkrachten en de inmenging van de Verenigde Staten ter ondersteuning van opnieuw de Franse onderdrukking. Dat laatste resulteerde zoals bekend in de Vietnamoorlog.
In het landschap ter hoogte van de Demilitarised zone en rond Ho Chi Minh City (voormalig Saigon) zie je nog de "littekens" van de bombardementen.
Zeer leerzaam vond onze dochter ook de tunnels van Cu Chi.
Uiteraard hebben we ook andere dingen gezien.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
8 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • heerlijk eten

Minpunten Vietnam

  • In vergelijking met andere Aziatische landen duur.
Ultieme tip: Hoi An is geweldig. De naam weet ik niet meer van dit koffie huisje, maar de eigenaar brandt koffiebonen zelf in de zaak. Dat doet hij met liefde en dat proef je in de koffie.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers

Veelbelovend Vietnam (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Cecile Megens op 25 september 2016

Vietnam is een heel veelzijdig land met voor ieder wat wils. Het eten is heerlijk en de mensen super vriendelijk. Het land heeft prachtige natuur maar ook een rijke en soms trieste geschiedenis. Het is mooi om te zien hoe daar mee om gegaan wordt. Vietnam is wat mij betreft een van de mooiste landen van Azië. Als je echt een goede indruk wil krijgen van het land trek dan minstends 1 maand uit om alle bijzondere plekken te zien.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Betaabaar
  • locals
  • vriendelijk

Minpunten Vietnam

  • chaotisch
Ultieme tip: Tam Coc bij Ninh Binh. Een heerlijk rustig plaatsje midden tussen de karststeengebergtes en de natuur. Verwacht niks en je krijgt er veel voor terug.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Vietnam van Hanoi tot Ho Chi Minh city (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Maaike Tenniglo op 25 september 2016

Afgelopen zomer rondgereisd door Vietnam. Na een lange vlucht met een tussenstop in Moskou aangekomen in Hanoi. Wat een verkeer! Prachtig om te zien hoe de miljoenen scooters op de weg ieder hun eigen weg gaan zonder om ook maar op één verkeersregel te letten. Het eerste wat we deden was uiteraard zelf loempia's maken. Leuk om te doen en nog leuker om te eten. Veel tijd hadden we niet in Hanoi want de volgende ochtend vertrokken we meteen naar Sapa. Helemaal in het noorden van Vietnam in de bergen. Prachtig om de bergen en rijstvelden te zien. In Sapa moet je met de kabelbaan de Fansipan Mountain op gaan, wauw! Vergis je alleen niet in de trappen die je nog op moet om de werkelijke top te bereiken van Fansipan. Na 4 dagen gingen we terug naar Hanoi om daar de volgende ochtend meteen weer richting Ha Long Bay te gaan. Daar zaten we een dag en een nacht op een cruiseboot. De Ha long Bay is waanzinnig om te zien! We zijn nog wezen kajakken en kregen gezelschap van aapjes. Vervolgens nog naar Ti Top Island geweest, dit viel tegen. Een klein strandje waar ze veel te veel mensen op laten. Na een nacht Ha Long bay gingen we weer terug naar Hanoi, hier bleven we nog 2 dagen.

Vroeg in de avond hebben we de nachttrein gepakt om ons naar Hoi An te brengen. Wat een ervaring was dat. Zorg zelf voor genoeg eten en drinken! Hoi An was een leuk gezellig stadje, een stuk rustiger dan Hanoi. In Hoi an zijn we naar My Son Sanctuary geweest. De dag daarna gingen we met een klein bootje naar Cham Island en onderweg stopten we 2 keer om te snorkelen. Leuk om te doen! Hoi An is de perfecte stad om souvenirs te kopen en om zelf kleding te laten maken voor een mooie prijs. Na 4 dagen Hoi An gingen we naar onze laatste bestemming. We vlogen naar Ho Chi Minh City. Hier bleven we nog 3 dagen. De eerste dag gingen we naar de Cu Chi tunnels, indrukwekkend om te zien! De laatste dag gingen we een stuk over de Mekong Delta varen en gingen we langs de drijvende markt. Het was een prachtig land!

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • divers
  • goedkoop
  • warm
  • locals
  • lekker eten

Minpunten Vietnam

  • de engelse taal onder de locals is vaak nog erg slecht.
Ultieme tip: In Hoi An zijn veel goede restaurantjes waar je net iets meer voor betaald maar waar je waar voor je geld krijgt! Mango Mango tegenover de Japanse brug was erg goed!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Noord-Vietnam is waanzinnig! (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Marleen de Keyzer op 19 augustus 2016

Het noorden van Vietnam is schitterend en heel gezellig. Je rondreis begint in Hanoi, waar je meteen kennismaakt met nog een aspect van Noord-Vietnam: chaos. Scooters scheuren aan alle kanten luid toeterend voorbij en oversteken is haast onmogelijk. Maar dit moet je even naast je neerleggen, dat is nou eenmaal zo. Het centrum is namelijk een gezellige drukte met eettentjes die uitpuilen. Probeer de Vietnamese street BBQ uit. Je zit dan op de stoep aan een minitafeltje op een ministoeltje met je eigen mini-barbecue. Of drink bier bij een van de random bierhoekjes op straat, waar je een Vietnamees vrouwtje vindt met een koelbox vol bahá-bier en plastic krukjes om haar heen.

Ten noorden van Hanoi liggen de rijstvelden van Sapa, die goed te bereiken zijn met de nachtbus. Sapa was mijn favoriete plekje in Noord-Vietnam. Mijn ultieme tip: boek een privétour door de rijstvelden. Zo voorkom je dat je in een toeristenstroom langs de rijstvelden loopt, trek je diep de rijstvelden in en eet en slaap je bij lokale bergstammen thuis. Een unieke ervaring!

Halong Bay is de volgende stop. Boek hier een boottrip en vaar door de enorme fjorden en rotsblokken door. Het is leuk om te gaan kajakken onder natuurlijke rotsbogen door en langs de enorme rotswanden. Tip: ga met zonsondergang en zie vanuit je kajak en met een biertje in je hand de zon in de zee zakken en de lucht oranje kleuren.

De laatste plek die ik bezocht in Noord-Vietnam was Hoi An. Dit schattige dorpje ten zuiden van Hanoi is door haar Franse invloeden en rivier die dwars door het kustplaatsje stroomt, onwijs gezellig. Loop een middagje door het centrum en ga in de avond eten bij een van de restaurantjes. Verder staat Hoi An bekend om haar duizenden kleermakers en kan je hier voor heel weinig geld prachtige kleding op maat laten maken. Informeer wel even bij andere reizigers naar welke tailers zij hebben bezocht, er zit een groot verschil in kwaliteit.

7,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Lekker eten
  • Gezellige sfeer
  • Goedkoop

Minpunten Vietnam

  • Chaotisch
  • Toeristisch
  • Gebrekkig Engels
Ultieme tip: Drink in Hanoi een biertje bij een van de 'bierhoekjes' op straat. Op veel straathoeken zit een local met een koelbox vol bahá-bier en een paar krukjes. Heel gezellig!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Vietnam is het groene pareltje van Azië (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 04 augustus 2016

Tijdens mijn maandenlange reis door Zuidoost-Azië heb ik van één ding spijt gehad: dat ik maar twee weken had uitgetrokken voor Vietnam. Mijn initiële plan was ook om die twee weken alleen in zuidelijk Vietnam te besteden, maar toen ik aankwam in Ho Chi Minh City en doorhad hoeveel het land te bieden heeft, heb ik in een noodvaart door het hele land gereisd.

Vietnam heeft álles. Een overweldigende natuur met felgroene karstbergen, gigantische grotten en jungle-achtige stranden. Haar geschiedenis tekent het land met interessante bezienswaardigheden zoals de keizerlijke stad Húe en de demarcatielijn van voormalig Noord- en Zuid-Vietnam. De mensen zijn vriendelijk maar eigenzinnig, waardoor de authentieke sfeer in dorpen en steden niet bezwijkt aan het westerse toerisme. En het eten is ronduit FANTASTISCH.

Ik heb al flink wat gezien en gereisd in mijn leven, dus neem van mij aan: Vietnam is het groene pareltje van Azië. Ga!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Betaalbaar
  • Vriendelijke bevolking
  • Waanzinnige natuur
  • Interessante geschiedenis
  • Authentieke cultuur

Minpunten Vietnam

  • Lange reistijden
Ultieme tip: Huur een scooter en verken de jungle, bergen en grotten van het natuurpark Phong-Nha. Ik had nooit gedacht dat ik ZO onder de indruk zou kunnen zijn van een grot!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Angelique Micheels op 01 feb. 2020
8,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

8

Natuur

7

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Ine Vd Pas op 30 okt. 2018
8,4

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door W.A Van Schoonhoven op 21 okt. 2018
8,4

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Julien Cornelissen op 06 okt. 2018
9,3

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Arez Abdulla op 06 okt. 2018
8,6

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Danie IJzerman-de Jong op 05 okt. 2018
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

nvt

Stranden

nvt

Klimaat
Waardering door Janette Meyer op 09 feb. 2018
8,4

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Es Hermans op 10 jan. 2018
6,9

7

Algemene ervaring

7

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

5

Natuur

6

Stranden

5

Klimaat
Waardering door Olwin Schrauwen op 28 dec. 2017
7,6

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

7

Natuur

6

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Frank Cramer op 03 okt. 2017
8,0

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

9

Veilig

8

Natuur

6

Stranden

8

Klimaat
Waardering door Paola van Bergen op 31 jan. 2017
7,6

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

7

Natuur

6

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Iris Brizee op 10 dec. 2016
8,5

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

9

Natuur

8

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Anma Wessel op 09 dec. 2016
9,0

10

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

8

Stranden

8

Klimaat