Laos
8,5
8,6 Algemene ervaring
8,4 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
8,5 Locals
8,6 Veilig
9,4 Natuur
6,3 Stranden
8,0 Klimaat
  • Aantal reviews: 34
  • Aantal waarderingen: 17

Super mooi! (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Sara Nguyen op 03 januari 2019

Luang Pruabang is de mooiste stad. Pas wel op voor mogelijke bedbugs in de hotels daar, die zijn wijdverspreid daar. Neem een hike-tour van 2/3 dagen, en ontdek de mooiste authentieke dorpjes waarbij de dorpelingen nog super vriendelijk zijn!

Pluspunten Laos

  • Aardige locals
Ultieme tip: De hike-tour van 2/3 dagen, waarbij je verblijft bij een gastgezin.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

een mooi meisje (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Arthur Aerssens op 30 december 2018

Het afgezonderde Muang Ngoi, op een uur varen van Nong Khiaw, is het beste over de rivier NAM OU te bereiken via een Longboat. hier leven de mensen nog traditioneel, grotendeels zonder elektra. Men onderhoudt zichzelf met zelf te verbouwen gewassen, visserij en ruilhandel. Hier troffen we dit authentieke en mooie meisje aan.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Laos

  • natuur
  • eten
Ultieme tip: ga van de gebaande paden af
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Laos wat ben je mooi (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Michelle Stummel op 30 december 2018

Wauw wauw wauw Laos. We hadden Laos als tussen bestemming op onze reis door Vietnam met als eind bestemming Thailand. Laos heeft mij echt enorm verrast: heerlijk eten, super lieve mensen, “laag” toerisme en een goedkope bestemming!

Het is een land waar ik veel te kort ben geweest en waar ik heel binnenkort terug ga komen

8,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Laos

  • mooie natuur
  • ongerept
  • vriendelijke mensen
Ultieme tip: Ga naar de Olifante rescure centrum en help ze met allerlei dagelijkste klusjes rondom de olifanten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thakhek Loop (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nick Vliet Vlieland op 18 november 2018

Laos is een interessant land om heen te reizen. Om van A naar B te komen, moet je echt denken in tussenstops/transporthubs, (het kan dus zijn dat je een keer moet overnachten in een niet al te aantrekkelijk stadje). Het noorden van Laos biedt grote berglandschappen met meerdaagse trekkings. In het zuiden is vanaf het plaatsje Thakhek de zogenaamde Thakhek Loop te doen per motor bike. In een dag of 4 kun je een ronde maken door het Laotiaanse landschap. Ritten over asfalt en dirt roads, langs meren, rivieren, platteland en berglandschappen en overnachtingen bij guest houses in dorpen die je onderweg tegenkomt. Tussendoor zijn er bezienswaardigheden, kun je grotten verkennen, kom je tempels tegen, kun je boottochten regelen bij de lokale mensen en kun je zwemmen in de riviertjes. Je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt, er is genoeg te zien en te doen!

Pluspunten Laos

  • natuur

Minpunten Laos

  • aansluitingen openbaar vervoer
Ultieme tip: Het plaatsje Nong Khiaw is een aanrader, goede sfeer en mooie omgeving.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Het land van de natuur (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Mika van Dam op 14 november 2018

Laos, wat een land. Het land waar ik maar niet weg kon komen. Vaak heb ik er over nagedacht, wat kan mijn toekomst hier zijn? Ik ben verliefd geworden op de natuur, de locals en hun luie levensstijl, maar ook op de geschiedenis. Als je informatie opzoekt over Laos lees je al snel dat twee weken genoeg is voor dit land, helemaal verkeerd! Ik zelf heb er anderhalve maand gezeten en heb nog niet alles gezien, ik kan niet wachten om terug te gaan. Maar wat maakt Laos dan zo speciaal? Ik ben ten eerste een enorme natuurfreak, bergen zijn mijn favoriet en dat is lastig als je zelf uit Zeeland komt. De natuur in Laos is adembenemend mooi! Van de 4000 eilanden in het zuiden, waar wij overigens de Irriwaddy-dolfijnen hebben gespot, tot enorme meren, rivieren en watervallen in het midden. Het is zeker een land voor avontuur; met de motor de Thakhek-loop doen, ziplinen in de jungle en vroege hikes naar bergtoppen voor de zonsopkomst, je hebt het er allemaal! De bevolking is een erg rustig volk, liever lui dan moe zal ik maar zeggen. Alles gaat hier op het gemak en niets gaat gehaast, lukt het vandaag niet? Dan is er altijd morgen nog. Het is een enorm gastvrij volk en er is weinig criminaliteit. Toen ik in m'n uppie om 2 uur 's nachts uit de nachtbus kwam, vonden ze dat doodnormaal. Er is één keer gevraagd of ik een tuktuk nodig had en daarna lieten ze mij met rust. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld in dit land!
Ik kan uren door praten over Laos maar dit is een land dat je met je eigen ogen gezien moet hebben

Pluspunten Laos

  • Betaalbaar
  • aardige locals
  • niet toeristisch
  • schitterend landschap
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Laos; doe net als de bevolking alles op het gemakje. Dit land is te mooi om plekken over te slaan
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Laos, undiscovered paradise (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Gioia de Klerk op 12 november 2018

Laos is one of the countries in southeast asia that I find very underrated. It has beautiful temples, amazing scenery, cute cafe’s and wonderful nightmarkets. Luang Prabang is a very nice and cultural city, with beautiful daytrips in close proximity.

Pluspunten Laos

  • Rural beauty

Minpunten Laos

  • Locals dislike tourists sometimes
Ultieme tip: Kuang si falls! Most beautiful waterfall I have ever seen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

.Laos, een land vol met contrasten (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Diana van der Laan op 11 november 2018

.Luang Prabang,, een schilderachtig en gemoedelijk stadje, perfect om je reis mee te beginnen of te eindigen. Leuk om te doen:
Fietsen naar de Kuang Si Fall.
Tip: huur een goede fiets met versnellingen, het is best een eind en heuvelachtig.
Rijst planten in de rijstvelden.
Hiken door de bergen van Laos incl overnachting in een bergdorp, prachtige natuur en dwars door het woud
Tip: goede wandelschoenen zijn een must, er moest aardig wat geklauterd worden over rotsen)
‘S ochtends vroeg opstaan om bij zonsookomst honderden monniken door Laos te zie lopen om voedsel op te halen, een drukte van belang die je zeker gezien moet hebben.

De duizend eilanden van de Mekong: even bij komen en niets te doen. Lekker met de boot over de Melong en genieten van een prachtige zonsondergang.

Bolavenplateau: een prachtig gebied waar de tijd stil lijkt te staan. Bezoek 1 van de vele koffieplantages, wandel rond en bezoek watervallen (tip: neem vooral wat warme kleding mee, want de avond en nachten kunnen daar erg koud zijn)

Vientiane: een drukke en moderne stad van alle gemakken voorzien. Perfect om je reis mee te beginnen of af te sluiten. Leuk om te doen: bezoek het Buddha Park waar honderden imposante beelden staan.

Pluspunten Laos

  • aardige mensen
  • betaalbaar
  • prachtige natuur

Minpunten Laos

  • veel reistijd
  • temperatuurverschillen per steek
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Avontuurlijk, Mooi en Party (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Martine Dobbenga op 10 december 2017

Hoewel ik maar 2 weken in Laos ben geweest, heb ik van alles wat mee kunnen pakken. De kleine dorpjes in het noorden - denk aan Nong Kiau - zijn nog erg primitief en zijn gelegen in een nog ongerepte natuur. Het toerisme is daar ook een stuk minder dan in buurlanden als Thailand. Echter, ben jij een jonge backpacker die wel eens behoefte heeft aan een feestje? Ook dan kan je terecht in dit land! In de grotere steden als Vang Vieng en Luang Prabang zijn ze niet vies van gratis alcohol, tubing en doorgaan tot de late uurtjes. Maar ook hier kan je nog steeds prachtige natuur bezoeken in de omgeving. Super mooi helder water in een lagoon, overal bergen met fantastisch uitzicht, zonsondergangen om nooit te vergeten en natuurlijk de beroemde Kuang Si watervallen in de buurt van Luang Prabang, die je niet mag missen! Alles is makkelijk te doen met bussen, tuktuks of een eigen scooter. Mocht je van avontuur houden dan raad ik ook zeker de Thakhek Motor Loop aan! 3 à 4 dagen lang rondrijden op je eigen scooter/motor door de prachtige natuur. Je ziet per dag het landschap veranderen; van bergen tot rijstvelden en van tempels tot grotten! Meer heb ik helaas niet gedaan in Laos, maar van andere backpackers hoor ik veel positieve dingen over de Gibbon Experience in het noordoosten en het zuiden - 4000 eilanden - schijnt ook heel mooi te zijn! Daarnaast zijn de mensen uiterst vriendelijk en is het eten heerlijk! Kortom; een heerlijk, veelzijdig land!

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Laos

  • Vriendelijke bevolking
  • mooie natuur
  • betaalbaar

Minpunten Laos

  • slechte wegen
  • feeststeden
Ultieme tip: Ga voorbij de feeststeden en trek door naar het verre noorden voor het échte Laos!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig land (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Annelies Eybergen op 08 december 2017

Laos is een heerlijk land om te bezoeken met de vele afwisseling. Hanoi is een gezellige stad met een leuke oude binnenstad. Veel musea en tempels. Het is ook erg leuk om een water puppet show bij te wonen. Vientiane is een aanrader. Hue is een heerlijke plek om aan het strand te relaxen. Hoi An is een prachtig plaatsje dat verlicht is met vele soorten lampions. We zijn gevlogen naar Oudomxay, omdat we dit keer de verschillende tribes wilden bezoeken. Dit was een erg leuke en kleurrijke ervaring.
Vervolgens hebben wij een paar dagen doorgebracht in een resort in Mandala. Een eenvoudig hotel, maar met een prachtige ligging en een fantastisch uitzicht.
Ook hebben we The Plain of Jars bezocht, wat erg indrukwekkend was. Er is hier heel veel gevochten in de Vietnamoorlog. De mensen zijn zo vriendelijk en ondanks hun armoede willen ze alles met je delen. Verder hebben wij nog een markt bezocht met etenswaren. Dat was even anders met alle katten, hamsters en eekhoorntjes.

Pluspunten Laos

  • heel betaalbaar
Ultieme tip: Lao Kitchen in Vientiane.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Laos is puur genieten (bezocht in februari 2009)

Review geschreven door Rian Boons op 22 november 2017

Een van de mooiste landen die ik in Azie heb mogen bereizen. Fantastische natuur, veel te zien en zeer goed te combineren met Cambodja. De bevolking is toegankelijk, er is veel afwisseling in landschap, activiteiten, rituelen, tempels etc.

8,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Laos

  • Natuur
  • authentiek
  • Afwisseling

Minpunten Laos

  • geen minpunten
Ultieme tip: Trekking door de bergen en de eilanden in de Mekong.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Muang Ngoi (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Laila Jongsma op 19 november 2017

Eén van de mooiste plekken die ik bezocht heb in Laos vond ik het kleine dorpje Muang Ngoi. Het prachtige authentieke dorpje ligt aan de rivier en je hebt daar de gelegenheid om in een klein knus hutje te slapen. Daarnaast is het mooi om te zien hoe de lokale bevolking leeft, lopen de kippen los rond en spelen kinderen op straat. Ook kom je monniken tegen, die (in mijn geval) open staan voor interessante gesprekken. Verder is het mogelijk om door te bergen naar twee andere kleine dorpjes te lopen.

Ultieme tip: Neem de tijd!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Laos is oprecht (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Rob Romgens op 14 november 2017

Wederom in Laos geweest en wederom omver geslagen door dit mooie land. De natuur is prachtig en de mensen zijn eerlijk, open en vriendelijk.
Ik kan iedereen aanraden naar Laos te gaan voor de tijd van je leven

Pluspunten Laos

  • Oprecht
  • Mensen

Minpunten Laos

  • Slechte wegen
Ultieme tip: Jungle trekking
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Laos is oprecht (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Rob Romgens op 13 november 2017

Laos is een land waar de mensen oprecht lief zijn. Ze hebben niet veel, maar wat ze hebben, delen ze met je. Wij hebben enkele weken in de jungle gespendeerd bij kleine dorpjes. Dat was fantastisch! Zo mooi.

Pluspunten Laos

  • Local
  • Lief
  • Jungle

Minpunten Laos

  • Slechte wegen
Ultieme tip: Jungle-trekking.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Laos: waterfalls and temples (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Roos Janssen op 13 november 2017

Laos bestaat voornamelijk uit watervallen en tempels, zoals de titel al zegt. Het is een verademing vergeleken met bijv. Thailand, qua rust en het weinige toerisme in Laos. De watervallen zijn prachtig, met name de Kuang Si Waterfalls.

Pluspunten Laos

  • Minder toeristisch en rust

Minpunten Laos

  • Busvervoer buiten de steden slechter
Ultieme tip: Huur een scooter en ga vroeg in de ochtend, voordat de toers aankomen, naar de KuangSi Waterfalls. Zo sta je er bijna alleen ipv met honderden!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Laos: watervallen en tempels (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Roos Janssen op 13 november 2017

De titel zegt het al: Laos bestaat uit watervallen en tempels. Laos is prachtig! Vergeleken met bijv. Thailand is het een verademing aan rust, minder toerisme en vriendelijkere mensen. Even weg van de drukte en wat meer het rustige leven in. Luang Prabang en Vang Vieng waren onze favoriete plekjes!

8,4
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Laos

  • Laos is minder toeristisch

Minpunten Laos

  • Het busvervoer is minder goed geregeld tussen de minder grote steden
Ultieme tip: Huur een scooter en ga vroeg naar de Kuang Si watervallen in Luang Prabang. Zo ben je alle tours voor (die komen 11:30) en sta je ipv met honderden bijna alleen bij de watervallen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Relaxte mensen, prachtige natuur (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Digna Schlebaum op 09 november 2017

Laos is echt een pareltje dat onterecht vaak wordt overgeslagen. Na een maand in Thailand, vond ik het geweldig om in Luang Prabang aan te komen, waar een soort rust heerst waardoor je meteen ontspant. Vanuit Luang Prabang moet je absoluut de Kuang Si Falls bezoeken. Dit zijn enorm mooie watervallen. Je komt er zo met een tuktuk, en dit uitje zal overal worden aangeboden. Natuurlijk moet je in Luang Prabang ook een keer vroeg opstaan om getuige te zijn van het in ontvangst nemen van aalmoezen door monnikken. Een klim op Mount Pu Si is ook zeker de moeite waard, bij zonsonderdag (als er veel toeristen zijn), maar ook overdag, als je bijna alleen bent.

De natuur waar je onderweg naar Vang Vieng doorheen rijdt, is echt mooier dan ik ooit had gezien, met de ruige gebergtes met dramatische toppen overal om je heen. Het tuben in Vang Vieng is ontspannen en zeker de moeite waard. Zorg wel dat je stevige sandalen aan hebt!

In het zuiden kan je heerlijk relaxen op de 4000 Islands. De sterrenhemels 's nachts zal ik niet snel vergeten.

Het enige nadeel aan Laos is dat alles ver weg is, in ieder geval doordat de wegen anders zijn dan in Nederland. Je zit dus lang in de bus, maar deze lange ritten zullen je wel belonen met prachtige natuur, leuke stadjes en dorpen en een geweldige ervaring!

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Laos

  • Aardige locals
  • Ontspannen sfeer;
  • Prachtige natuur

Minpunten Laos

  • Grote afstanden
Ultieme tip: Plan meer tijd in voor Luang Prabang dan Vientiane (de hoofstad). De hoofdstad vond ik zelf leuk voor een dag of twee, waar ik vier dagen in Luang Prabang ben gebleven.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Betoverend Laos (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door John Van de Pol op 05 november 2017

Ga absoluut naar het binnenland: Thakhek. De uitvalbasis voor een schitterende 3-daagse scooterrit door het Karstgebergte van centraal Laos. Ontdek kleine dorpjes, onbekende grotten, adembenemende landschappen en Blue Lagoons. Een must-do als je wat langer in Laos bent!

8,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Laos

  • locals
  • eten
  • natuur

Minpunten Laos

  • moeilijk bereikbaar
Ultieme tip: Huur een scooter en ga zelf op ontdekkingstocht!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Opwindend relaxed! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Frans Feijtel op 25 juli 2017

Prachtig land met vriendelijke mensen en schitterende natuur, met NRV. Eruggg goed! Luang Prabang is een Unesco stad met prachtige tempels. Vang Vieng is een voormalig hippie stadje met mooie natuur. Vientiane is de rustieke hoofdstad.

Pluspunten Laos

  • Natuur
Ultieme tip: Privé rondreizen!
Aangeraden voor: Avonturiers

Top bestemming! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Sander Bazelmans op 25 juli 2017

Van de landen die ik heb bezocht tijdens mijn reis door Zuid-Oost Azië was Laos éénvan mijn favorieten! De prachtige natuur en cultuur maken het tot een geweldig land om te bezoeken! Vergeet vooral niet de Slowboat over de river Mekong te pakken.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Laos

  • goedkoop
  • natuur
  • cultuur
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

Natuur (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Chloé van Dalen op 19 mei 2017

Loas was zo mooi en prachtig en nog zeer onbebouwd. Je kon in de hoofdstad wel de Franse cultuur terughalen maar daar buiten. Was prachtig met een oude slowboat over het water en genieten van de Jurassic park achtergrond tot aan de mooi lokale vissersbootjes. En dan als je met een minibus of op scootertour ging was het heerlijk om achterover te leunen en gewoon naar de bergprofielen te kijken dat was echt adembenemend. De is nog zo veel groen en de bergen zijn zo hoog die vormen zie je niet terug in Europa was echt een adembenemend verschil.

Pluspunten Laos

  • Groen
  • Weinig bebouwd
  • local eten
  • natuur bezighede
  • alle leeftijden

Minpunten Laos

  • armmoede
Ultieme tip: Ga naar Vientiane pack een scooter en tour rond en rijd naar de natuur bronnen en relax. Neem de slowboat van de noord Thaise grens naar Louangphabang, geniet van de zonsondergang.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors