Rizal Park

Rizal Park

door Getaway Travel

Tussen de grote bedrijfsgebouwen en vlak langs de drukbevolkte Roxas Boulevard ligt middenin het centrum van Manilla een groene oase van maar liefst 58 hectare. Dit is het Rizal Park, een van de grootste parken van Azië. Het park is vernoemd naar Dr. José Rizal, een briljante verzetsstrijder die hier werd geëxecuteerd. Zijn stoffelijk overschot ligt onder het grote Rizal monument. De laatste dramatische uren van zijn leven worden uitgebeeld in een beeldentuin. Zijn ontroerende afscheidsgedicht staat vereeuwigd in een grote zwarte gedenksteen.

Toch, ondanks dit eerbetoon aan een van de helden van het land wordt het park in de volksmond meestal 'Luneta' genoemd, naar 'luna' vanwege de vorm van het park dat veel weg heeft van een maan.

ZELF NAAR Manilla?

Bekijk alle 10 reizen naar Manilla

Activiteiten in het park

Dagelijks vinden honderden mensen hun weg naar Rizal Park. De nieuwsgierige toerist zal hier zijn ogen uitkijken bij de verschillende waterpartijen en tuinen zoals het Orchidarium, een Japanse en een Chinese tuin. Om deze tuinen te bezichtigen moet je trouwens wel een klein bedrag aan entree betalen. Maar het park zit ook vol met stadsmensen die even willen ontspannen van het jachtige zakencentrum Makati.

Men komt hier om te picknicken, wandelen, joggen, skaten en te studeren en zakenmensen oefenen hun tai chi. In Chess Plaza kun je onder het toeziend oog van heel wat publiek een onbekende tegenstander van jouw schaaktalent overtuigen! Op zondag zijn er gratis concerten. Kom je er tegen het vallen van de avond, dan zie je er een hoop koppeltjes die van de romantische sfeer komen genieten.

Reizen Manilla

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors