Paspoort en visum Filipijnen

Paspoort en visum Filipijnen

Reis je binnenkort naar de Filipijnen, of via de Filipijnen naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor de Filipijnen.

Heb ik een visum nodig voor de Filipijnen?

Als je langer dan dertig dagen in de Filipijnen wilt verblijven, heb je een visum nodig. Dit visum kun je bij aankomst in de Filipijnen aanschaffen, maar je hebt dan geen garantie dat je het land binnenkomt. Dit visum is dertig dagen geldig.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

Het is raadzaam om je visum voorafgaand aan je vertrek naar de Filipijnen aan te schaffen. Dit visum moet je persoonlijk aanvragen bij de ambassade van de Filipijnen in Den Haag. Deze aanvraag mag niet worden uitbesteed aan een derde partij, zoals VisumCentrale.nl. Een visum voor één inreis is drie maanden geldig. Een visum voor meerdere inreizen is zes maanden geldig. Met beide visa mag je maximaal 59 dagen in de Filipijnen verblijven.

Visum aanvragen Filipijnen

Om succesvol een visum voor de Filipijnen aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de ambassade van de Filipijnen in Den Haag. Zo moet je een bewijs van je reisarrangement (kopie vluchtschema of uitdraai e-ticket) kunnen overleggen. Je moet je vliegticket dus regelen vóórdat je een visum voor de Filipijnen aan kunt vragen. Kijk voor een overzicht van andere gegevens die je moet aanleveren op VisumCentrale.nl.

De aanvraagduur van een visum voor de Filipijnen bedraagt doorgaans ongeveer zes werkdagen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Filipijnen

Je paspoort moet minstens tot zes maanden na vertrek uit de Filipijnen geldig zijn. Het paspoort moet twee lege, tegenover elkaar liggende, visumpagina's bevatten. Als je het paspoort naar de Filipijnse ambassade stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Op VisumCentrale.nl vind je alle informatie over de verdere benodigdheden voor je visumaanvraag.

Reizen Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors