Accommodaties Filipijnen

Accommodaties Filipijnen

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In de Filipijnen is accommodatie over het algemeen goed te betalen. En er zijn uiteenlopende mogelijkheden. Van kamperen en goedkope hostels tot luxe eco-lodges, en Bed & Breakfasts. Probeer zo veel mogelijk vooraf te reserveren bij luxe hotels en hostels, vooral in het hoogseizoen en in de grote steden.

Hotel

Met uitzondering van de grote resorts en internationale hotelketens, zijn de meeste hotels in de Filipijnen klein en goedkoop. Zelfs vier- en vijfsterren hotels zijn vaak prima te betalen. Verwacht in kleine hotels geen bijzondere faciliteiten of service. Veel hotels worden door een familie gerund. In dit soort hotels is de overvloed aan gastvrijheid een stuk belangrijker dan de faciliteiten.

Appartement

Condotels en apartelles zijn gemeubileerde kamers die voor langere tijd gehuurd kunnen worden. Met name in grotere steden kan dit een goedkope optie zijn voor als je langer op één plek wilt verblijven.

Wat is een typische accommodatie in de Filipijnen?

In het hele land zul je motels, lodges en inns tegenkomen. De prijs voor een kamer is zeer laag, maar dat komt omdat dit bedrag per uur wordt gerekend. Veel Filipino's gebruiken de motels en lodges voor een paar uur privacy met hun, al dan niet officiële, partner. Als je dus op zoek bent naar ongestoorde nachtrust kun je dit soort plaatsen beter vermijden.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Sri Lanka kenner
Sponsors