Veiligheid Filipijnen

Veiligheid Filipijnen

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in de Filipijnen?

Wees voorzichtig in de zuidelijke eilanden van de Filipijnen, met name op het eiland Mindanao en in de Sulu archipel en het Zamboanga-schiereiland. In deze gebieden vinden regelmatig ontvoeringen plaats, waarbij soms toeristen als doelwit worden gekozen.

In de afgelegen gebieden houden verschillende terroristische groeperingen zich schuil. De regering van de Filipijnen voert met enige regelmaat militaire operaties uit in dit gebied. Zorg dus altijd dat je goed op de hoogte bent van de huidige situatie, voordat je naar dit gedeelte van het land afreist.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

Bekijk voor vertrek altijd het actuele reisadvies.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in de Filipijnen?

De Filipijnen kampen met verschillende revolutionaire groepen, die strijden voor onafhankelijkheid of geloof. De strijd beperkt zich voornamelijk tot het zuiden van het land, maar ook in andere delen van de Filipijnen komt sporadisch geweld voor. Blijf goed op de hoogte van de actuele informatie en houdt je verre van demonstraties, stakingen of politieke bijeenkomsten.

Wat zijn de alarmnummers in de Filipijnen?

Het alarmnummer van de Filipijnen is 117. Nummers voor ambulance, politie en brandweer verschillen per regio, maar 117 wordt in het hele land als alarmcentrale gebruikt.

Reizen Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors