Veiligheid Filipijnen

Veiligheid Filipijnen

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in de Filipijnen?

Wees voorzichtig in de zuidelijke eilanden van de Filipijnen, met name op het eiland Mindanao en in de Sulu archipel en het Zamboanga-schiereiland. In deze gebieden vinden regelmatig ontvoeringen plaats, waarbij soms toeristen als doelwit worden gekozen.

In de afgelegen gebieden houden verschillende terroristische groeperingen zich schuil. De regering van de Filipijnen voert met enige regelmaat militaire operaties uit in dit gebied. Zorg dus altijd dat je goed op de hoogte bent van de huidige situatie, voordat je naar dit gedeelte van het land afreist.

Bekijk voor vertrek altijd het actuele reisadvies.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in de Filipijnen?

De Filipijnen kampen met verschillende revolutionaire groepen, die strijden voor onafhankelijkheid of geloof. De strijd beperkt zich voornamelijk tot het zuiden van het land, maar ook in andere delen van de Filipijnen komt sporadisch geweld voor. Blijf goed op de hoogte van de actuele informatie en houdt je verre van demonstraties, stakingen of politieke bijeenkomsten.

Wat zijn de alarmnummers in de Filipijnen?

Het alarmnummer van de Filipijnen is 117. Nummers voor ambulance, politie en brandweer verschillen per regio, maar 117 wordt in het hele land als alarmcentrale gebruikt.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors