Beste reistijd Filipijnen

Beste reistijd Filipijnen

Wat is de beste reistijd voor de Filipijnen?

Je kunt de Filipijnen het best bezoeken in het 'koele' seizoen. Dit loopt van december tot maart. Overdag is het dan gemiddeld 30 graden Celsius. De vraag naar hotelkamers is dan wel het grootst. Zorg dus dat je op tijd boekt.

De Filipijnen kennen het hele jaar door veel feestdagen. De grootste festivals zijn de Black Nazare Procession op 9 januari, Goede Vrijdag in april of mei, en Independence Day op 12 juni. Maar het belangrijkste en populairste feest voor de Filipino's blijft Kerstmis.

Tijdens de Black Nazare Procession wordt een levensgroot, zwart houten beeld van Jezus door de straten van Quiapo in Manilla gedragen. Het is in 1606 gemaakt door een Mexicaan en naar de Filipijnen gescheept . Het beeld is volgens de Rooms-katholieken zwart omdat het ooit in brand vloog toen het van een boot afkwam. Het beeld is voor de Filipino's heilig, omdat het de vele oorlogen, aardbevingen en tornado's in het land heeft overleefd.

Op 12 juni vieren de Filipino's in Kawit, Cavite, hun onafhankelijkheid van Spanje sinds 1898. Tijdens het festival zijn er verschillende optredens. Ook kun je meedoen aan een talentenshow en een schoonheidswedstrijd. De winnaar krijgt een kleine prijs en natuurlijk de eer.

Net als in Kawit, kun je ook in Manilla terecht voor gigantische optochten. Eén van de allergrootste parades zie je bij het Rizal Park (Luneta) in Manilla.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors