Religie & Tradities Filipijnen

Religie & Tradities Filipijnen

Wat zijn de belangrijkste religies in de Filipijnen?

Ongeveer negentig procent van de Filipino's is christelijk, waarvan de overgrote meerderheid rooms-katholiek is. Naast het christelijke geloof spelen ook traditionele Filipijnse religies nog een grote rol in het dagelijks leven. Tussen de vijf en tien procent is moslim. De meeste moslims wonen in Mindanao, de Sulu-archipel en in het Moro-gebied. De meeste moslims zijn soennitisch.

Wat zijn belangrijke tradities in de Filipijnen?

De Filipijnen zijn meer dan drie eeuwen een kolonie geweest van Portugal en Spanje. De Zuid-Europese invloeden zijn dan ook terug te zien in muziek, dans, cultuur en levensstijl. Gastvrijheid is een van de kernwaarden van de Filipijnen.

De familie is de hoeksteen van de Filipijnse samenleving. Iedere Filipino maakt deel uit van een enorme familie. Op belangrijke dagen, zoals huwelijk en geboortes komt de hele familie bij elkaar.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Het is erg leuk om een vorkje mee te prikken bij locals thuis. Dit kan gemakkelijk. De Filipino's zijn erg gastvrij. En ze vertellen je onder het eten maar al te graag over hun land. Je bent niet verplicht geld te geven na je bezoek. Dit is echter wel zo gepast en netjes.

De Filipino's zijn ook blij met suiker, rijst of snoep. Probeer dit bij je afscheid zo onopvallend mogelijk te geven aan de vrouw des huizes. Verwacht hierna geen overdreven dankbetuigingen.

De politiek is een gevoelig onderwerp op de Filipijnen. Het Marcos-regime verdeelt de Filipijnen: in het noorden van het land zien veel Filipino's de jaren onder Marcos als kalm en voortvarend, terwijl in het zuiden de mensen erg trots zijn op de EDSA-revolutie die Marcos omver wierp. Je doet er verstandig aan de mening van je gesprekspartner in te schatten voor je over politiek praat.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors