Religie & Tradities Filipijnen

Religie & Tradities Filipijnen

Wat zijn de belangrijkste religies in de Filipijnen?

Ongeveer negentig procent van de Filipino's is christelijk, waarvan de overgrote meerderheid rooms-katholiek is. Naast het christelijke geloof spelen ook traditionele Filipijnse religies nog een grote rol in het dagelijks leven. Tussen de vijf en tien procent is moslim. De meeste moslims wonen in Mindanao, de Sulu-archipel en in het Moro-gebied. De meeste moslims zijn soennitisch.

Wat zijn belangrijke tradities in de Filipijnen?

De Filipijnen zijn meer dan drie eeuwen een kolonie geweest van Portugal en Spanje. De Zuid-Europese invloeden zijn dan ook terug te zien in muziek, dans, cultuur en levensstijl. Gastvrijheid is een van de kernwaarden van de Filipijnen.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

De familie is de hoeksteen van de Filipijnse samenleving. Iedere Filipino maakt deel uit van een enorme familie. Op belangrijke dagen, zoals huwelijk en geboortes komt de hele familie bij elkaar.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Het is erg leuk om een vorkje mee te prikken bij locals thuis. Dit kan gemakkelijk. De Filipino's zijn erg gastvrij. En ze vertellen je onder het eten maar al te graag over hun land. Je bent niet verplicht geld te geven na je bezoek. Dit is echter wel zo gepast en netjes.

De Filipino's zijn ook blij met suiker, rijst of snoep. Probeer dit bij je afscheid zo onopvallend mogelijk te geven aan de vrouw des huizes. Verwacht hierna geen overdreven dankbetuigingen.

De politiek is een gevoelig onderwerp op de Filipijnen. Het Marcos-regime verdeelt de Filipijnen: in het noorden van het land zien veel Filipino's de jaren onder Marcos als kalm en voortvarend, terwijl in het zuiden de mensen erg trots zijn op de EDSA-revolutie die Marcos omver wierp. Je doet er verstandig aan de mening van je gesprekspartner in te schatten voor je over politiek praat.

Reizen Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors