Klimaat Filipijnen

Klimaat Filipijnen

Wat voor klimaat kun je verwachten in de Filipijnen?

De Filipijnen hebben een tropisch klimaat. De temperaturen zijn hoog. Dit geldt ook voor de luchtvochtigheid. Het weer in de Filipijnen kent twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Het droge en 'koele' seizoen in de Filipijnen loopt van december tot maart. Het is dan rond de 30°C. Je merkt dan minder van de hitte omdat de luchtvochtigheid lager is.

Maart tot mei zijn de droogste en heetste maanden. Aan de kust is het dan beter vertoeven. Hier staat altijd wel een koele bries. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 35°C.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

In het noorden en westen (vooral Luzon en Palawan) valt tijdens de regenperiode de meeste regen. De zon schijnt in de Filipijnen ongeveer negen uur per dag. De gemiddelde temperatuur over het hele jaar is 29°C. En er valt gemiddeld 200 milimeter regen per maand, tegen 70 milimeter in Nederland. Maar zonnig blijft het wel. De buien zijn hevig, maar kort.

Welke seizoenen zijn er in de Filipijnen?

Het regenseizoen valt in de Filipijnen van juni tot oktober. Met name in de avond en nacht komt het water dan met bakken uit de lucht. Overdag zijn er alleen korte buien. De lucht is hierna weer strakblauw. Een voordeel van de regenperiode is dat je in deze tijd de spectaculairste zonsondergangen ziet.

Het droge en 'koele' seizoen in de Filipijnen loopt van december tot maart. Het is dan rond de 30°C. Je merkt dan minder van de hitte omdat de luchtvochtigheid lager is.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in de Filipijnen?

Het orkaanseizoen loopt van juni tot oktober. De megastormen komen vooral voor in het oosten. In de regentijd valt er soms meer dan zevenhonderd milimeter regen per dag. In sommige gebieden kan dit tot overstromingen leiden.

Reizen Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors