Intramuros Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Intramuros

door Getaway Travel

Wie de drukke zakenwijk Makati of verkeersopstoppingen met tricycles en jeepneys wil vermijden, moet naar het oude stadscentrum van Manilla: Intramuros. In dit klassieke hart van de Filipijnse hoofdstad wandel je over brede straten, langs koloniale gebouwen en oude kerkers. De goed bewaarde stadskern is een herinnering aan de Portugese overheersing.

In de zestiende eeuw is Intramuros gebouwd en vandaag de dag getuigen de kerken, Europese bouwwerken en regeringsgebouwen aan het koloniale hoofdstuk uit de Filipijnse geschiedenis. Hoewel een paar schoenen genoeg is als vervoersmiddel, kun je Intramuros ook traditioneel met paard en wagen verkennen.

ZELF NAAR Manilla?

Bekijk alle 10 reizen naar Manilla

Bezienswaardigheden

De stad heeft enorm geleden onder het slagveld dat de Japanners en Amerikanen hier aanrichtten in de Tweede Wereldoorlog. Maar, de stadsmuren van het oude Intramuros hebben zich niet laten kennen en staan nog overeind. Nog altijd zijn er interessante bezienswaardigheden te bezoeken, zoals Fort Santiago bij de monding van de Pasig River.

Ook vind je in Intramuros de oudste kerk van de Filipijnen: de San Augustin. Tevens is er een klooster dat tegenwoordig een religieus museum is. In General Luna ligt een interessante, drie verdiepingen tellende winkel waar je een tijdje kunt rondneuzen tussen de Filipijnse kunst. Kortom, Intramuros is een ideale ontsnapping aan het hectische Manilla.

Reizen Manilla

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors