Duiken naar scheepswrakken

Duiken naar scheepswrakken

door Getaway Travel

De eilanden van Palawan zijn perfect om te duiken. Je hebt er helder water, mooie koraalriffen en genoeg centra waar je een duikcursus kunt volgen of duikspullen kunt kopen en huren. Maar mocht je net even naar iets anders willen duiken dan tropische vissen en koraal, ga dan eens naar het eiland Busuanga. Hier kun je namelijk duiken naar scheepswrakken!

Busuanga ligt in het noorden van de eilandengroep Palawan en was een belangrijk doelwit ten tijden van Tweede Wereldoorlog. De Japanners hadden de Filipijnen bezet. Om de voorraadtoevoer vanuit Japan tegen te houden besloten de Amerikanen om de Japanse schepen aan de kust van het eiland Busuanga te bombarderen. Een stuk of twaalf van deze schepen liggen hier nog steeds diep op de zeebodem.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

Duiken bij Busanga

Er zijn drie duikcentra in de stad Coron die duiktours aanbieden. De Japanse schepen zien er vrijwel ongehavend uit en zijn helemaal veilig om te verkennen. Sommige ruimtes zien er nog akelig authentiek uit. Zo herken je duidelijk keukens en slaapkabines. Let wel op dat je hier wat hindernissen tegenkomt, zoals buizen en oude elektriciteitskabels waar je je doorheen moet wringen.

Als je nog niet zo'n heel ervaren duiker bent, kun je dus beter niet echt door deze ruimtes dwalen en meer wat aan het vroegere dek blijven. Dit is net zo avontuurlijk, want er is ook hier genoeg te zien. Je gids zal je op voorhand de nodige informatie geven over waar de mooiste zeedieren en planten zich hebben verstopt.

Je hoeft verder geen ervaren duiker te zijn om mee te mogen. Maar sommige wrakken kunnen wel op een diepte van zo'n veertig meter liggen. Je kunt ter voorbereiding bijvoorbeeld een korte duikcursus volgen bij een van de duikcentra aan de kust van Coron.

Reizen Filipijnen

Foto's & video's Duiken naar scheepswrakken

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors