Calbiga Caves Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Calbiga Caves

door Getaway Travel

Zin om te klimmen en klauteren, maar dan ondergronds? De kalkstenen Langun-Gobingob Caves, beter bekend als de Calbiga Caves, zijn met een oppervlakte van 2970 hectare het grootste karstgebied van de Filipijnen en een van de grootste grotten van heel Azië! De grotten van Calbiga liggen op het eiland Samar in het oosten van de Visayas.

Bij een bezoek aan de bergen van Calbiga zul je al versteld staan van het uitzicht bovengronds. De heuvels zijn groen, met dichte bossen en diepe kloven. Vele meters dieper liggen prachtige meren en rivieren. Maar de echte attractie vind je diep binnenin de bergen. In Calbiga zijn twaalf grotten met grillige rotsformaties, stalactieten en stalagmieten, een rivier en zelfs bossen. Hier leven talloze schuwe dieren als vleermuizen, slangen en de beroemde eyeless shellfish. Die laatste is, zoals de naam al zegt, stekeblind.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

Drie voetbalvelden

De grotten zijn pas in 1987 ontdekt door een team van acht Italiaanse speleologen. De drie meest indrukwekkende grotten zijn Gobingob, Lagum en Biton Buhanging. Hier vind je ondergrondse ruimtes van zo'n 5 kilometer lang, 50 meter hoog en 40 breed. De grootste kamer ligt in Lagum en heeft de afmetingen van wel drie voetbalvelden! Je kunt de grotten binnen via Gobingob. De toegangspoort ligt prachtig verscholen diep in de groene bossen. Het is alsof je ieder moment het rijk Middel Earth uit 'The Lord of the Rings' gaat betreden.

De grotten van Calbiga zijn bereikbaar vanuit de stad Tacloban. Met de bus is het een rit van ongeveer twee uur. Daarna moet je te voet door de bossen verder naar de grotten. Je kunt zelf kiezen welk gedeelte je wilt uitkammen, maar reserveer wel een beetje op tijd. Soms zijn er ook speciale arrangementen waarin je bijvoorbeeld drie dagen de grotten intrekt en hier zelfs blijft slapen.

Reizen Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Vietnam kenner
Sponsors