Puerto Princesa Subterranean River National Park Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Puerto Princesa Subterranean River National Park

door Getaway Travel

Altijd al eens willen afreizen naar het hartje van de aarde? Laat dan je fantasie de vrije loop wanneer je je mee laat voeren door Puerto Princesa River onder de grond! Met een lengte van ruim acht kilometer is dit de langste ondergrondse rivier ter wereld.

Als je de rivier helemaal mee zou volgen, kom je vanzelf uit op de Chinese Zee. Maar je mag tot hooguit vijf kilometer de grot in. Laat dit de pret niet drukken want je kijkt je ogen uit wanneer je hier in een roeibootje door de mysterieuze tunnels van duistere kalksteengrotten vaart.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

Vleermuizen

De kunstzinnige show die moeder natuur hier opvoert is adembenemend. In 1999 werd de Puerto Princesa River dan ook terecht opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco. De kleurrijke en organische vormen van eindeloze stalagmieten en stalactieten sieren de wanden.

En als achtergrondmuziek hoor je zo nu en dan het gepiep en gefladder van een vleermuis of een zwaluw. Met open mond omhoog staren is niet aan te raden, want de vleermuizen willen nog wel eens 'iets' laten vallen! Het water van de rivier is zo helder dat je soms zelfs in het schijnsel van een zaklamp een garnaal ziet oplichten.

St. Pauls

De boottocht is onder begeleiding van een gids. In helder Engels en met veel humor word je weer wat wijzer gemaakt over stalagmieten, stalactieten en het ontstaan van al die vreemde rotsformaties. Dat dit bijzondere schouwspel tot de verbeelding spreekt, bleek al in de 19e eeuw toen een Britse zeeman de rivier ontdekte. Het deed deze religieuze man denken aan de St. Pauls Cathedral in Londen. Vandaar dat de rivier lange tijd ook wel St. Pauls Underground River werd genoemd.

Reismogelijkheden

De reis naar de ondergrondse rivier is een bijna drie uur durende bustocht over een hobbelige, modderige weg. Tja, je moet er wat voor over hebben. Eenmaal aangekomen in Sabang kun je aan de pier overstappen in een pendelboot naar de Puerto Princesa River.

Dit is de meest gemakkelijke manier om de ondergrondse rivier te bereiken. De tocht duurt maar een kwartiertje en het uitzicht op de mangroves is sensationeel. Je wordt gedropt op slechts vijf minuten lopen vanaf de ingang van de grot.

Monkey & Jungle Trail

Mocht je iets meer avontuur zoeken, kun je de grot ook al wandelend bereiken via de Monkey of Jungle Trail. Dit zijn stevige hikes van zo'n twee uur door de dichte bossen langs de rivier. Voor liefhebbers van dit groene, tropische landschap is dit een absolute aanrader. De natuur rondom Sabang is minstens net zo indrukwekkend als de ondergrondse boottocht.

Het Puerta Princesa Subterranean River National Park ligt in Palawan vlakbij de hoofdstad en aanvlieghaven Puerta Princesa. Bussen naar de ondergrondse Subterranean River vertrekken 's morgens in alle vroegte vanuit het centrum. Er rijden ook enkele jeepneys op dit traject.

Reizen Filipijnen

Foto's & video's Puerto Princesa Subterranean River National Park

Meer Puerto Princesa Subterranean River National Park

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors