Cebu City
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Cebu City

door Getaway Travel

Cebu City ligt op het eiland Cebu en is de tweede grootste stad van de Filipijnen. Het heeft de mooie bijnaam 'Queen of the South' en is een hotspot onder reizigers. Deze stad direct aan de witte stranden doet absoluut niet onder voor Manilla. Ook hier is het westers, modern en druk. Met het verschil dat het hier iets netter en schoner is en de taxichauffeurs een stuk relaxter rondrijden.

Het is een ideaal startpunt wanneer je gaat eilandhoppen in de Visayas, het gebied met eilanden als Bohol, Mactan, Siquior en Romblon. In de buurt liggen de grotten en lagunes van Calanggaman en Gato, de stranden van Argao, Oslop en Carmen en de mooie duikspots van Moalboal, Badian, Mactan en Olango.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

Bezienswaardigheden

Het centrum startte ooit met de oudste straat van de Filipijnen: de Colon Street. Door de jaren heen schoof het handelscentrum steeds verder landinwaarts. Er ontstond een uptown waar de rijkere inwoners zich vestigde en het echte oude centrum werd downtown. Tegenwoordig ligt het echte rijke uptown helemaal in het noordoosten. Hier vind je de twee grootste en meest luxe shoppingcentra het Ayala Centre en SM City. Dit is ook de toeristische regio met veel restaurants en hotels.

Toch is dat geen reden om downtown te negeren. Hier liggen namelijk de grote universiteiten en leuke attracties als de Basilica Minore del Santo Niño, Magellan's Cross en Colon Street. Overal op het eiland Cebu praten ze trouwens hun eigen taal: het Cebuaans. Met Filipijns of Engels kun je hier ook wel uit de voeten.

Een andere bijzondere bezienswaardigheid is het Jumalon Butterfly Sanctuary, waar je maar liefst 53 verschillende soorten vlinders vindt.

Straatnamen

In Cebu City worden straatnamen te pas en te onpas maar veranderd. En alsof dit al niet verwarrend genoeg is blijven de oude namen ook nog eens in gebruik! Vooral taxi-chauffeurs blijven de oude namen hanteren. Let dus goed op de naamborden. Als deze geel zijn met zwarte letters heb je een oud naambord gevonden. De naam kan ondertussen veranderd zijn, maar ook dat is niet zeker.

De nieuwe borden zijn in ieder geval licht groen met witte, reflecterende letters. Houd er ook rekening mee dat veel straten en pleinen dezelfde naam hebben met gewoon een ander voorvoegsel. Vooral Osmeña komt absurd veel voor. Zo is er de pres. Osmeña Boulevard, een straat met de naam J. Osmeña, maar ook nog een S. Osmeña.

Stad van de gitaar

Hét souvenir om mee te nemen uit Cebu is een gitaar. Je vindt ze werkelijk overal, handgemaakte akoestische gitaren, banjo's, ukeleles en bandurrias. Deze laatste zijn Filipijnse banjo's. In de gitaarshops die werkelijk op elke straathoek liggen kun je voor een redelijke prijs een mooi exemplaar kopen. Ze hebben vaak ook nog een prachtig geluid.

Houd er rekening mee dat je wel een export-model koopt. Deze zijn namelijk gemaakt van een soort hout dat het drogere klimaat bij ons ook kan doorstaan. Het zou zonde als je pas aangeschafte gitaar thuis ineens barsten begint te krijgen. Om de gitaarbouwers eens echt aan het werk te zien kun je een tour maken door Maribago. Dit is hét gitaarcentrum van Cebu, gelegen op het kleine eiland Mactan.

Reizen Filipijnen

Meer Cebu City

Reviews Cebu City

Cebu heeft twee gezichten (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door JANNEKE DOORNIK op 06 januari 2019

We hebben duidelijk twee kanten van Cebu gezien. Cebu City is geen mooie stad, mensen zijn op het eerste gezicht niet al te vriendelijk en er is veel criminaliteit. Zodra je de stad verlaat en je bezoekt andere plekken op het eiland kom je prachtige plekken tegen, maar ook minder mooie. We vonden de Kawasan Falls en Moalboal prachtig!

Pluspunten Cebu City

  • Goed bereikbaar
  • Goedkope vluchten Singapore

Minpunten Cebu City

  • Lelijke stad
  • Criminaliteit
Ultieme tip: Bezoek de Kawasan Falls vroeg in de ochtend, je hebt dan de prachtige watervallen voor jezelf.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Israël kenner
Sponsors