Magellan's Cross Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Magellan's Cross

door Getaway Travel

Toen de zwaar katholieke ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellan in 1521 voet aan wal zette van het toen nog onontdekte Cebu, sloeg hij direct een groot houten kruis in de grond. Of tenminste, als echte edelman liet hij dat zware klusje waarschijnlijk over aan zijn slaven. Nog geen twee weken later zou de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger worden vermoord door Lapu-Lapu, koning van het eiland Mactan. Lapu-Lapu had namelijk geen zin in de katholieke bemoeienis.

Eigen kapel

Magellan's Cross begon met de jaren ernstig te verweren buiten en werd verplaatst naar een kleine kapel in het centrum van Cebu City. Deze ereplaats ligt tegenover het gemeentehuis en vlak naast de Basilica Minore del Santo Niño. Dit simpele houten kruis is uitgegroeid tot een van de meest bezochte attracties van Cebu. Het plafond van de kapel is versierd met een grote schildering van de ontdekking van Ferdinand Magellan.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

Symbolische waarde

Vele mensen beweren dat het kruis slechts een replica is, anderen zeggen dat enkel het binnenste gedeelte nog echt is. Feit is dat Magellan's Cross voor de Filipijnen van historische waarde is. Met het plaatsen van een simpel houten kruis werd namelijk het christendom geïntroduceerd. Nu vijf eeuwen later en heel wat overheersers verder, is bijna negentig procent van de Filipijnen bekeerd tot het christendom. Het is dan ook het enige katholieke land van Azië.

Reizen Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors