Jumalon Butterfly Sanctuary

Jumalon Butterfly Sanctuary

door Getaway Travel

Ten westen van de downtown regio ligt een attractie die erg populair is bij de Filipijnen zelf: de Jumalon Butterfly Sanctuary and Art Gallery. Deze vlindertuin is namelijk met geen enkele andere ter wereld te vergelijken. De tuin is het levenswerk van de excentrieke Julian Jumalon. De jonge Julian las ooit een roman over een meisje in India dat zo arm was dat ze motten ging verzamelen en verkopen om haar school te betalen. Ontroerd door dit verhaal begon Jumalon zelf ook vlinders, motten en andere gevleugelde insecten te verzamelen.

Vlindertuin

Zijn collectie kreeg al gauw buitengewone proporties. Hij richtte met zijn familie een heuse Butterfly Sanctuary op; een aparte tuin waar vlinders pas echt gelukkig konden leven. Tegenwoordig kun je hier liefst 53 verschillende soorten vlinders vinden! Een vreemde gewaarwording als je bedenkt dat dit ooit gewoon als een hobby begon.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

De vlinders die ondanks zijn goede zorgen toch stierven werden netjes bewaard, gesorteerd en tentoongesteld in een eigen insectenmuseum. Hetzelfde deed hij bijvoorbeeld met bijen, motten en vuurvliegen. Dit museum heeft ondertussen de oudste collectie insecten en vlinders ter wereld, sommige soorten zijn enkel hier te vinden en er zitten zelfs exemplaren tussen uit 1930.

Vleugelmozaïeken

Als er iets beschadigd was aan de diertjes nam Jumalon de vleugels af en maakte er de mooiste mozaïeken van. Zo heeft hij zelfs staatsieportretten nagebootst met vlindervleugels. Hij was dan ook ondanks zijn enorme kennis van insecten eigenlijk kunstenaar van beroep. Zijn vele schilderijen van insecten en de aparte mozaïeken vind je in een aparte kunstgalerij direct naast het museum.

Je kunt de Butterfly Sanctuary bereiken door de Jeepney te nemen in de N Balsaco Avenue. De beste periode om de vlindertuin te bezoeken is van juni tot februari. Dat is namelijk het broedseizoen van de vlinders. Om de tuin en het aangrenzend museum te bezoeken moet je wel eerst reserveren.

Reizen Filipijnen

Foto's & video's Jumalon Butterfly Sanctuary

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors