Hiken Filipijnen

Hiken Filipijnen

door Getaway Travel

Veel hikers zul je op de Filipijnen nog niet echt tegenkomen. Een echte hikecultuur komt hier pas sinds kort op gang. En dat terwijl het Filipijnse landschap bijzonder uitnodigend is. Met stevige schoenen, drank en eten en een goede kaart kom je een heel eind. De weg kwijt? No worries want de Filipino's zijn uitermate gastvrij. Ze zullen je gewoon thuis uitnodigen en verder op weg helpen.

South High Hills

Een van de meer populaire eilanden om te voet te verkennen is Cebu, en dan vooral de South High Hills. Dit groene bergachtig gebied ligt 1100 meter boven de rest van het land en is als het ware de natuurlijke scheidslijn tussen oost en west. De route naar Osmena Peak - de hoogste top van het eiland - gaat door graslanden, kleine bergdorpen en dichte jungles met smalle rivieren en grillige bergkloven. Het is mogelijk deze streek te verkennen met een groep en onder begeleiding van een gids. Je trekt dan in een dag door het mooiste gedeelte van de South High Hills richting de Osmena Peak.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

Mount Pinatubo

Een andere populaire wandeltocht is die naar Mount Pinatubo. Deze enorme vulkaan ligt zo'n 90 kilometer ten noorden van Manilla. In 1991 schrok de hele wereld even op toen de vulkaan, die 600 jaar lang stil was geweest, ineens met een luide knal weer uitbarstte. De druk was zo groot dat de top er van af vloog en Mount Pinatubo ineens 300 meter lager was!

De schade die de vulkaan aanbracht was gigantisch en duizenden mensen rondom Mount Pinatubo moesten worden geëvacueerd. Na de explosie is het gebied rondom de vulkaan een mix geworden van grillige, steile bergpieken met diepe kloven waar de lava doorheen had gestroomd en groene bossen doorkruist met rivieren.

Op de plaats waar eens de top zat, heeft zich door de regen een groot meer gevormd. De regering besloot van Mount Pinatubo en het omliggende landschap een ecotoeristisch gebied te maken. Zo kwam het dat in 1999 de eerste hikers de route naar de Pinatuba krater liepen.

De hike naar de top van Mount Pinatubo begint in Santa Juliana, veertig kilometer vanaf Angeles. Let op: deze hike duurt makkelijk zestien uur en is verre van gemakkelijk. Je kunt kamperen op de berg maar dan moet je wel je eigen materiaal meenemen. Het is ook mogelijk de berg met een 4WD te verkennen. Tours kunnen geregeld worden in Santa Juliana en in Angeles. In het regenseizoen (juni t/m oktober) kun je de Mount Pinatuba niet beklimmen.

Reizen Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors