Malapascua Island

Malapascua Island

door Getaway Travel

Een prachtige duikbestemming in de Filipijnen is Malapascua, een eiland net boven Cebu. Dit eiland is zó klein dat het enkele jaren geleden nog niet eens op de kaart stond. De toeristenindustrie heeft daar de laatste jaren echter verandering ingebracht. En geheel terecht, want als je op zoek bent naar hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en kristalhelder water om te snorkelen tussen de mooiste koraalriffen dan is Malapascua the place to be. Enthousiaste toeristen noemen dit bounty-eiland al voorzichtig 'het nieuwe Boracay'.

Voshaaien

Maar Malapascua biedt iets extra's: het onderwater plateau Monad Shoal. Vanaf dit plateau spot je de zeldzame thresher sharks, ofwel voshaaien. Je vertrekt vanaf Bounty Beach met een bootje om nog geen kwartier later 25 meter af te zakken en vlak langs deze grote haaien te zwemmen. De naam thresher danken ze aan hun lange staart die scherp en puntig is als een dorser. Behalve de thresher shark zwemmen in deze wateren onder andere wittiphaaien, spookachtige manta's, hamerhaaien en zeepaardjes.

Gato Island

Een andere favoriete duikspot is Gato Island, waar je na een boottocht van 50 minuten vanaf Malapascua voet aan wal zet. Hier liggen op de bodem een groot aantal scheepswrakken en in de maanden februari tot september is het een broedplaats voor zeeslangen.

Malapascua heeft dus alles in huis voor een perfecte strandvakantie. Eén minpuntje van het eiland is dat er nauwelijks infrastructuur aanwezig is. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je een pittig stukje moet wandelen als je ergens heen wilt. Misschien is dat wel de ideale manier om te onthaasten en je volledig over te geven aan de relaxte Filipijnse leefstijl.

Like deze pagina

Reizen Filipijnen

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors