Northern Sierra Madre Natural Park

Northern Sierra Madre Natural Park

door Getaway Travel

Het Northern Sierra Madre Natural Park is het grootste park van de Filipijnen. Dit uitgestrekte gebied aan de noordoostkust van Luzon is maar liefst even groot als Zwitserland! Het park bestaat uit 60.000 hectare zee- en strandgebied en 300.000 hectare land met voornamelijk berggebieden en dichte bossen. Het zijn de oudste bossen van heel de Filipijnen. Sierra Madre staat dan ook niet voor niets in de top tien van beschermde gebieden van het land.

De Filipijnse arend

Dit landschap ligt zo afgelegen dat er nog niet eens een weg is vanaf de kust tot het park! Hierdoor is de natuur nog zeer ongerept met een rijk aanbod aan verschillende flora en fauna. Van alle plantensoorten die er zijn op de Filipijnen, is 60 procent te vinden in Northern Sierra Madre Natural Park. Hier leven diersoorten die in andere delen van het eilandenrijk al zijn verdwenen.

ZELF NAAR Filipijnen?

Bekijk alle 10 reizen naar Filipijnen

Zo zie je hier de Filipijnse arend nog wel eens, net als de al even bedreigde Filipijnse oehoe en de Isabella's wielewaal. Niet te vergeten de niet zo vogelachtige, maar toch rondfladderende Filipijnse vliegende hond.

Sealife

Een groot deel van het Norhern Sierra Madre park bestaat uit zeegebied. Hier leven dolfijnen en de doejong of zeekoe. Met een beetje geluk spot je zelfs een bultrugwalvis. De stranden worden bezet door de karetschildpad en de onechte karetschildpad of loggerhead. En zelfs de Filipijnse krokodil, het meest bedreigde reptielensoort ter wereld wandelt hier nog vrolijk rond.

Krokodillen spotten

Op Palawan ligt weliswaar een bekende krokodillenfarm, maar als je deze dieren in real life wilt meemaken moet je hier zijn. Dit park is de enige plaats in heel de Filipijnen waar ze nog vrij rond zwemmen. De crocks zijn voornamelijk te vinden in het plaatsje San José. Ze zijn redelijk klein en vrijwel ongevaarlijk voor mensen.

Een organisatie die zich erg inzet voor het behoud van deze wilde krokodillen, is het CVPED, gelegen in Cabagan. Deze organisatie is een samenwerking tussen de Isabella State University en de universiteit in Leiden, Nederland.

Hoe te reizen?

Tja, hoe verken je een park dat geen wegen heeft? Gemakkelijk, te voet! Je bereikt het Northern Sierra Madre Natural Park via San Mariano. Tot aan San Mariano kun je gemakkelijk met een jeepney of bus reizen vanuit Ilagan, Cauayan of Naguilian.

Van hieruit kun je verder wandelen of een cargo boot nemen richting Palanan. Het is ook mogelijk om met een klein vliegtuig mee te reizen richting Palanan, Maconacon of Cauayan. Deze vluchten vertrekken dagelijks. Ook in het zuidelijker gelegen Baler vertrekken bootpendels naar Palanan.

Reizen Filipijnen

Foto's & video's Northern Sierra Madre Natural Park

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors