Chinese Cemetery Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Chinese Cemetery

door Getaway Travel

Het Manila Chinese Cemetery is een stad op zich van 40 hectare met een grote toegangspoort en straten vol graven. Hier liggen mausoleums zo groot als villa's met gouden beelden, drakenkoppen en de mooiste versieringen. Sommige mausoleums zijn zelfs nog in de neo-gotische stijl gebouwd die hier in de Spaanse tijd overheerste.

De rijkste Chinezen lieten zich hier opbaren of begraven en zorgden voor een goede en comfortabele overgang naar de volgende wereld. En praktisch dat ze waren. Zo vinden wij de Egyptische farao's al apart met hun piramides vol rijkdommen. De Chinezen graven hier hebben airco, telefoons, toiletten en keukens met stromend water!

ZELF NAAR Manilla?

Bekijk alle 10 reizen naar Manilla

Ingerichte mausoleums

De mausoleums zijn compleet ingericht met eigen tempels, schilderijen en soms met een heus balkon. De nabestaanden komen hier naar toe om de overledene zijn laatste eer te bewijzen. Er is geen tijd voor tranen of getreur. De familie ontmoet elkaar hier en neemt eten mee om op gepaste wijze afscheid te nemen.

Dus ondanks dat je hier over een kerkhof wandelt is de sfeer hier verre van onaangenaam. Behalve de mooi versierde graven is dit eerder een park met kronkelige frangipane bomen en de mooiste tuinen. Verder is er een tempel met gouden boeddhabeeld en een speciaal Japans Mausoleum met gedenksteen voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Ten oosten van het Chinese Cemetery vind je nog een soortgelijke begraafplaats, de Manila North Cemetery, en ten noorden de La Loma Catholic Cemetery.

Reizen Manilla

Specialisten Filipijnen

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors