Top 5 leukste metropolen in China

Top 5 leukste metropolen in China

door Tessa Voncken

Wil je op rondreis door China en heb je last van keuzestress? Begrijpelijk. China is zo groot, je zou er maanden, misschien wel jaren, kunnen reizen en dan heb je nog steeds niet alles gezien. Je móet keuzes maken. Een stedenreis door China is een goede eerste introductie. Je krijgt een voorproefje van wat het fascinerende Aziatische land te bieden heeft. Grote kans dat je nog een keer terug wilt om meer te ontdekken.

Maar wélke steden kies je dan? China heeft groot aanbod aan metropolen. En als we het hebben over metropolen, dan bedoelen we ook écht metropolen. Miljoenensteden. Welke de leukste zijn? Dat vertellen we je in deze top 5!

ZELF NAAR China?

Bekijk alle 46 reizen naar China

5. Xi’an

De wirwar van straatjes, de etensgeuren, de vele pagodes. Vandaag laat je het centrum van Xi’an achter je voor een bezoek aan het terracottaleger. De omvang van het leger is pas van dichtbij echt te voelen. De gezichtsuitdrukkingen, de wapenuitrusting en de haarstijl verschillen per man. Alle 8000 zijn uniek en met de hand gemaakt.

De beroemdste attractie van Xi'an is het grote terracotta leger dat even buiten de stad ligt. De duizenden manshoge krijgers werden in 1974 ontdekt door boeren die een waterput aan het graven waren. Het leger is ongeveer 2000 jaar oud. Het is ooit bij elkaar gekleid om de eerste Qin Shi Huang keizer ook na zijn dood te beschermen tegen vijanden.

4. Chengdu

Op weg naar de Panda Base zie je al panda’s om je heen. Op t-shirts, rugtassen, mutsen. Eenmaal binnen het opvangcentrum slaat de pandagekte pas echt toe. Maar gelukkig spot je nu ook echte panda’s. De kleintjes rollen over elkaar heen en je staat gebiologeerd te kijken. Hiervoor ben je naar Chengdu gekomen! Eenmaal weer terug in de stad duik je Jinli Road in, dé plek voor het lekkerste streetfood. De Sichuan peper doet je tong tintelen. Dit is héél anders dan het eten van de Chinees om de hoek.

Chinezen zijn gek op panda’s. En als je van plan bent om Chendu te bezoeken, jij vast ook. Want met het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding op zo’n half uur rijden zijn de knuffelbare dieren de grootste trekpleister van de stad. Een bezoek aan People’s Park mag ook niet ontbreken. Druk bezocht onder ouderen die er komen dansen. Het park is zo groot dat je er makkelijk een halve dag kan besteden.

3. Shanghai

Nanjing Road overweldigt je. Torenhoge gebouwen, lichtreclames en tieners met hun telefoon in de hand gaan langs je heen, met op de achtergrond chinese popmuziek. Je volgt de populaire winkelstraat en komt uit op The Bund. Deze promenade is een gezellige mix van Chinezen en toeristen die flaneren met een drankje of een ijsje in de hand. Allemaal hier om die beroemde skyline te aanschouwen.

De futuristische skyline van Shanghai is zowel overdag als in de avond prachtig om te zien. In het donker vindt er een spectaculaire lichtshow plaats. Shanghai is de grootste stad van China en het is een stad vol contrasten. Je gaat van het hectische centrum vol wolkenkrabbers naar rust en traditionele laagbouw in de Yu Garden. Vanuit Shanghai kun je ook uitstapjes maken naar historische waterdorpjes als Tongli en Xitang.

2. Beijing

Je bent al een half uur aan het lopen en je hebt het gevoel alsof je geen meter opschiet. In Beijing is alles enórm. Dan, in de verte, zie je eindelijk iets opdoemen. De Poort van de Hemelse Vrede. Je steekt het wereldberoemde Tiananmen Square over. Om dan bij je doel van de dag aan te komen: de Verboden Stad. Versierde gangen, massieve deuren en typisch Chinese gebouwen vervullen je met fantasieën over keizers, die achter de poorten hun hele leven doorbrachten.

Beijing is al sinds de dertiende eeuw de hoofdstad van China en is in grootte de tweede stad van het land. In Beijing snuif je cultuur en geschiedenis op. Je bezoekt er de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede en het mausoleum waar Mao is opgebaard. Daarna duik je nóg verder de geschiedenis in. Je beklimt een van de zeven wereldwonderen: de Chinese Muur.

1. Hong Kong

De wind blaast wat verkoeling in je nek. Hong Kong is tropisch warm. Je hebt zojuist je buik rond gegeten in Kowloon en steekt nu met de ferry over naar Hong Kong Island. De skyline met daarachter groene heuvels komt steeds dichterbij. Je steekt door hypermoderne malls en smalle steegjes door naar de tram. Eenmaal boven op Victoria Peak geniet je van een waanzinnig uitzicht over de stad.

Van alle steden in China is Hong Kong de meest diverse. Tegelijkertijd is het ook de meest niet-Chinese stad, vanwege zijn koloniale verleden. Je ziet er nog veel Engelse invloeden. Je kunt je dagen vermaken in de stad, maar verken ook zeker de omliggende eilanden voor prachtige stranden en natuur.

Hebben we je geïnspireerd en wil je op reis naar China? Kijk dan hier voor het aanbod aan rondreizen!

Reizen China

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors