Top 5 duurzame trips in Hong Kong

Top 5 duurzame trips in Hong Kong

door Marleen de Keyzer

Je loopt langs vulkanische rotsformaties. Gaat op zoek naar zeegrotten. Ziet boeren hun rijstvelden bewerken. Slentert door dichtbegroeide mangroven. En met een beetje geluk spot je een witte dolfijn. Welkom in... Hong Kong!

Ja, écht. Hong Kong. Deze bruisende metropool biedt je meer dan een flitsende skyline, gigantische winkelcentra en goede curry’s. En dat is ook niet zo gek aangezien meer dan zeventig procent van de stad uit bergen, parken en kust bestaat. 

ZELF NAAR China?

Bekijk alle 46 reizen naar China

Toch beelden reizigers zich vaak geen uitgestrekte landschappen in als ze aan Hong Kong denken. Daarom heeft de Hong Kong Tourism Board dit jaar vijf eco-trips samengesteld die allemaal duurzaam en milieubewust zijn. Zo ontsnap je tijdens je rondreis door China ook in Hong Kong even aan de drukte.

5. Boottripje langs de Sai Kung-eilanden

De langste kuststrook van Hong Kong is bezaaid met parels van eilanden die door hun unieke begroeiing lijken op te lichten in het water. Sai Kung verrast je met haar zeegrotten en vulkanische rotstorens. Haar geodiversiteit is in alle opzichten overdonderend.

Tijdens een drie uur durende boottocht zie je het mooist van de Sai Kung-eilanden. Vanuit Sai Kung Pier vaar je langs de kustlijn in een sampan, een traditioneel vissersbootje. Onderweg spot je de zeldzame zeshoekige rotszuilen van High Island en bewonder je het uitvloeiinggesteente rhyoliet van Sharp Island. 

4. Cultuur snuiven in Tai O

Ga je liever op culturele tour? Hong Kong’s grootste eiland Lantau wordt getekend door verschillende traditionele vissersdorpjes, waarvan Tai O een van de meest interessante is. Door haar geografische beperkingen, ontwikkelde dit dopje zich langzamer dan de rest. En dat merk je als je door haar slapende straten slentert.

De vijf uur durende tocht neemt je mee langs de paalwoningen gebouwd boven een netwerk van waterwegen waar Tai O zo bekend om staat. Eet een traditionele gezouten vis of garnalenpasta. Spot Chinese witte dolfijnen in de wateren. Of maak een uitstapje naar het nabij gelegen dorpje Yi O midden in de rijstvelden. Vervolgens sluit je je dag af met een bezoek aan de Fanlau-forten en de Shek Pik-reservoirs.

3. Wandeltocht in het Geopark

In het noordoosten van Hong Kong versieren veertien miljoen jaar oude rotswanden de Zuid-Chinese Zee. De platte, vulkanische blokken liggen op zo’n manier op elkaar gestapeld dat ze net pagina’s van een opengeslagen boek lijken. En laat dit surrealistische decor van het Sai Kung High Island Reservoir nou hét startpunt zijn van je wandeltocht door het Geopark.

Na zo’n anderhalf uur lopen, kom je aan in Leung Shuen Wan. Dit vissersdorpje bestaat eigenlijk uit drie Hakka-dorpen, waar de visteelt nog in volle gang is. Hier proef je de vangst van de dag verwerkt in een heerlijk zeevruchtmaaltje. En bezoek je de Tin Hau-tempel, waar vissersfamilies nog steeds offers brengen voordat ze de zee opgaan. Hier vind je meer informatie over de wandeltocht.

2. Op zoek naar de overblijfselen van Lai Chi Wo

Misschien wel het best bewaarde Hakka-dorp van Hong Kong is het vierhonderd jaar oude Lai Chi Wo. Midden in het Plover Cove Park wachten de oude huizen, drie voorouderlijke hallen, twee tempels en een plein omringd door rijstvelden je op.

In zo’n tweeënhalfuur wandel je naar Lai Chi Wo. De paden leiden je door mangroven vol heritiera littoralis, een inheemse boomsoort. Ondertussen word je omgeven door de wit bloeiende klimplant derris, waarvan de armachtige takken natuurlijke schommels vormen. En houden vlinders en libellen je gezelschap. Benieuwd? Bekijk de hele wandelroute.

1. Panorama’s schieten op Sai Kung

Groene bergpieken, wildstromende watervallen, vulkanische rotsformaties, witte zandstranden; op Sai Kung halen natuurliefhebbers hun hart op. Hét kroonjuweeltje van Hong Kong is bedekt met merkwaardige gesteenten die lijken op ananassen. En met een beetje geluk verrast ze je met inheemse vogels als de Chinese buulbuul.

Tijdens de Sai Kung-tour wandel je via het Kiu Tsui Country Park naar het nabij gelegen eiland Kiu Tou, waar je wordt getrakteerd op een panoramisch uitzicht over Sai Kung. Na de hike leer je in het bezoekerscentrum meer over geologische geschiedenis van Hong Kong.

Hebben we je geïnspireerd om de groene omgeving van Hong Kong te ontdekken? Bekijk dan alle reizen naar Hong Kong.

Reizen China

Specialisten China

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors