Azie.nl Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Reviews Vietnam

8,4
8,8 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
8,2 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,5 Veilig
8,8 Natuur
7,6 Stranden
7,7 Klimaat
  • Aantal reviews: 156
  • Aantal waarderingen: 82

Ho Chi Minh City Vietnam (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Derk van Achterberg op 04 oktober 2016

Ik volg mijn minor in Ho Chi Minh City, de meest bruisende en drukke stad van Vietnam. Het leven hier is prachtig en de stad is vrij Westers georiënteerd. Veel meer dan bijvoorbeeld in Hanoi, dat in het noorden van Vietnam ligt. Ho Chi Minh City is verdeeld in vele districten. In district 1 vind je het bruisende uitgaansleven met vele kroegen en discotheken. De straat waar de meeste backpackers uitgaan heet Bui Vien. Mijn voorkeur qua uitgaan gaat uit naar Pui Pui, wat net iets verderop ligt. In district 2 vind je de meeste scholen en is het verblijfsdistrict van vele internationale inwoners van de stad. Wanneer je Ho Chi Minh City als backpacker bezoekt, is de stad makkelijk in een à twee dagen aan te doen. Wel zijn er vanuit Ho Chi Minh leuke uitstapjes te boeken zoals de Cu Chi Tunnels, de Mekong Delta, de drijvende markten in Can Tho, de watervallen in Da Lat en de ideale plek voor watersporten Mui Ne.

7,9
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat
Ultieme tip: Volg de locals.
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Fantastisch land (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Marieke Brinkman op 03 oktober 2016

In Augustus is het in Vietnam een vreselijk heet land. Maar oh oh, wat is het er leuk, inspirerend, vriendelijk, eenvoudig, met vele contrasten en super lekker. Wij zijn met de nachttrein (laat lokale mensen een treinticket kopen, je betaalt anders veertig dollar per persoon teveel) van Hanoi naar Hoi An gegaan met een tussenstop in Da Nanag (absolute aanrader!) en terug via Dong Hoi. Fantastische reis, zeker doen!

Ultieme tip: Ga naar de tunnels in de buurt van Dong Ha. Indrukwekkend, zeker als je met de taxi gaat. Het Noorden is schoner en authentieker dan het midden/westen van Vietnam
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Phu Quoc op een scooter (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jop Verheijen op 03 oktober 2016

Phu Quoc is het eiland dat onder de backpackers en andere reizigers bijna niet meer wordt overgeslagen in Vietnam. Even een paar dagen de hectiek ontsnappen en met je billen op een mooi strand een cocktail drinken. Op een resort natuurlijk, want die zijn er genoeg. Wij besloten dit ook te doen, maar pas nadat we ook echt iets hadden gezien van het eiland. Ons hostel raadde ons aan om het zuiden van het eiland te ontdekken op een scooter die bij de buren gehuurd kon worden. Na Duong Dong is het praktisch één rechte weg van 25-30 kilometer naar het onderste puntje van het eiland. Onderweg kun je van alles doen en dit 'van alles' is hetgeen wat Phu Quoc zo leuk maakt. Ons advies; rijd van Duong Dong in één keer naar An Thoi, het zuidelijkste dorpje en puntje van het eiland. Sla jezelf door de doordringende geur van gefermenteerde ansjovis (basis van vissaus) en verken in An Thoi de pier waar alle boten met de verse vangst van de nacht aanleggen. Rijd vervolgens weer dezelfde weg naar het noorden totdat je het bordje Sao Beach ziet, volgens locals het mooiste strand van het eiland; helder water, wit strand, palmbomen en geen enkel resort (voorlopig nog) te bekennen. Na een frisse duik vervolg je je weg weer naar het noorden en let goed op het bordje met 'Chua Ho Quoc'. Dit leidt je via een mooie weg pal langs de zee naar een tempel met een mooi uitzicht. De laatste stop op je weg terug naar Duong Dong is Ham Ninh. Dit dorpje ligt aan de oostkust en ook hier staat het vissen centraal. Aan de lange maar smalle pier liggen kleine restaurantjes waar je je eigen gerecht kunt kiezen uit de netten die in het water liggen. Verse krab, inktvis of schelpen voor een prikkie. Rijd na dit lekkere maaltje terug naar Duong Dong en je hebt werkelijk waar een topdag gehad met ervaringen waar je de komende dagen van kunt genieten op het strandbedje op het resort.

Pluspunten Vietnam

  • Aardige mensen
  • Goede infrastructuur
  • Goedkoop
  • Veelzijdigheid van natuur
  • Kwaliteit van het eten

Minpunten Vietnam

  • Toerisme in opkomst zorgt voor veel aandacht op straat
  • Pas op voor scams
  • Goedkoop is duurkoop als het op tours aankomt
Ultieme tip: Geniet van het uitzicht van groene rijstvelden in de bergen rondom Sapa. Dat landschap is verbazingwekkend mooi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Trekken in Sapa (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Bo Heestermans op 03 oktober 2016

Vietnam is een ontzettend gaaf land met heel veel lieve, gastvrije mensen! Ook de natuur is heel mooi en afwisselend. Je hebt er namelijk alles; van bergen tot stranden en van rijstvelden tot grote steden. Voor ieder wat wils. Het eten is ook top, het is betaalbaar en de overnachtingen zijn er ook goed te doen. Er is natuurlijk heel veel gebeurd in Vietnam, bijvoorbeeld de Vietnam War. Daarover is ook veel te vinden door heel het land en dat wordt heel goed weergegeven en uitgelegd. Cultuur is er dus ook te vinden. Genoeg redenen om een bezoekje aan Vietnam te brengen. Persoonlijk heb ik er een enorm goeie tijd gehad en kan ik het aan iedereen aanraden!

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • locals
  • eten
  • natuur

Minpunten Vietnam

  • chaos verkeer
Ultieme tip: Een tip voor Vietnam; koop een Honda win en rijd van HCMC tot Hanoi of andersom. De dingen die je mee maakt op een motor zijn zo awesome!!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Schitterend (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Jan Willem Altink op 03 oktober 2016

Prachtig land in opkomst. Divers, goed bereisbaar, heerlijk eten en goed betaalbaar. De lokale bevolking is gastvriendelijk en bescheiden.

Ik was met name onder de indruk van het noorden van het land. De rijstvelden en prachtige uitzichten in de bergen maar ook Ha Long Bay met al haar eilandjes is schitterend.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Goedkoop
  • Schitterende natuur
  • Gastvriendelijk

Minpunten Vietnam

  • Veel toeristen
Ultieme tip: Sla Sapa vooral niet over.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Doe waar jij zin in hebt! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Mirjam de Rink op 03 oktober 2016

In plaats van alle plekken te zien waar iedereen heen gaat hebben wij er voor gekozen om twee motoren te kopen en niet van zuid naar noord of andersom te gaan rijden, maar het noorden in te trekken. De dagen op de motor waren voor mij een van de meest bijzondere ervaringen. De natuur in het noorden is zo bijzonder en ongerept... Tip; zorg voor voldoende cash onderweg en gebruik je handen en voeten. De lokale bevolking spreekt in het noorden bijna geen Engels, maar wel een klein beetje Frans. Download je offline-kaart en ga rijden! Volg niet alleen je plattegrond maar volg ook de borden langs de weg, je komt op de meest prachtige plekken. Wees niet bang dat je stil komt te staan, de bevolking helpt je maar al te graag en elke veertienjarige kan je brommertje maken voor een paar euro omgerekend (en dan word je nog afgezet...) Er zijn veel homestays in het noorden waar je prima kunt slapen, deze zijn niet te vinden op internet dus je zal er zelf naar binnen moeten lopen om te vragen of je er kan blijven slapen. Ik zeg; doen en geniet van de meest fantastische momenten die je gaat beleven op de motor!

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Ho Chi Minh District 7
  • Ba Be Lake (Noorden)
  • De locale bevolking

Minpunten Vietnam

  • Aan de kust veel chinezen die grond opkopen
  • Halong-Bay
  • lange busreizen
Ultieme tip: Probeer waar je ook bent contact te maken met de locals. Ga met een lokale veerboot, slaap in Ho Chi Minh in een van de niet-toeristische districten of bij locals. Fantastisch!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk Vietnam in zeventien dagen (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Jelle adema op 03 oktober 2016

Vietnam... 13000 kilometer verderop gelegen. Vietnam was een prachtige reis, de eerste dag aangekomen in Hongkong en met binnenlandse vlucht naar Hanoi. Het eerste wat opvalt als je in Hanoi aankomt is de warmte en de aparte geuren van het eten op straat. Een wereld waar je veertig jaar terug de tijd in gaat. Overal scooters. Met een singlereis van Noord-naar Zuid-Vietnam gereisd, Hanoi naar Ho Chi Min City en alles wat er tussen in ligt. Het noorden is vrij arm en ongerept, waar je prachtig door de rijstvelden en oude dorpen kan wandelen en fietsen. Het eten en de hotels zijn uitstekend te noemen, de bevolking aardig. Het oude communisme is overal in het straatbeeld goed te zien.

Als je van afwisseling houdt, van bergen naar delta's (Mekong), grotten, rijstvelden en ander natuurschoon (Halong Bay), en van veel activiteiten houdt, zoals fietsen, wandelen en kanovaren, dan is Vietnam een aanrader. Zorg er wel voor dat je niet net voor het regenseizoen gaat, want het weer kan aardig warm zijn. 38 graden met een gevoelstemperatuur van vijftig graden. Kortom als je van Azië houdt mag je Vietnam zeker niet overslaan. Een land met een pittige geschiedenis, cultuur en natuur.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • goedkoop voor westerlingen
  • veel natuur
  • cultuur
  • eten is goed
  • aardige mensen
  • veel bezienswaardigheden

Minpunten Vietnam

  • zuid vietnam met name saigon is redelijk druk
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je in het juiste jaargetijde boekt en regel je visum al in Nederland.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kindjes in Vietnam (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Inge van den Heuvel op 03 oktober 2016

Inplaatsvan op school moeten deze kinderen met toeristen meelopen in Sa Pa, Vietnam. Een duistere kant van een heel mooi land. En alhoewel het moeilijk is om de kinderen geen geld te geven mag je kinderarbeid niet stimuleren. Ondanks de grote verschillen is het een prachtig land en heb ik ontzettende mooie herinneringen aan Sa Pa. Wat een mooi gebied. Een hele aangename afwisseling met het drukke Hanoi. Zeker de moeite waard om te bezoeken! De mooie rijstvelden en gebergten zijn adembenemend! Het eten, de mensen, het weer en de sfeer! Echt een uniek land.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
10 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • eten
  • sapa
  • halong bay
  • hanoi

Minpunten Vietnam

  • opdringere verkopers
  • luchtvervuiling
Ultieme tip: Eet van de straat, heerlijke streetfood en bijzondere Vietnamese keuken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Viva Vietnam! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Inge van den Heuvel op 03 oktober 2016

Wow! Wat een divers land! Het mooie berggebied in Sa Pa, chaotisch maar knus Hanoi, geweldig sfeervol Hoi An en modern Ho Chi Minh! Een kleine samenvatting van een prachtig groot land. Een land met een duistere geschiedenis, maar zo'n kleurrijk heden. Prachtig! De straatverkopers kunnen wat opdringerig zijn, maar verder echt een geweldige reis gehad met herinneringen voor het leven.

Pluspunten Vietnam

  • eten
  • mensen
  • sa pa
  • hoi an
  • strand

Minpunten Vietnam

  • bedelaars/verkopers
  • soms chaotisch
Ultieme tip: Just go! Sla Hoi An niet over! Laat er een pak of jurk maken, een beleving op zich. Draag mijn jurken nog met heel veel liefde. Het herinnert me telkens weer aan die prachtige reis
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Jonna Bruinsma op 03 oktober 2016

Vietnam was in een woord geweldig. Ik ben van Noord naar Zuid gereisd waardoor ik ongeveer het hele land heb gezien en ik raad iedereen aan om dit ook te doen. De mooiste plekken die ik heb gezien zijn Hanoi, Sa pa, Halong Bay, Hoi An (leukste stadje en fijnste stranden ooit), Da Lat, Phong Na, Mui Ne en Ho Chi Minh City.

De highlights: BBQ'en op straat in Hanoi, Met een sapa-sister wandelen door de rijstvelden in Sapa en bij hen in huis slapen en eten, in een bootje varen langs de baaien van Halong Bay en daarna op Cat Ba Island overnachten. Eet in een restaurant op het water en je weet niet wat je meemaakt, cultuurshock! Naar de reusachtige grotten scooteren in Phong Na, eten bij Vietnam Corner (echt het lekkerste vietnamees eten ooit), motor-tour van Hue naar Hoi An, in Hoi An een kookcursus doen bij Vy's Cookingschool en in de avond een klein bootje nemen over de grachten van het stadje (heel romantisch). Slapen bij Under the Coconut Tree in Hoi An, bamboehutjes aan het strand en het leukste personeel. Hoi an is gewoon geweldig, hier wil je niet meer weg. Verder moet je in Da Lat naar de watervallen en in Mui Ne naar de zandduinen. In Ho Chi Minh is het War Museum niet te missen en moet je eten bij Secret Garden!

Handige tips:
- Huur overal een scooter maar pas wel op, ze rijden als gekken in Vietnam.
- Boek soms van te voren maar laat je ook verrassen. Hangt ook van het hoogseizoen af.
- Eet streetfood in Vietnam, het is het lekkerste van de wereld. Pas wel op hygiëne.
- Onderhandel over alles, dit geldt in heel Azië.
- Behandel de vietnamezen en hun cultuur met respect.

Veel plezier!

8,4
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • heel betaalbaar
  • goede infrastructuur

Minpunten Vietnam

  • lange reisafstanden
Ultieme tip: Reis per nachtbus, het scheelt tijd en geld!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vietnam in 4 weken (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Nathalie Habets op 02 oktober 2016

Wil je 4 weken weg en een veelzijdig land ontdekken? Ga dan naar Vietnam. Mijn vriendin en ik reisden van zuid naar noord. Begonnen in Ho Chi Minh. Een stad waar je niet ontkomt aan de drukte, vergelijkbaar met Bangkok. Vanuit hier door naar de Mekong Delta, Can To. Waar je echt een homestay moet boeken en een tour naar de floating market kunt doen. Vanuit hier kun je met de bus door naar Mui Ne, maar dit sloegen wij over om door te gaan naar Da Lat. Een sfeervol en heuvelachtig bergdorp waar je veel activiteiten kunt doen. Bezoekje aan de elephant waterfalls en crazy house mogen niet ontbreken en natuurlijk doe je dat allemaal op je eigen gehuurde scooter (voor +- 5 euro per dag!). Vanuit Da Lat gingen wij met een nachtbus door naar Hoi An. Stad van de lampionnen en kleermakers. Heel sfeervol, fijne afwisseling tussen strand en stad. Toen door voor wat meer avontuur naar Phong Nha, waar je grotten kunt bezoeken. Zonder dat het op de planning stond, vertrokken we een dag later naar het mooie Ninh Binh. Ha Long Bay op het land hebben we ons laten vertellen. Echt de moeite waard voor een bezoekje. Mooie boottocht tussen de karstbergen in een prachtig groene omgeving. Ga vanuit hier door naar Cat Ba Island, even mooi maar minder toeristisch dan Ha Long Bay. Een van 7 wereld natuurwonderen. En als hoogtepunt van je reis, ga je via Hanoi door naar Sapa. Slaap hier in Tan Va village i.p.v. Sapa zelf en boek een trekking door de geweldig mooie rijstvelden. Enjoy!

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur
  • makkelijk reizen
  • goedkoop ov

Minpunten Vietnam

  • toch wat toeristischer dan gedacht
  • weinig vegetarische opties
Ultieme tip: Neem de comfortable nachtbus voor lange afstanden om tijd en geld te besparen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Boven verwachting (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Nicky Kerkhof op 02 oktober 2016

Prachtig, vooral het noorden heeft ons positief verrast.
Mensen zijn vriendelijk en de natuur is overweldigend. We hadden veel geluk met het weer waardoor we onze vakantiedagen optimaal hebben kunnen gebruiken.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
5 Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Ba Be National Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Friendly Vietnam (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lique Snel op 02 oktober 2016

Wat een fantastisch mooi land. Ongelofelijke diverse natuur, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Ninh Binh en Sapa zijn mijn favorieten. Zeker een bezoekje waard! Ninh Binh is een vriendelijk stukje platteland, met limestones in overvloed.

Pluspunten Vietnam

  • gastvrij
  • lekker eten
  • mooie natuur
Ultieme tip: Verblijf bij homestays. De kamers zijn zo luxe en schoon en dat bij de mensen thuis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vietnam (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Maud Smithuis op 02 oktober 2016

Fantastisch land! Authentiek stukje Azië met nog niet teveel toerisme zoals in Thailand. Locals zijn enorm aardig en vinden het fantastisch om je te leren kennen.

De natuur is beeldschoon. Halong Bay en Sapa in het bijzonder.

Hoi An is mijn favoriete plekje! Heerlijke sfeer, leuke eettentjes, beachclubs en hostels. Bovendien kun je er prachtige kleding laten maken voor super goedkoop!

Vietnam is zeker aan te raden om heen te gaan. Neem wel minimaal drie weken de tijd om van noord naar zuid te gaan. Vietnam is groot, onderschat het niet.

Pluspunten Vietnam

  • natuur
  • vibe
  • betaalbaar

Minpunten Vietnam

  • groot
Ultieme tip: Backpackers Hostel. Super goede hostels in Sapa, Hanoi, Hue en Hoi An. Ook de trips die zij organiseren zijn aan te raden.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen door Vietnam (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Lique Snel op 02 oktober 2016

Wat een fantastisch mooi land.
Ongelofelijk diverse natuur, heerlijk eten en vriendelijke mensen.
Ninh Binh en Sapa zijn mijn favorieten. Zeker een bezoekje waard!
Ninh Binh is een vriendelijk stukje platteland, met limestones in overvloed.

Pluspunten Vietnam

  • betaalbaar
  • vriendelijkheid
  • schoon
Ultieme tip: Ninh Binh is geweldig
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een geweldige reis door Vietnam (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Denise van Kalmthout op 02 oktober 2016

Afgelopen zomer heb ik een 25-daagse reis gemaakt door Vietnam, van het noorden tot het zuiden. Samen met een klein reisgezelschap hebben we heel dit prachtige land verkend, van het bijzondere Hanoi tot Ha Long Bay: een van de mooiste plekjes op de wereld. Een tip voor iedereen die ooit nog eens naar Vietnam wil gaan: wacht niet te lang! Op dit moment word jij zelf nog vaker op de foto gezet als westerling, maar ik weet zeker dat binnen vijf jaar Vietnam helaas een stuk meer toeristischer is geworden. Een prachtig land, een interessante historie en ontzettend aardige mensen!

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Vietnam

  • Betaalbaar
  • Nog niet zo toeristisch
  • Je kunt makkelijk heel het land bezoeken in 3 weken

Minpunten Vietnam

  • Vies op straat
Ultieme tip: Wacht niet te lang om naar Vietnam te gaan!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Bedevaart naar de Perfume Pagoda (bezocht in maart 2011)

Review geschreven door Marjolein Oudejans op 02 oktober 2016

Een paar maanden per jaar is de Perfume Pagoda in Ninh Binh een bedevaartsoord voor boeddhisten. In grote getalen maken zij de boottocht en klim naar de vele tempels van het complex. Wij waren er in deze periode en het was een feest om te zien hoe alles gericht was op de vele pelgrims: vele kleurrijke kramen met eten, bloemen en andere zaken om te offeren!
Op dat moment waren er totaal geen niet-westerse toeristen en wij waren de bezienswaardigheid, in plaats van andersom. We staan op heel wat foto's! Een prachtige en authentieke ervaring, die wij nooit meer zullen vergeten.

Pluspunten Vietnam

  • Vriendelijk
  • veelzijdig
  • heerlijk eten

Minpunten Vietnam

  • Steeds toeristischer
Ultieme tip: Ga van de gebaande paden af! Door een motor te huren of een auto (met chauffeur), bereik je makkelijker plekken waar Vietnam nog authentiek is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mistig Tam Coc (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Wanda Schinkel op 02 oktober 2016

Mooie rondreis gemaakt door Vietnam en veel gezien. Van noord naar zuid is een prachtige reis met veel hoogtepunten, waaronder Tam Coc. Niet zulk mooi weer op dat moment, maar het geeft wel een prachtig plaatje!

Pluspunten Vietnam

  • Heerlijk eten
  • Behulpzame bevolking
  • Betaalbaar
Ultieme tip: Neem de plaatselijke bus, huur een fiets of ga wandelen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ontmoeting tussen de rijstvelden (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Wanda Schinkel op 02 oktober 2016

Een rondreis door Vietnam is zeker de moeite waard! Zoveel te zien en te beleven ... met een fietstocht buiten Hoi An kwam ik een ouder echtpaar tegen wat zelf nog het land aan het bewerken was ... die gezichten, prachtig!

Pluspunten Vietnam

  • Vriendelijke bevolking
  • Behulpzaam
  • Heerlijk eten
Ultieme tip: Huur eens een fiets en je ziet zoveel meer van het gewone leven in Vietnam!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Phong Nha grotten (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Wanda Schinkel op 02 oktober 2016

Wat een prachtig land is Vietnam! Zoveel mooie natuur en cultuur, zulke aardige mensen die je altijd willen helpen, heerlijk eten ... een van de dingen die je gezien moet hebben zijn de grotten bij Phong Nha. Geweldige kleuren en zelfs een strandje waar je overheen loopt als je naar de uitgang gaat ...

Pluspunten Vietnam

  • Behulpzame bevolking
  • heerlijk eten
  • Betaalbaar
Ultieme tip: Phong Nha is echt de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Vietnam

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors