Sawadee Vakanties voor reizigers

Reviews Sawadee

8,3
8,6 Algemene ervaring
8,5 Boekingsproces
8,7 Reisleiding
8,1 Accommodatie(s)
8,1 Vervoer
8,0 Prijs-kwaliteit
  • Aantal reviews: 42
  • Aantal waarderingen: 162

Zoals ik gewend ben: perfect (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Irma de Groot op 10 december 2017

Sawadee had alles weer uitstekend georganiseerd. Zoals ik ook bij de 10 eerder gemaakte reizen had ervaren! Tijdens de reis wordt door de reisleider altijd goed geluisterd naar de wensen van de deelnemers en wordt daar zoveel mogelijk op ingespeeld.

Pluspunten Sawadee

  • Tijd voor fotostops

Bezochte landen

  • indonesie
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis zuid afrika (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Moniek Leeuw op 07 december 2017

De reis was perfect geregeld. We hadden een ontzettend leuke locale gids die veel over het land kon vertellen. Soms wat jammer dat we in sommige leuke plaatsen zo kort waren en er weinig eigen tijd hadden. Verder leuke activiteiten en de wildparken waren geweldig!

7,7
8 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
7 Vervoer
5 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • leuke gids en buschauffeur
  • goede hotels

Minpunten Sawadee

  • geen inzage vooraf in de groep
  • soms weinig tijd op leuke plaatsen

Bezochte landen

  • zuid Afrika
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ervaren reisbegeleiders (bezocht in oktober 2008)

Review geschreven door Bianca Rijke-de Geus op 06 december 2017

In suriname waan je je in een totaal andere cultuur waar je in je eigen taal gewoon uit de voeten kan.
Een land van vele uiterste, ongerepte jungle, overweldigende landschappen en een bijzondere cultuur, maar ook spanning en ontspanning wisselen elkaar goed af.
Het slavernijverleden blijft je in ieder geval in je geheugen staan.
Één van de vele reizen die mij het meest is bijgebleven door zijn veelzijdigheid en afwisseling, slapen in hangmatten, overleven in de jungle, je wassen in de rivier, fietsen langs plantages en tot slot de liefde van de mensen.
Omschrijving in één woord is een toppertje!!

Pluspunten Sawadee

  • veelzijdigheid en afwisseling tijdens de reis is zeer goed en daarnaast heb je toch je vrijheid

Minpunten Sawadee

  • telefonische afspraken nakomen
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kamperen in Kenia & Tanzania (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Femke Marije de Boer op 05 december 2017

Het was den super mooie reis! Sawadee is ons erg goed bevallen. Alles was goed geregeld en de reisbegeleider was top! We kampeerden de meeste nachten in de wildparken van Kenia en Tanzania - dat moet je eens gedaan hebben! Lekker primitief tussen de wilde dieren. Dan maak je echt de leukste dingen mee. Aanrader!!

Pluspunten Sawadee

  • Goed georganiseerd
  • fijne service
  • leuk programma

Minpunten Sawadee

  • Dat je een tent voor 1 persoon moet bijbetalen als je niet op indeling wil slapen
  • maar wanneer iemand op indeling wil slapen (zonder bij te betalen) en er maar 1 iemand is die dat heeft gekozen

Bezochte landen

  • Kenia
  • tanzania
  • zanzibar
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Fantastisch! (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Janou Z op 03 december 2017

Een geweldige groepsreis met super lokale begeleiding. Prima hotels en ontzettend veel gezien. Wat een prachtig land! De mensen, de natuur en cultuur, tijdens deze rondreis krijg je alles mee. Echt een ervaring om nooit meer te vergeten.

Pluspunten Sawadee

  • strakke planning
  • veelzijdige reis
  • veel gezien en gedaan

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie of reizen? (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Doetie Terpstra op 26 november 2017

Goede reisorganisatie. Was mijn 9de reis met Sawadee. Elke reis anders, maar helemaal te gek. Natuurlijk zijn er wel eens kleine dingetjes, maar dat lossen ze altijd keurig op. Vriendelijke mensen op kantoor, snelle reactie bij vragen en ze denken echt met je mee.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Bezochte landen

  • Zuid Afrika
  • Namibie
  • Botswana
  • Zimbabwe
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuidelijk Afrika (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Doetie Terpstra op 20 november 2017

Al jaren ga ik met Sawadee op reis. Ze hebben fantastische groepsreizen nàr de meest mooie bestemmingen. Ook de reisleiders zijn goed geinformeerd over het land, cultuur en flora en fauna van het betreffende land. Kortom: top organisatie.

Pluspunten Sawadee

  • prettig contact met medewerkers op kantoor
  • goede informatie over reis

Minpunten Sawadee

  • geen

Bezochte landen

  • Zuid Afrika
  • Namibie
  • Botswana
  • Zimbabwe
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Iran met Sawadee (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Daniela Drummen op 16 november 2017

Sawadee organiseert reizen voor groepen, familie en ook single. Actieve reizen met voldoende ontspanning die je kunt doen in verschillende zwaartes. Wat wij (mijn man en ik) fijn vinden aan het reizen met Sawadee is dat je niet hoeft na te denken om van A naar B te komen. Dit is al voor je geregeld. Je reist weliswaar in een groep (niet tè grote groep), maar je bent vrij om je eigen plan te maken.
Wij genieten elke weer als we met Sawadee op reis gaan en hopen dit nog lang te mogen doen.

Pluspunten Sawadee

  • Kleine groepen
  • Ongedwongen sfeer
  • Gebruiksvriendelijke app

Minpunten Sawadee

  • Kan er geen bedenken

Bezochte landen

  • Zuid-Afrika
  • China
  • Mongolië
  • Rusland
  • Thailand
  • Peru
  • Bolivia
  • Cuba
  • Argentinië
  • Brazilië
  • Zambia
  • Botswana
  • Namibië
  • Kenia
  • Tanzania
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cuba-rondreis met pubers vanaf 16 jaar (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Margot de Vor-Kuiper op 13 november 2017

Fantastische reis! De reisgids, Julio, was erg enthousiast en maakte er voor de volwassenen en de kids een geweldige reis van. Veel leuke informatie, achtergronden, geschiedenis etc.
We hebben veel gehoord over de geschiedenis van Cuba: de revolutie en gebruiken. En hij nam ons mee naar een buurt in Havana waar hij was opgegroeid. Dat maakte veel indruk. Een prachtige rondreis, met voor iedereen wat.
Havana: mooie rondwandeling in de oude stad, lekker eten bij een pizzeria. De haven en het fort gezien en salsa-les gevolgd.
Vinales: tabaksteelt bekeken, uitzicht over de vallei. Eten in casa particularos.
Cienfuegos: een mooie rondvaart, helaas verder niet veel van gezien.
Trinidad: wat een plaatje! Geweldig stadje, swingend, oud, authentiek, sfeervol!
Remedios: waar we de laatste verjaardag van Fidel Castro meemaakten, een groot dorpsfeest. Prachtig hotel daar op het plein.
Uiteindelijk nog een paar dagen Varadero. Heerlijk, maar niet het mooiste van de vakantie. Toch erg toeristisch.
Uiteindelijk hebben we nog een nacht in Havana doorgebracht in een casa particulara. Midden in de volksbuurt. Was ook weer een eye-opener hoor: veel afbraakpanden en armoede. Daar was ik echt in het hart van Cuba.
Maar de VRIENDELIJKHEID van de mensen overal, de ontspannen sfeer, ondanks de armoede, de dansende en swingende bandjes overal, de oude auto’s... Ik wil weer terug, en mijn kinderen hebben de onvergetelijkste vakantie gehad ooit. Hebben het er nu nog over en zouden zo weer willen gaan.

8,5
9 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
10 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • de organisatie en de vrije invulling die de gids had

Minpunten Sawadee

  • geen idee
Aangeraden voor: Gezinnen

Geweldige maand! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Manon Tibben op 13 november 2017

Met Sawadee heb ik Bolivia, Peru en Argentinië bezocht in 1 maand tijd. De reis was actief; driedaagse trekking door de bergen, wandeltocht naar Machu Picchu, mountainbiken over deathroad, met een jeep Salar de Uyuni over. De reis is niet geschikt voor je wanneer je houdt van rustig aan doen en relaxen. Wanneer je houdt van verkennen en avontuur, is dit een goede reis voor jou.

Pluspunten Sawadee

  • Actief
  • Ruimte voor eigen programma
  • Avontuur

Bezochte landen

  • Argentinie
  • Boliva
  • Peru
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indonesië (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Sharon Linders op 12 november 2017

Super toffe reisorganisatie! De reis was tot in de puntjes geregeld en zat super goed in elkaar. Tevens hadden wij de allerbeste reisbegeleidster die je maar kunt wensen, zij zorgde ervoor dat onze vakantie écht onvergetelijk is geworden. Ze deed hier echt alles voor.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • lokale bevolking
  • toeristische maar ook heel lokale activiteiten
  • goed afgestemde reis

Minpunten Sawadee

  • niets
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hoogtepunten Peru (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Susanne Willemsen op 08 november 2017

Alles is goed geregeld. Je hebt best veel eigen vrije tijd. Dit maakt de reis leuker doordat je ook zelf op pad kan gaan. De reis was soms wel iets te druk gepland, de reisdagen waren soms best te lang.

Pluspunten Sawadee

  • prijs kwaliteit verhouding
  • vrije tijd

Minpunten Sawadee

  • te grootte groep

Bezochte landen

  • amerika
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Cuba (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Marjolein van der Sman op 07 november 2017

Alles was top geregeld, met een mooie app die je thuis al ontvangt. De reisleider was Nederlands maar woonde in Cuba waardoor we een goed beeld van het land en de geschiedenis kregen. Ook was de kleine groep erg fijn.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
9 Reisleiding
7 Accommodatie(s)
8 Vervoer
9 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Kleine groep
  • Nederlandstalige reisleiding
  • App

Bezochte landen

  • Cuba
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sining Waeles (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Paul Renders op 18 juni 2017

Wij gaan al een 10 tal jaren met Sawadee mee op Reis.
Goed verzorgd, niet te luxueus ,een goed evenwicht tussen het land en de reiziger.
Ook altijd een lovenswaardig project voor de plaatselijke bevolking!!

Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Erg kort .... maar een superervaring en herinnering (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Ans Quint op 21 mei 2017

In een woord waanzinnig. Kijk uit naar mijn reis in 2018. Goede reisleiding, genoeg eigen vrijheid, alles was compleet. Je hersenen kunnen de laatste dagen niets meer opnemen, maar de herinneringen blijven altijd. Ik ben fan.

Pluspunten Sawadee

  • vertrouwd

Bezochte landen

  • nz
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers

Een indrukwekkende en mooie reis naar Java, Bali en Lombok (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Wilma Klinkenberg op 24 april 2017

De reisleider die in goed overleg aanpassingen deed in verband met de temperaturen en die lunchadressen regelde. Kortom het heeft mijn reis hierdoor onvergetelijk gemaakt. Slaapplaatsen regelen, zodat de gehele groep toch in een hotel terecht kon.

Pluspunten Sawadee

  • uitstapje
  • veel plaatselijke gidsen

Bezochte landen

  • geen
Aangeraden voor: Gezinnen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

super (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Micheline Valcke op 19 maart 2017

In een woord: uitstekend! Het nog niet toeristische Togo/Benin is prachtig. Al met al een fantastische reis en goed georganiseerd door Sawadee en de lokale gidsen, chauffeurs, heel goede reisbegeleiders die het land kennen.

8,5
9 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
8 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
9 Vervoer
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • lokaal vervoer
  • lokaal
  • eten
  • het niet toeristiche gedeelte bezoeken

Minpunten Sawadee

  • geen
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een 23 daagse reis vol prachtige landschappen, mensen, cultuur en natuur !!! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door André Luinstra op 29 januari 2017

Sawadee heeft een uitgebalanceerde reis georganiseerd, met naast een vakkundige reisbegeleiding gebruikt maakt van lokale gidsen. Waarin alles goed georganiseerd is en je volop kunt genieten van een prachtig land.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Boekingsproces
10 Reisleiding
10 Accommodatie(s)
10 Vervoer
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • goed georganiseerde reis met prima reisbegeleiding
  • vaak lokale gidsen op bijzondere plekken
  • altijd een bijdrage en bezoek aan lokale projecte
  • zeer afwisselend met voldoende vrije momenten
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Costa Rica was super! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Tim Kragting op 25 januari 2017

We hadden een erg leuke reisleidster, Nienke Brouwer, die de groep echt ontzorgd heeft en veel over Costa Rica wist te vertellen. We hadden zo'n goed gevoel aan deze reis overgehouden, dat we voor onze volgende reis weer voor Sawadee hebben gekozen!

8,2
8 Algemene ervaring
8 Boekingsproces
9 Reisleiding
8 Accommodatie(s)
8 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Een land vol schoonheid (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Barbara Mul op 24 januari 2017

Dit was mijn eerste georganiseerde groepsreis. Het land was fantastisch en de reis was gewoon goed geregeld. Een erg goede reisleidster die alles onder controle had. De reis werd al jaren zo gedaan en alleen maar aangepast indien nodig ter verbetering. Er waren veel opties qua excursies en zo kon iedereen in de groep doen wat hij/zij graag wilde doen. Ik kan gewoon geen negatieve punten bedenken over deze reis.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Boekingsproces
10 Reisleiding
9 Accommodatie(s)
9 Vervoer
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sawadee

  • Excursies exclusief
  • Kwaliteit
  • Reisbegeleiding
  • Duurzaam reizen

Minpunten Sawadee

  • n.v.t.

Bezochte landen

  • Nieuw Zeeland
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers