Reviews China

Reviews China

8,3
8,4 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
8,4 Steden of plaatsen
7,7 Locals
8,5 Veilig
8,9 Natuur
6,3 Stranden
7,4 Klimaat
  • Aantal reviews: 84
  • Aantal waarderingen: 47

China een onvergetelijke vakantieervaring (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Ben Kemper op 16 mei 2017

Ik ben al diverse malen in China geweest, de bevolking is heel behulpzaam en vriendelijk, het eten is zeer gevarieerd en lekker tevens heel gezond. Met name de boeiende en grote verschillen in taal cultuur en ook het eten tussen noord (bijvoorbeeld Peking) en Zuid-China ( bijvoorbeeld Guilin) maar ook tussen oost en west zijn grote verschillen in taal en cultuur. China is een land ter grote van Europa maar met 2x zoveel inwoners. Vliegen slechts acht uur vanaf Frankfurt naar Beijing/Peking.

Ultieme tip: Ga vooral in een Bed en Breakfast overnachten, veel gezelliger dan in hotels je ontmoet dan veel jonge mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

zelf reizen door China met kinderen (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Patty Pellis op 11 mei 2017

Ook met kinderen is zelfstandig reizen door China prima te doen. Grote afstanden zijn prima af te leggen met de (hoge snelheids) trein, tickets zijn heel eenvoudig via diverse sites te boeken. Een hotel of hostel is via internet zo geregeld.

Met een goede, recente reisgids kun je precies achterhalen waar je wat kunt vinden en hoe je er kunt komen. Voor ons was de beste tip de VVV site van China; je vindt er totaal onbekende bestemmingen binnen China, steeds gekoppeld aan plaatsen in de buurt en perfect beschreven hoe je er kunt komen, waar je kunt overnachten en wat de toegangsprijzen zijn.

Wij ontdekten zo Longtan Valley, in de buurt van Luoyang; een prachtige kloof waar je een heerlijke dag kunt hiken. Een geliefde bestemming voor de locals maar totaal onbekend bij Westerse toeristen. Kinderen zijn overal welkom (tot 1 meter 20 zelfs overal gratis) en de mogelijkheden aan uitjes is onbegrensd; natuur, cultuur, actief bezig zijn, geschiedenis, lekker eten.

Pluspunten China

  • kindvriendelijk
  • betaalbaar
  • heerlijk eten

Minpunten China

  • hygiene is anders als hier
Ultieme tip: Longtan Valley bij Luoyang; een kloof met aan beide zijde van de rivier een wandelpad. Soms steile beklimmingen, soms smalle paadjes maar steeds een adembenemend uitzicht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Met Chinese vrienden Chinees nieuwjaar vieren (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Paula Aelbers op 09 mei 2017

Via een vlucht Amsterdam-Shanghai naar Wenzhou en langs de oostkust met trein, taxi, tuktuks naar Hongkong. Tempels bezoeken in Hangzhou, gewoontes van de Chinese mensen meemaken en vieren van Chinees Nieuwjaar bij voor ons onbekende mensen. Wat een gastvrijheid. Ja, door vele steden wordt landschap ge- en vervormd, maar toch. Natuur met bomen, bergen, vogels en landschappen. Ook parken waar je je een Chinese Volendammer voelt en door iedereen op de foto gezet wordt, nadat ze eerst een toestemmend knikje van ons hebben gekregen. Hongkong doen met z' n vele verscholen rustieke plekjes, maar ook de drukte, het Victoriapark met zijn vele vogels.
Doen!

Pluspunten China

  • Goedkoop en lekker eten
  • makkelijk vervoer per tuktuk en goedkoop
  • intense ervaring wat betreft de mensen

Minpunten China

  • Met Nieuwjaar heel druk
  • Soms smerige steden
  • Soms lastig om hotel te boeken
Ultieme tip: Maak kennis met het echte Chinese leven, zoek Chinese vrienden in Nederland en vraag of je meemag! Bezoek twee tempelcomplexen maar in ieder geval Hangzou!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bus-hoppen in China: bloemen, bergen, yaks en kloosters (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sacha Tijmstra op 08 mei 2017

Vorige zomer reisde ik af naar het zuidwesten van China. Vanaf Shangri-La kan je bus-hoppen door het Tibetaanse hoogland van China. Dit kan ik erg aanraden, want je komt in een heel ander China terecht. Er zijn weinig toeristen in de kleine dorpjes, waar yakboterthee geschonken wordt en Tibetaanse gebedsvlaggen de uitzichten sieren. Je reist door het Himalayagebergte, waar zesduizenders de dienst uitmaken en je veel mooie wandeltochten kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld Yading Nature Reserve bezoeken. Daarnaast kun je, als je geluk hebt, een echte Tibetaanse paardenrace meemaken. Ga hiervoor naar Litang. Ook Tagong mag niet overgeslagen worden. Vanuit dit kleine dorpje kan je mooie dagwandelingen maken over de velden en kloosters bezoeken.

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten China

  • Betaalbaar
  • goed geregeld
  • veilig
  • mooi landschap
  • divers
  • cultureel

Minpunten China

  • veel toeristen in steden
  • bergen slecht bereikbaar
  • steden hebben dure toeristenattracties
Ultieme tip: Als je gaat bus-hoppen, koop je ticket dan de dag of twee dagen van tevoren in het dorp waar je bent. Vaak gaat er maar één bus per dag en zit deze snel vol.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

China moet je bezocht hebben (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Timo Gerritsjans op 19 maart 2017

Ik heb een rondreis door china gemaakt op eigen gelegenheid, alles met de nachttrein en bussen en dat werkt in china prima! Maak je vooral niet druk dat je vertraging oploopt want alles is hier zo gestructureerd, ik vond dat heel fijn!

Ik ben van Beijing naar Guilin vertrokken en vervolgens door naar Yangshuo met schitterende uitzichten over de omgeving hoge rotsen die over de omgeving uitsteken! Vervolgens vertrokken naar Fenghuang een authentiek plaatsje dat overspoeld wordt met chinese toeristen, ik vond het alsnog een echte aanrader maar blijf er niet langer dan een dag.

Hierna heb ik mijn reis vervolgd richting Zhangjiajie om precies te zijn Wulingyuan waar de entree zich bevind naar het Zhangjiajie National Forest! Het mooiste natuurgebied wat ik ooit heb gezien, de makers van de film avatar hebben hier overduidelijk inspiratie opgedaan! Op foto's lijkt dit al schitterend maar in het echt sta je echt perplex van het natuurschoon.

Daarna heb ik Xi'an bezocht in een dag, terracottawariors en de muslim quarter ook beide super gaaf! In Beijing heb ik mijn reis afgesloten met de welbekende highlights; de Chinese muur, de Forbidden city en een hutong tour die ik iedereen sterk aanraad, voelt gewoon goed om op zo'n fietsje door Beijing te crossen.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten China

  • structuur
  • natuur
  • eten

Minpunten China

  • engels
Ultieme tip: Zhangjiajie national forest
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzondere natuurgebieden en Chinese volkeren in Zuid-China (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Lucy Kilkens op 15 maart 2017

In de provincie Yunnan in het zuiden van China liggen unieke natuurgebieden zoals het Rode Aardegebied en de Yuanyang rijstterrassen. Mooie wandelmogelijkheden zoals een trekking door de Tiger Leaping Gorge en Shaxi Valley.

Pluspunten China

  • Unieke natuurgebieden en volkeren

Minpunten China

  • geen
Ultieme tip: Twee-daagse trekking Tiger Leaping Gorge.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijke volkeren en festivals in Zuid-China (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Lucy Kilkens op 15 maart 2017

In het zuiden van China in de provincie Guizhou vind je veel mooie traditionele dorpjes van de Miao en Dong Chinezen met eigen culturen, klederdracht, festivals. Prachtige groene omgeving met rijstvelden en -terrassen, berglandschappen en authentieke bergdorpjes.

Pluspunten China

  • Unieke natuurgebieden en volkeren

Minpunten China

  • Geen
Ultieme tip: Provincie Guizhou met de vele Chinese volkeren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Highlights van China (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Miranda Schuit op 14 maart 2017

China is veel te groot om binnen korte tijd te zien. Toch heb ik in negen dagen aardig wat gezien. We zijn begonnen in Peking. Daar heb ik iets gezien wat al lang op mijn verlanglijstje staat: de Chinese muur! Een hele bijzondere ervaring om daar overheen te lopen. En het uitzicht...wow! Ook een bezoekje gebracht aan de reuzenpanda. Wat een grote beesten zeg, met een hoog knuffelgehalte! Wat ook zeker niet mocht ontbreken was een bezoek aan het plein van de hemelse vrede. Ontzettend veel mensen daar!
In de avond brachten we een bezoek aan een kung-fu show. Erg spectaculair om te zien, heel anders dan wat je altijd in films ziet. Met prachtige muziek en mooie kostuums. Echt een aanrader! Na enkele dagen in Peking, vertrokken we met de hogesnelheidstrein richting Shanghai. Wat een contrast met Peking: Peking was wat oud, maar Shanghai deed erg westers aan. Wat erg leuk is om te doen, is de bund Sightseeing. Je gaat dan met een soort treintje onder de rivier door. Onderweg hoor je allerlei geluidjes en overal zijn lichten die steeds verkleuren. Een mooie belevenis! Ik heb erg genoten van deze twee steden. Het enige minpuntje zijn eigenlijk de Chinezen zelf: Ze zijn niet erg vriendelijk, rochelen op straat, ze zijn een beetje vies. Maar dat maakt China zelf niet minder mooi!

Ultieme tip: De acrobatenshow "ERA". Je kijkt je ogen uit!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zhangiajie (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Patty van Rooy op 28 januari 2017

Zhangjiajie is een mooi gebergte waar je je een paar dagen kan vermaken. Er lopen grote groepen touristen dus zorg dat je ook paden neemt die niet elke tourist op zn lijstje heeft staan. Hou wel de tijd in de gaten om niet de laatste bus terug de bergen uit te missen ;).

8,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten China

  • Aardige en behulpzame mensen
  • mooie natuur
  • heerlijk eten
  • grote verschillen qua natuur en cultuur op en paar uur reizen van elkaar

Minpunten China

  • moeilijk om je verstaanbaar te maken in het engels
Ultieme tip: Eet met de chinese bevolking. Hotpot is een van de lekkerste dingen die er te eten is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

reusachtig maar toch zo intens (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door christian vereecke op 15 januari 2017

Als je de uitdaging neemt de lange reisweg af te leggen, krijg je er heel veel voor terug, van een grote bevolking en haar gewoontes. Je leert de andere kant van een continent kennen. En als je open staat voor hun gebruiken en godsdienst (respect) kom je in een totaal andere wereld, een wereld van indrukwekkende tempels, een tot de verbeelding sprekende bevolking, die door het gebruik van haar godsdienst probeert samen te leven , en samen leven mag je soms letterlijk nemen. Vanaf de Verboden stad tot het vroegere Olympisch dorp, kom je van de ene in de andere verbazing. Van heel oude tempels en Paleizen naar de groene en soms rotsachtige natuur, alles bij elkaar. Wat opvalt is dat de Chinezen kleur willen geven aan hun leven, dat merk je in alles wat ze doen, zowel in de handelszaken als in de huizen, maar zeker altijd boven je hoofd omdat er overal kleur en soms lichtgevende vliegertjes boven je hoofd hangen die in deze reis overal zijn meegegaan. Op de foto zie je dat grotten er toch mooi moeten uitzien en dat ze zeker kleurrijk moeten zijn. Nogmaals een bewijs dat kleuren een intense rol spelen in het leven van de Chinezen.

Ultieme tip: Als de vermoeidheid van de reis wat voorbij is, laat je dan drijven in een gigantisch land volop in een moderne beweging, maar ook met nog een heel grote geschiedenis.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

China's Oost Tibet (bezocht in mei 2012)

Review geschreven door Jetty van der Graaf op 07 januari 2017

Je kunt buiten de TAR nog authentieke stukken Tibet bezoeken in west China, Kham, China’s Oost Tibet. Doordat deze streek al eerder is ingelijfd, behoort “het nu gewoon” bij China, en heb je dus ook geen permit nodig. Vanuit Chengdu rijd je naar het westen naar Kangding, dit is een hoofdstad van deze regio. Kham strekt zich ten westen en zuiden van deze stad uit, tot in Tibet. Je vindt hier de prachtige Tagong graslanden en prachtige kloosters. Hier staan gebedsspreuken zoals ‘Om Mani Padme Hum’ in het Tibetaans op de bergen geschilderd (in Tibet zelf staan er alleen maar teksten in het Chinees op de bergen geschilderd), en zijn ze hier veel vrijer in hun geloofsovertuigingen, je mag hier ook gewoon foto’s van de Dalai Lama hebben. De mensen lijken hier veel rijker dan in Tibet zelf, ooit hebben ze geld van de overheid gekregen (Chinezen om zich hier te vestigen en Tibetanen als een soort zwijggeld voor onderdrukking). Ook de kloosters zijn hier veel rijker. Alle kloosters die ik heb bezocht waren net helemaal vernieuwd, of ze zijn nog bezig met restaureren. Prachtig herbouwd en in oorspronkelijke staat teruggebracht. De mensen zijn heel open en aardig, en er zijn gelukkig ook geen tekenen van onderdrukking en zwaar bewapende bezetting. De East Tibetan Highway die over enkele bergpassen van ruim 4700 meter loopt wordt momenteel ook helemaal verbeterd en zal binnen niet al te lange tijd geasfalteerd zijn zodat het gebied nog gemakkelijker te bereiken is. Deze weg loopt ook een gedeelte over het Tibetaans Plateau. Verder is het bergachtige landschap wel veel groener dan in Tibet zelf, doordat het ook gemiddeld iets lager ligt. De stad Litang ligt op 4014 meter hoogte en heeft een grote Tibetaanse wijk waar ook het enorme Chöde Gompa ligt. Xiangcheng bestaat uit een groep Tibetaanse dorpen met mooie witte huizen gelegen tussen gerstakkers in vruchtbare valleien van de Himalaya. In elk dorp ook weer een echt Tibetaans klooster.

Pluspunten China

  • Tibetaanse sfeer
  • veel bezienswaardigheden
  • prachtige natuurgebieden

Minpunten China

  • toeristisch
  • onderdrukking minderheden
  • negeren mensenrechten
Ultieme tip: Ik vind deze streek Kham, een prettig alternatief voor Tibet, waar ik de sfeer van onderdrukking onplezierig vind.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

China, Xiahe (bezocht in oktober 2010)

Review geschreven door Koert Jan Koers op 18 november 2016

China is een geweldig land. Natuurlijk groot, maar zo fantastisch en zoveel te zien in alle uitersten. Als ik me alleen even houd bij Xiahe vlakbij Tibet op 2000 meter hoogte. wat een fantastische natuur, cultuur, mensen en eten. Wat lekker.
We gaan zeker nog een keer terug.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten China

  • Bet
Ultieme tip: Verscheidenheid in alles!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tien dagen rondbrengen in Shanghai (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Florence Esmeijer op 10 oktober 2016

Als je aan Shanghai denkt heb je meteen 'The Bund' (de skyline van Shanghai) voor ogen, die enorm bijzonder is. Maar ook heb je mooie parkjes in Shanghai, die fijn zijn als je even weg wilt van de drukte van deze stad.
Opmerkelijk is de lucht die heel vies is van de smog maar ook de stad zelf is niet bepaald schoon. Dit merk je als je in de avond terug komt in je hotel. Je schoenen zijn bijvoorbeeld helemaal zwart en zo ook je huid. Mijn tips zijn dan ook om desinfecterende gel bij je te hebben of vochtige doekjes zodat je af en toe even je handen kan wassen.

6,3
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
5 Veilig
4 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Pluspunten China

  • uitzichten
  • goedkoop eten en drinken

Minpunten China

  • slechte lucht
  • druk
Ultieme tip: Holland House, als je in contact wilt komen met andere Nederlanders die in Shanghai wonen of werken.
Aangeraden voor: Backpackers, Cultuurliefhebbers

Rondreis met familie door China (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Jeske Becker op 10 oktober 2016

Deze reis was ongelooflijk gaaf! Het begon allemaal met een geintje op een feestje. Uiteindelijk zijn we met tien man ruim drie weken door China gereisd. We zijn begonnen in Beijing, daar natuurlijk de Verboden Stad, de Chinese Muur en nog veel meer dingen gezien. Doorgereisd naar Suzhou en Shanghai. Heel gaaf om het eens met eigen ogen te zien! Daarna een binnenlandse vlucht gepakt en zo gingen we van overal drukte naar totale rust! National Park Zhangjiajie, fantastisch! We moesten best ver het park in om bij ons hostel te komen, leuke ervaring! Hier hebben we twee dagen rondgewandeld. Wat een natuur! Gek om zo door het bos te lopen waar ze Avatar hebben opgenomen. Gek om van de rust te genieten terwijl China zo'n druk land is!
Na Zhangjiajie hebben we nog van meer dingen/steden genoten: Guilin, varen over de Li-rivier, scooteren door het Karstgebergte, wandelen tussen rijstterrassen.
In een woord: geweldig!!

8,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten China

  • eten
  • cultuur
  • natuur
Ultieme tip: Mijn tip is: gewoon doen!! De Chinezen willen je graag helpen, je hebt overal oplossingen voor en ik heb nergens spijt van. Top reis!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Naar China om onze jongste op te halen (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Jouke Boerma op 10 oktober 2016

Wij vinden China een heerlijk land om te reizen met kinderen. We zijn in de provincie Guangxi en in Beijing geweest. Vooral Guangxi heeft ons hart gestolen. Nanning is een prachtige groene stad met ontzettend vriendelijke mensen. Rondom Nanning is veel moois te zien. Ook de kinderen hebben ervan genoten.

Pluspunten China

  • vriendelijke mensen en zeer kindvriendelijk om te reizen.

Minpunten China

  • Het is wel handig om Chinees te spreken
Ultieme tip: Het eetstraatje achter ons hotel, waar overdag het verkeer doorheen raast, maar in de avonden alle eetstalletjes hun waren uitstallen en je heerlijk kunt eten en drinken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Aline Stroetinga op 10 oktober 2016

Trek het binnenland in. Zo leer je echt de Chinese cultuur kennen. Je kijkt je de ogen uit! Een tempel bezoeken is ook en pre! Vooral de hele oude tempels. Men spreekt heel slecht Engels. In de meer sterrenhotels heb je kans op iemand die goed Engels spreekt. Anders is het heel lastig communiceren.

7,3
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Eet niet op straat!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Shanghai (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Mila Takens op 09 oktober 2016

Shanghai, China.

Voor een bamboo-project in samenwerking met de Shanghai universiteit ben ik in mei 2016 afgereisd naar China.

Shanghai is een mega grote stad met z'n 23 miljoen inwoners. Het is altijd druk op straat en er staan prachtige futuristische gebouwen. De stad is erg modern, sinds dertig jaar zijn ze onwijs aan het bouwen aan grote wolkenkrabbers. Deze kun je goed bekijken vanaf De Bund, hier is een prachtige skyline ('s avonds mooi belicht). Ook is het een aanrader om bij een wolkenkrabber naar binnen te gaan! Bij voorkeur 's ochtends vroeg, want dan is er vaak het minste smog. De stad zelf heeft altijd veel smog en is hierdoor altijd grauw en grijs. Dit is wel erg jammer, na een week verlangde ik echt weer om een zonnetje te zien.
In Shanghai heb je ook een plek genaamd Yu Garden. Dit is een plek met huizen/winkels die in de traditionele Chinese stijl gebouwd zijn, echt een aanrader! De winkeltjes zijn wel wat duurder en het is vaak druk aangezien het voor de chinezen zelf ook een toeristische trekpleister is. Er is een mooie tempel te bezichtigen, zoek van te voren wel eerst de openingstijden op. Vaak sluiten ze al redelijk vroeg. Persoonlijk vond ik dit de mooiste plek van Shanghai omdat het echt chinees-achtig aanvoelt. 's Avonds is alles verlicht! Erg mooi!
Shanghai heeft goede metrolijnen. De gehele stad is goed te doen met de metro. En de stad is zelf ook mega groot dus het duurt best lang om van de ene kant van Shanghai naar de andere kant te komen. Goede wandelschoenen zijn handig! Een taxi is ook niet duur maar zorg wel dat ze de meter aandoen voordat je wel de hoofdprijs betaald. Tevens kan je met je metrokaart ook in de taxi betalen. Handig! Hoef je alleen je metrokaart op te laden.
China is een mooi land! Waar ik met een hoop plezier op terugkijk. Gegarandeerd dat je met een hoop avonturen terug naar huis gaat.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
6 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten China

  • cultuur

Minpunten China

  • smog
Ultieme tip: * Yu Garden * De Bund Dit zijn leuke bezienswaardigheden in Shanghai
Aangeraden voor: Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Citytrip Hong Kong (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Anneke Vreeze op 09 oktober 2016

Wat een geweldige ervaring, Hong Kong. Schoon, hightech, geweldige skybars, shows, restaurants en andere culturele uitjes. Wat ons opviel was dat de stad zo schoon was. De metro ook en altijd op tijd. Top ervaring.

Pluspunten China

  • geweldige metrolijn
Ultieme tip: Bezoek de Victoria Peak waar je vanaf het hoogste punt van Hong Kong over de mooie skyline uitkijkt. Zoek uit op welk tijdstip je deze het best kunt bezoeken i.v.m. lange wachtrij
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Dazhai rice fields (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door rieneke terink op 05 oktober 2016

Ga op eigen houtje naar Dazhai (regel een busje vanuit Guillin) en boek daar een hostel boven op de berg. Je moet dan vanaf de ingang van het toeristische deel een klein uurtje lopen om bij je hostel te komen, maar het uitzicht en de rust zijn het helemaal waard! Er wordt heerlijk gekookt in de hostels, en 's ochtends vroeg kun je een mooie wandeling door het gebied maken.

Pluspunten China

  • eten
  • natuur
  • mensen

Minpunten China

  • taal
Ultieme tip: Dragon Den's - Dazhai Yuanming Palace "Qingchen shan" is een fantastische slaapplek: een tempel. Lastig te bereiken, 30min rijden + 1uur lopen vanaf treinstation QingchenShan.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een andere wereld (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Rene Belderbos op 05 oktober 2016

China, een land wat iedereen kent maar zo weinigen weten hoe het er is. Nou zal ik niet meteen zeggen dat ik dat wel weet na een bezoek van twee weken, maar al na enkele dagen China zijn de verschillen met de westerse wereld opmerkelijk. Is het er vies? Uhhh ... ja. Maar dat moet ik meteen nuanceren. In Beijing kan het een vieze chaos zijn, zeker als de smog aanwezig is. Dat is helaas erg vaak. Toch is de stad op zich helemaal niet opvallend vies, mits je je niet in de achteraf straatjes begeeft of goed in de kanaaltjes kijkt. En het valt ook wel mee, als je maar geen openbaar toilet bezoekt. Tja, daar komen de meesten van ons niet onderuit. Zelfs in de mooiste restaurants kan een toiletbezoek direct al je eetlust ontnemen. Niet te vaak doen dus. En dan de Chinezen zelf. Overal rochelen en spuwen ze. Ze halen het slijm volgens mij echt vanuit de kleinste teennagel naar boven, inclusief geluid waar menig monsterlijk filmwezen jaloers op zou zijn, om het vervolgens ergens te deponeren. In een overvolle metro gaat dat keurig in een zakdoekje die vervolgens weer in de broekzak wordt gedaan. De eigen broekzak wel te verstaan. Kortom, het is allemaal wat anders dan we gewend zijn. Wat ik er van vond? Fantastisch, ik zou direct weer terug gaan als ik de kans had. En die kans komt echt nog wel. Bovenstaande weet ik en neem ik voor lief. Het land heeft zoveel historie te bieden, de geschiedenis is vele malen indrukwekkender dan de minpuntjes. Wanneer mag ik weer?

Pluspunten China

  • Historie
  • cultuur
  • eten
  • bevolking
  • anders

Minpunten China

  • Ongezonde lucht in grote steden
  • Kan vies zijn
Ultieme tip: Meld je aan voor een wandeling via de Beijing Hikers als je de muur wilt bezoeken. Geen gondels. Geen strakke bouwwerken, maar beklim een stuk van de authentieke muur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oud en nieuw komen samen in Hong Kong (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Paul Niehe op 04 oktober 2016

Hong Kong is een heerlijke stad. Tien jaar geleden nooit gedacht, maar wat een rust na een rondreis door 'the mainland' van China! Je springt op een trammetje of een ferry en daarmee in enkele minute van traditioneel naar super super hip.

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
7 Locals
10 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten China

  • safe
Ultieme tip: Als je in Hong bent, ga dan vooral naar de eilanden. Lama en Lantau zijn heerlijk voor strand en hikes. Lekker layed back en met de pont ben je met 25 minuten in downtown Hong Kong
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

The National Forest Park, Zhangjiajie (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Anne-Floor van Nunen op 03 oktober 2016

Mijn favoriete plek in China is het National Forest Park in Zhangjiajie. De natuur is prachtig. Overal zie je wilde aapjes, vlinders en tropische planten. De futuristische bergen had ik nog nooit eerder gezien en maakte mijn reis helemaal compleet. Wel kan het in het hoogseizoen erg druk zijn aan het begin van de wandeltocht. Hoe verder je de natuur inloopt hoe minder mensen je tegen komt.

Pluspunten China

  • Betaalbaar
  • Authentiek
  • Cultureel
  • Veilig

Minpunten China

  • Wordt vaak gefotografeerd
  • Veel mensen
Ultieme tip: In Shanghai heb je in de Franse Concessie een erg gezellig restaurantje waar je heerlijke en gezonde smoothies kan eten/drinken. Het restaurantje heet BOWL'D.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zooo mooi! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door May Blom op 02 oktober 2016

Yuanyang; mooie rijstterrassen in Yunnan, China. Mooie mensen en etnische minderheden. Geweldige natuur, onontdekt. Het eten is een ervaring, en zo smaakvol! Het is een aanrader voor reizigers die onaangetaste plekken willen bezoeken.

Pluspunten China

  • this part of China is beautiful
Ultieme tip: Volg de grenzen in Zuid-West China
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Echt of nep (bezocht in oktober 2008)

Review geschreven door Marga Bongers op 02 oktober 2016

In China de hoogtepunten bezocht. Wij hadden een individuele reis geboekt. Op alle vliegvelden werden we netjes opgevangen door reisleidsters. Maar China is een land waar je goed alleen de weg kan vinden. In de grote steden kun je goed met Engels terecht. En ook in de kleinere steden zijn er studenten genoeg die je wegwijs kunnen maken. Wij hebben alleen in Shanghai 'last' gehad van hardnekkige verkopers.

Pluspunten China

  • betaalbaar

Minpunten China

  • eten buiten restaurants
  • het idee dat je coninu in de gaten wordt gehouden
Ultieme tip: Openbaar vervoer in de grote steden is prima.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch land (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Ingrid Pennock op 02 oktober 2016

Wat een fantastisch land. We maakten een rondreis met veel hoogtepunten zoals de Chinese muur, rijstvelden in YangZou en Beijing met zijn vele bezienswaardigheden. We zagen veel verschillende shows en aten elke avond wat anders. Grote kommen rijst en watermeloen was steeds de enige overeenkomst van de gerechten op tafel. Iedere streek kent zijn eigen manier van bereiding. En wat een vriendelijke bevolking.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten China

  • heerlijk eten voor weinig geld
  • gastvrije mensen
Ultieme tip: Met de trein van Beijing richting jet zuiden. Een razendsnelle top verbinding.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een stukje authentieke Chinese Muur (bezocht in augustus 2009)

Review geschreven door Wendy Mazer op 02 oktober 2016

De mooiste trektocht over een stukje authentieke Chinese Muur maak je op het stuk tussen Simatai en Jinshanling. Je loopt, klimt en klautert in totaal over zo'n tien kilometer muur tussen prachtige ongerepte natuur. De uitzichten zijn fantastisch en je beleeft een individuele ervaring want er zijn niet veel mensen die de moeite nemen om vier uur heen en vier uur terug in de bus te gaan zitten. Doe het alsjeblieft wel want het is zeer de moeite waard! Vergeet niet om wat eten en drinken mee te nemen. Ook goede schoenen zijn een pré!

Pluspunten China

  • avontuurlijk
  • authentiek

Minpunten China

  • druk
  • taalbarriere
Ultieme tip: Tip: boek een tour voor dit stuk en overnacht op de muur! Geniet van de mooiste uitzichten tijdens de zonsopgang en -ondergang. Neem wel warme kleding mee voor de nacht.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige stad maar super druk (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Emma Haverdings op 02 oktober 2016

In augustus ben ik vier dagen naar Hong Kong geweest met mij vriend, mijn eerste vier dagen in Azië. Wat een indrukken! Hong Kong is een geweldige stad maar ook heel erg druk. Wij hebben echter twee hele rustige plaatsen gevonden, de Man Mo Tempel en de Ten Thousand Buddha Monastery. WOW. Super mooi allebei, zeker aanraders en ook erg goed te bereiken. Voor de Ten Thousand Buddha Monastery moet je wel een dagdeel uittrekken, de Man Mo Tempel kan je doen als je toch al op Hong Kong Island zit. Beiden zijn gratis. We zijn ook naar Kowloon Park geweest, dit was niet zo bijzonder. Wat je wel echt moet doen is 's avonds de skyline bekijken op de Avenue of Stars, dat is echt geweldig mooi. Wij zijn niet naar The Peak geweest omdat het super toeristisch en druk was, de wachtrij was anderhalf uur en het is ook nog eens erg duur. Wij vonden het uitzicht wat we hadden gehad tijdens de boottrip naar de overkant al mooi genoeg. Verder is de metro echt het handigste vervoersmiddel, je kan overal heen en het is erg goedkoop en snel.

7,4
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
4 Klimaat

Pluspunten China

  • Goedkoop
  • Goed OV
  • Mooie cultuur

Minpunten China

  • toeristisch
  • druk
Ultieme tip: Ga naar de Ten Thousand Buddha Monastery en de Man Mo Tempel! Ook moet je de skyline gezien hebben en met de Star Ferry naar de overkant zijn geweest.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Pingyao: het echte China (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Milou van den Bemd op 02 oktober 2016

Pingyao is een klein dorpje waarin je het echte China te zien krijgt, zoals ik het had verwacht. Eigenlijk is de stad één grote bezienswaardigheid. Het is niet zo groot, dus je kunt alles lopend doen. We hebben er denk ik wel twee uur over gedaan om van de ene naar de andere kant van een straat te komen, simpelweg omdat er zoveel te zien was. Omdat alles in het Chinees staat aangegeven, was het vaak ook een verrassing wat we te zien zouden krijgen. De ene keer kwamen we terecht in een museum voor martial arts, dan weer in een kalligrafie museum en dan weer in een museum waar werd getoond hoe men vroeger leefde.

Pluspunten China

  • behulpzame mensen

Minpunten China

  • toeristisch
  • druk
Ultieme tip: In Pingyao is het een aanrader om een ticket te kopen waarmee je alle bezienswaardigheden kunt bekijken. Je kunt ook voor alles apart betalen, maar dan ben je het dubbele kwijt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yangshuo Tv Tower (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Yentl De Groot op 02 oktober 2016

In China spreken de meeste Chinezen geen Engels, dit maakt het een hele uitdaging. Ook al spreek je elkaars taal niet, ze zullen je altijd helpen. Ik ben zelf naar Beijing, Chengdu, Yangshuo, Guilin, Fenghuang, De Hang, Zhangjiajie, Hangzhou en Shanghai geweest. Dit lijkt veel maar China is zo groot. Mijn favoriete plek was Yangshuo, ik heb mijn ogen uitgekeken. Het lekkerst gegeten in Chengdu! Mijn favo gerecht is "Gong Bao Ji Ding". Als je meer naar traditionele culturele plaatsen wil kun je in Fenghuang goed terecht, het is namelijk een Chineze toeristen stad. Ik ben daar naar Phoenix Ancient City geweest, hier moest je eerst voor betalen maar dat is kort geleden gewijzigd! De toegang is nu gratis! In Zhangjiajie was het heftig, de Tianmen Mountain is zo toeristisch dat je s'morgens om 5 uur al in de rij kon gaan wachten. Het duurde voor ons meer dan 6 uur om naar boven te komen en eenmaal boven moest je weer in allerlei rijen wachten. Ik beveel het niet aan.
Na al het heftige in Zhangjiajie was het daarom ook fijn om naar Hangzhou te gaan. Hangzhou is qua verkeer zo goed geregeld dat je daar relaxt op een fietsje rond kan fietsen. Ik kwam daar helemaal tot rust. Shanghai is een ander verhaal, deze moderne stad is gevuld met veel drukte maar dat heeft toch iets unieks. Ga voor een mooi uitzicht naar "The Bund" en s'avonds naar een hoge sky bar voor nog mooier uitzicht.
Als ik China moest beschrijven in drie woorden dan zou dat, Vriendelijk, Traditioneel en cultuur zijn.
Wat ik gewoon wil zeggen is dat China een top land is!

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten China

  • respect
  • behulpzaam
  • vriendelijk

Minpunten China

  • wachten kunnen ze niet
  • kruipen voor bij alles
Ultieme tip: De metroverbinding in Beijing, Chengdu en Shanghai zijn top!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

China is heel bijzonder! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Lindsay van der Kuijl op 02 oktober 2016

China is een heel bijzonder land. Ik heb samen met mijn vriend bijna een maand door dit land gereisd begonnen in Beijing en uiteindelijk geëindigd in Hong Kong. In China ben je bijzonder omdat er maar weinig Westerse toeristen naar toe reizen. Dit maakt de communicatie erg lastig maar maakt de reis ook een stuk avontuurlijker. Wij hebben in Chengdu een panda Breading centrum bezocht. Hier fokken ze en doen ze onderzoek naar panda's zodat de panda's niet uitsterven. Het is zo bijzonder om met een panda oog in oog te staan! Echt een aanrader om dit bezoeken. De mooiste omgeving die we hebben bezocht tijdens onze reis is toch wel bij Yangshuo. Enorme gebergtes met Li river die er tussendoor stroomt. Deze omgeving kun je geweldig mountainbiken of met een bamboovlot het water op. De mooiste en bijzonderste stad die we bezocht hebben is Beijing. Hier vind je zo veel mooie highlights en de stad heeft enorm veel te bieden. We zijn vanuit Beijing een dag naar de chinese muur gereisd, naar een deel wat nog niet gerestaureerd was en daardoor heel rustig en weinig toeristen. Het is een geweldige ervaring om bovenop de Chinese muur te staan uitkijkend over de prachtige natuur! China heeft zo enorm veel mooie highlights en bijzondere plekken! Wij vonden het soms lastig om te communiceren met de bevolking maar daardoor is je reis een stuk avontuurlijker en kom je soms in de meest gekke en grappige situaties terecht. China heeft voor zowel mensen die van steden dan wel van prachtige natuur houden veel te bieden! Wij raden China zeker aan!

7,9
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
4 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten China

  • avontuurlijk
  • bijzonder
  • divers

Minpunten China

  • communicatie
Ultieme tip: Panda Breading centre Chengdu, Yangshuo Sudder Street Guesthouse, Summer palace Beijjng
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Chengdu panda's (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Ingrid Belt-vd Linden op 01 oktober 2016

China is een bijzonder land met veel bezienswaardigheden. Het is echt een onwijs groot land met veel verschillen. Er is zoveel te zien. Het Karstgebergte is verschrikkelijk mooi. Zeker een bezoek waard zijn ook Beijing, de panda's in Chengdu, het terracotta leger in Xian, Guilin, Pingyao, Yangshuo en natuurlijk Hongkong. De mensen zijn heel nieuwsgierig en namen foto's van ons. Op sommige plekken waren wij echt een bezienswaardigheid.

Pluspunten China

  • betaalbaar
  • aardige
  • mensen

Minpunten China

  • vieze
  • toiletten
  • hygiëne
Ultieme tip: Ga vooral lekker op ontdekkingsreis ook al kan niemand je verstaan en andersom. Alles wordt uit de kast getrokken om je toch te kunnen helpen. Zo leuk!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Upcomming China (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Priscilla Rikken op 30 september 2016

Ni Hao!
China, wat een prachtig en bijzonder land.
Voor de lokale bevolking een klein stadje maar met duizenden mensen voor ons een enorme stad.
Het toerisme is nog relatief klein wat betreft buitenlandse toeristen. Met name toeristen uit eigen land komen op de toeristische trekpleisters af, wat maakt dat je zelf ook een attractie op zich bent.
Elke dag viel ik van de ene verbazing in de andere, het ene moment sta je versteld van de gewoontes van de bevolking van China en het andere moment sta je op de Chinese muur.
Niet een land waar je misschien meteen aan denkt om op vakantie te gaan, maar ik heb geen seconde spijt gehad.
Prachtige ervaring!

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
6 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten China

  • Vriendelijke mensen
  • Lekker eten
  • Gemakkelijke infrastuctuur
  • Goedkoop

Minpunten China

  • veel toeristen uit eigen land
  • Slecht in Engelse taal
Ultieme tip: Chinese muur, Terracottaleger, Verboden stad, Sjanghai.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Real China (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Dewi Scholtz op 25 september 2016

China is een fantastisch land. Nadat je bent geacclimatiseerd en gewend bent aan alle bijzondere, vieze gewoonten van de lokale bevolking weet je ook in China je weg te vinden en is het allemaal veel minder erg dan je overal leest. Google Translate is een must, zonder dit kom je nergens. Maar ook dit heeft z'n charmes om ondanks de taalbarrière je zo welkom te voelen in een land. Als blonde dame kan ik zeggen dat ik dagelijks als celebrity over straat ga.. China is zeker een land waar je heen moet gaan wanneer je houdt van cultuur, lekker bijzonder eten, bizarre natuurparken, maar je moet zeker je eigen normen en waarden opzij kunnen zetten om hier relaxed door te komen.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten China

  • lieve mensen
  • lekker eten
  • cultuur shock
  • mooie natuur
  • pandas in chengdu
  • teracottaleger
  • hongkong
  • chinese muur

Minpunten China

  • hygiene
Ultieme tip: -Chinees simkaartje en download Google Translate. -Jiuzhaigou National Park (vroeg heen gaan en de wandelroute naar boven nemen ipv de bus voor t ontwijken vd toeristen)
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonen in China (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Ate Spiekhout op 05 augustus 2016

Na ongeveer een jaar in China gezeten te hebben ben ik super blij dat ik China als mijn thuis heb kunnen beschouwen. Het is een enorm land met super veel tegenstrijdigheden en verschillen. Ook is het een behoorlijk cultureel land, iets wat je van te voren niet snel zou verwachten. Met vele bevolkingsgroepen en mensen die eigenlijk in elk gebied toch weer anders zijn. Het is een land dat naar mijn mening veel diepgang heeft, je kan er namelijk jaren zitten en het nog steeds niet echt goed kennen.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat China niet voor iedereen is. Het is soms ook gewoon compleet gestoord en daar moet je wel tegen kunnen. Er bestaat niet zoiets als een normale dag in China en ik maakte elke dag wel iets geks mee. Dat was meestal positief maar soms na een drukke werk dag kon ik dat moeilijk bevatten. Vooral als je buiten de grote stad bent, zul je vaak aangekeken worden of ook foto’s van je gemaakt worden als westerling. Dat vond ik soms positief en soms ook negatief.

Wat ik zelf persoonlijk zo ongelofelijk interessant vond was de groei die China heeft meegemaakt over de afgelopen jaren en eigenlijk nu nog steeds in zit. De meeste steden bestonden een jaar of 25 geleden nog niet en zijn massaal uit de grond gestampt. Deze steden hebben dan vaak ook de nieuwste technische snufjes in tegenstelling tot het platteland, waar je het gevoel hebt dat je jaren terug in de tijd bent gegaan. Dit heeft er ook voor gezorgd dat een deel van de bevolking nog steeds niet goed weet hoe ze hiermee om moeten gaan, wat behoorlijk maf was om mee te maken.

China zit ook boordevol mooie natuur, met plaatsen die nog behoorlijk onontdekt zijn en bijna geen toeristen, wat op dit moment best wel uniek is.

Mocht je dus besluiten naar China te gaan dan staat er sowieso een avontuur op je te wachten en het zal een ervaring zijn die je de rest van je leven meeneemt. Ik kan het zelf nog moeilijk bevatten wat ik allemaal precies heb meegemaakt.

7,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten China

  • betaalbaar
  • veel te doen
  • mooi

Minpunten China

  • smog
Ultieme tip: Basis Chinees of een gids die Chinees spreekt zou heel handig zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Ester Theuerzeit op 13 sep. 2019
8,4

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

6

Locals

9

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Joop Pluck op 15 dec. 2018
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

8

Natuur

nvt

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Hans Minekus op 15 jun. 2017
7,9

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

9

Locals

8

Veilig

10

Natuur

5

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Elianne Brouwer op 07 jun. 2017
8,7

9

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

8

Natuur

nvt

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Shanna van Rooijen op 23 apr. 2017
7,4

7

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

6

Locals

9

Veilig

7

Natuur

nvt

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Natalia Sleptsova op 23 okt. 2016
8,7

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

7

Klimaat
Waardering door Ad Peperkamp op 04 sep. 2016
8,3

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Steden of plaatsen

8

Locals

9

Veilig

6

Natuur

nvt

Stranden

7

Klimaat