Palawan

Reviews Palawan

8,8
9,3 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
9,5 Locals
9,5 Natuur
7,1 Interessant
8,8 Stranden
  • Aantal reviews: 8
  • Aantal waarderingen: 8

Paradijs op aarde! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Jacky Haring op 06 december 2017

Prachtige natuur en ontzettend aardige mensen maken de Filipijnen ontzettend bijzonder. Palawan is niet voor niets uitgeroepen tot mooiste eiland van de wereld. Ook het feit dat het (met uitzondering van bepaalde plekken) nog niet zo toeristisch is maakt het voor mij een plek waar ik zo weer naar terug zou gaan.

Pluspunten Palawan

  • Hele behulpzame mensen
  • Prachtige natuur

Minpunten Palawan

  • Vervoer is niet altijd goed geregeld en de wegen zijn verschrikkelijk
Ultieme tip: Plaatsje: Port Barton Overnachting via AirBnB boeken, snorkeltour doen en eten bij Gorgonzola.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Back to basic paradise (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Wouter Disch op 03 december 2017

Palawan is het meest westelijk gelegen eiland van de Filipijnen.
De mensen zijn er erg vriendelijk en de natuur is indrukwekkend.
Het fijne is, als je naar andere eilanden wilt dan kan dit voornamelijk per boot wat erg mooi en avontuurlijk is. (en goedkoop) Het massa toerisme is in Palawan ook nog zeker niet aanwezig, maar je merkt dat het in opkomst is dus grijp je kans! Vooral in El Nido is het druk en zijn de prijzen hoger dan op andere plekken. Wij zijn er dan ook maar twee dagen geweest, maar houd je van stappen dan kan je daar zeker terecht.

Port Barton paste meer bij ons, zeer vriendelijke mensen die je opnemen in de familie. En een privé boot voor 7 uur kost zo'n 30 euro. Het zien van mooie dieren zoals grote schildpadden, zeesterren of andere vissen en dieren staat garant!

Port Barton is wel meer Back to basic, een groot deel van de dag is er geen stroom en als er WiFi is dan is het zeer traag. maar om te zeggen dat je dat mist, nee. ;) De wegen zijn niet goed, maar dat houdt gelukkig de groei wat tegen. Port Barton is ook lekker klein, iedereen kent elkaar.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Palawan

  • goedkoop
  • zeer vriendelijk
  • avontuurlijk
  • back to basic
  • mooie natuur
  • rust

Minpunten Palawan

  • eten
  • geen wifi kan een plus punt zijn haha
Ultieme tip: Port Barton, en lekker een grote pizza uit de stenen oven eten bij Gorgonzola haha. (het eten viel wat tegen op de Filipijnen)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Blauwste water ooit (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Debbie Evers op 16 november 2017

Coron, Palawan. Het eiland zelf is heel basic maar zodra je een bootje in stapt ben je een korte tocht verwijderd van het mooiste blauwe water. Buiten het heldere water is het groen ook overal terug te vinden en is de locale bevolking enorm vriendelijk. Het is een van mijn beste reiservaringen zover.
De Filipijnen heeft zoveel te bieden, van snorkelen met honderduizenden sardientjes of de walvishaai tot prachtige canyoning tours. Voor ieder is er wat te beleven!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
6 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Palawan

  • natuur
  • snorkelen
  • duiken
  • cultuur
  • bevolking
  • dieren

Minpunten Palawan

  • wegen
  • stroom
  • el nido
Ultieme tip: De Tao Experience pakken van Coron naar El Nido.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch Coron (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Marcel Gielen op 06 november 2017

Een magische plek, geweldig uitzicht, kristal helder water en een ongelofelijk mooie onderwaterwereld. Een plek om nooit te vergeten. Bij lange na (nog) niet zo toeristisch en de prijzen voor excursies zijn betaalbaar. Een aanrader is het eilandhoppen met een bootje, halverwege werd er een verse vis gebakken op de BBQ, terwijl je rond werd gevaren naar de mooiste eilanden en zoet water meren. Ook is het een snorkel en duik paradijs. Het koraal en de vissen zijn ontzettend mooi en in grote getale te zien. Een plek waar je echt tot rust kunt komen en actief bezig kan zijn. De natuur met mooie rotspartijen maken het af.

Pluspunten Palawan

  • aardige locals
  • geweldig uitzicht
  • betaalbaar
  • rust en actief

Minpunten Palawan

  • geen
Ultieme tip: Eilandhoppen en duiken/ snorkelen is echt een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reis palawan (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Christine Ramaker op 05 november 2017

Ben bij mijn neef op bezoek geweest in Davao Filipijnen hoorde dat Palawan één van de mooiste plekjes is op de Filipijnen en dat moest ik zien. Ik heb een binnenlandse vlucht genomen en het was fantastisch. Ik heb gedoken daar en ben naar de onderwater grotten geweest. Deze foto is genomen bij het resort waar ik overnachtte, nitivos resort, het is een plaatje vind ik zelf. Alles en iedereen is heel gastvrij en sociaal en willen je overal mee helpen. Zo zijn er nog honderden mooie plekjes daar waar ik zeker nog een keer terug kom om de rest van deze mooie omgeving te ontdekken. Ook hier zijn er plekken die nog niet ontdekt zijn.

8,3
10 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
6 Stranden

Minpunten Palawan

  • taxi
Ultieme tip: Als je naar de Filipijnen gaat, ga eiland hoppen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Waarom reizen soms ronduit verschrikkelijk is en waarom dat niet erg is (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Anneroos Dijkstra op 17 juni 2017

Na een studieproject in Noord-Luzon in de Filipijnen (een regio die ik iedereen kan aanraden om te bezoeken), ging ik met een studiegenoot nog leuk twee weken backpacken op de paradijselijke eilanden van Palawan. Althans, dat was het idee, ware het niet dat het heel anders uitpakte. Onze gastvrouw raadde ons op de dag van aankomst aan dat we het beste een scooter konden huren om het eiland (we zaten op Coron) te bekijken. Helaas is het verkeer niet zo veilig als in menig ander land, en toen ik achterop zat bij mijn studiegenoot ging het na minder dan 20 minuten al mis. Toegegeven, we reden iets te hard, maar wat we niet hadden zien aankomen was dat de weg na een bocht plotseling overging van asfalt op grind. De scooter verloor grip en gleed over de grond, waarbij deze bovenop me terecht kwam. Nu was de schade vast meegevallen als ik in een tweedelig motorpak had gezeten, maar met mijn short en flipflops eindigde dit avontuur al snel in een bloederige bende. Gelukkig was er al snel een man die met zijn tricie (tricycles zijn zo´n beetje hét publieke vervoermiddel in de Filipijnen naast de Jeepneys en vans) die ons meenam naar het publieke ziekenhuis. Na een kwartier met bloedend been de wachtkamer te hebben gewacht, werd mijn studiegenoot werd eerst geholpen (niet dat zijn verwondingen ernstiger waren, maar ik vermoedde dat de mannelijke verpleegkundige een oogje op hem had).

Ondanks dat de negatieve lading vertel ik dit verhaal vaak door. Niet vanwege de sensatie (oké, misschien een beetje), maar meer omdat ik er ook echt veel van heb geleerd. Op Instagram en andere social media zie je vaak alleen de perfecte verhalen, maar de beste reizen zijn naar mijn idee die waarbij je geconfronteerd wordt met jezelf. Platliggen onder pijnstillers (die verboden zijn in de EU) en uitkijkend over een panorama waarvan je weet dat je het niet kunt gaan ontdekken, op meer dan 10.000 km van je huis, kom je tot inzichten die je doen beseffen wat er écht toe doet voor jou.

7,3
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
4 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Palawan

  • Hele vriendelijke locals die veel geduld hebben met de vele toeristen
  • Het is werkelijk een paradijselijk eiland en redelijk schoon

Minpunten Palawan

  • relatief duur
  • publieke ziekenhuis ondermaats
  • erg toeristisch
Ultieme tip: Wat betreft het eten is er voor iedereen wel wat wils. Ga langs bij Venice, heel betaalbaar en echt heerlijk eten, het wordt gerund door een Zwitserse chefkok.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Filipijnen (Coron, Palawan) (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Marcel Gielen op 06 juni 2017

Mijn vriendin en ik zijn in januari 2017, 3 weken naar de Filipijnen geweest. Voor mij was het de eerste keer in dit mooie land. Wij zijn begonnen in Davao en zijn vervolgens doorgegaan naar: Bohol, Coron (Palawan), Boracay en weer terug naar Davao.

Alle plekken waren op hun eigen manier magisch mooi. De mensen zijn vriendelijk en houden van lekker eten. Vooral (garlic) rice met vis of varkensvlees, maar er zijn genoeg andere Filipijnse gerecht voor ieder zijn wens.

Wat het mooiste plek van de hele reis was en zelfs onvergetelijk mooi is: Coron (Palawan). Wij hebben onze ogen uitgekeken, machtig mooie rotspartijen, tot de verbeelding spreken stranden en niet te vergeten het onvergetelijk mooie heldere blauwe water met de koraalriffen.

Wij hebben via ons resort, Discovery Island Resort and Dive Center Coron, meerdere island hopping excursies gedaan met de boot. Elke keer wisten ze ons weer naar een mooier stukje, eilandje, standje of lagoon te brengen. Tijdens ze excursie zorgen ze goed voor je en bereiden ze op een BBQ een verse vis voor je.

Een dikke aanrader is om een excursie te doen met snorkelen en helemaal een aanrader is om daar te duiken. De koraalriffen zitten vol met leven en alle soorten vissen die je maar kunt bedenken, kan je van dichtbij bekijken. Er zijn genoeg duikscholen en resorts die zulke excursies aanbieden. Ook voor de onervaren duiker is het mogelijk om een discovery dive (proefduik) te doen. Wil je meer en heb je de tijd dan is het zelfs mogelijk om je duikbrevet daar te halen.

Coron City is een leuk en levendig plaatje waar genoeg leuke plekken zijn om wat te eten en te drinken. Ook aan de motorrijders is gedacht. Er zijn genoeg zaakjes waar motoren gehuurd kunnen worden. Een leuke manier om het eiland te verkennen.

Coron is het mooiste stukje Filipijnen wat wij hebben gezien en ondanks dat, nog niet overspoeld door toeristen. Kortom een aanrader! :)

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Palawan

  • betaalbaar
  • uitdagend
  • mooie natuur
  • niet overspoeld door toeristen

Minpunten Palawan

  • Wees op tijd om naar het vliegveld te gaan. De "van" chauffeur (verzamel taxi) heeft namelijk minder haast.
Ultieme tip: Hou je van Island hopping, excursies, duiken of snorkelen. Neem een resort waar ze het aanbieden. Scheelt weer wat geregel.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooiste eiland ter wereld! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Patrick van Wees op 02 oktober 2016

Palawan is "by far" het mooiste eiland dat ik ooit geweest ben. Vooral de plekken El Nido en Port Barton zijn twee droomplekken. Op El Nido en Port Barton kan je voor ongeveer 30 euro een dag tour doen met lunch naar de vele omliggende Paradijselijke eilanden.

Pluspunten Palawan

  • rust
  • veel

Minpunten Palawan

  • arm
  • eten
Ultieme tip: La republika sunset restaurant om de zonsondergang te aanschouwen vanaf een berg met een eerlijk biertje en latijns amerikaanse ceviche!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Waardering door stefane jamers op 04 sep. 2018
9,7

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

8

Interessant

10

Stranden
Waardering door stefane jamers op 04 sep. 2018
9,3

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

8

Interessant

10

Stranden
Waardering door stefane jamers op 04 sep. 2018
9,2

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

10

Natuur

8

Interessant

9

Stranden
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Jordanië kenner
Sponsors