Orchard Road

Orchard Road

door Shari Nijman

Singapore is simpelweg shoppen. De meeste reizigers hebben geen behoefte aan een drukke winkelstraat. Ze willen er even uit. Weg van alle gewoontes van thuis. In Singapore is dat echter anders. Shoppen zal hoogstwaarschijnlijk één van je hoofddoelen zijn als je de stad bezoekt.

Shoppen en koffie drinken

Singapore is bezaaid met warenhuizen en winkeltjes die hippe kleding, schoenen, elektronica, meubelen en cosmetica verkopen. Er is altijd ergens wel een aanbieding. Mensen uit binnen- en buitenland huppelen vrolijk met hun volgepakte tassen heen en weer.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Als je uitgeshopt bent of even op adem wilt komen, is er bovendien altijd wel ergens een knus cafeetje te vinden voor een bakkie. Ook koffiegiganten als Starbucks en Spinelli hebben hun weg weten te vinden naar de stad. Op sommige plekken kun je zelfs een voetmassage krijgen om vervolgens de winkelstraten weer onveilig te kunnen maken.

Mid Year Great Singapore Sale

De echte shopaholic plant zijn reis rond mei en juni, wanneer de Mid Year Great Singapore Sale van start gaat. Alle grote warenhuizen en boetiekjes gooien hun prijzen dan flink omlaag. Soms gedurende een hele maand. Het is aan te raden aan het begin van de Great Sale te beginnen met shoppen. De winkel concurrentie is namelijk hevig.

In de kleine kraampjes en winkeltjes die je overal in de stad tegenkomt, worden vooral souvenirs verkocht. Chinese kunstwerkjes, Perzische namaaktapijten en religieuze voorwerpen zijn een kleine greep uit het aanbod van de soms wat vervelend agressieve koopmannen.

Afdingen wordt niet alleen geaccepteerd, het wordt zelfs van je verwacht.

Orchard Road winkelstraat

De onbetwiste koning van de shopcentra in Singapore is Orchard Road. De enorme straat is door de jaren heen uitgegroeid tot dé populairste locatie voor winkelende stadsbezoekers.

Door de postmoderne aankleding en de brede assortimenten vol westerse merken, is het tevens de favoriete hang out van welvarend Singapore.

Tussen de luxueuze cafés, restaurants en cocktailbars in staan internationaal gerenommeerde hotels als het Hilton, Marriott en Four Seasons, klaar om de uitgeputte shoppers te accommoderen.

Arab Street en Slim Lim plein

De markten zijn in minder dan twintig jaar getransformeerd in internationale, ultramoderne shopping paradijzen.

De shopping malls zijn ook nog steeds groeiende. De Istana Negara, het presidentieel paleis, naast het Meridien Hotel, is het enige non shopping attractie in het rijke en uiterst goed beveiligde gebied.

Om een totale shopping experience te ondergaan, kun je ook de authentiekere winkelstraten Arab Street en het Slim Lim plein bezoeken. Hoewel ook deze plekken hebben toegegeven aan westerse commercie, waan je je toch nog een stuk meer in een oorspronkelijk Singaporese omgeving.

Wat moet je weten over shoppen in Singapore?

  • Ga op zondag niet winkelen in de Serangoon straat in Little India. Het is hier erg druk doordat de lokale bevolking deze dag vrij heeft.
  • Overal wordt je geconfronteerd met de beste eetgelegenheden. Op televisie, op internet en in de gratis bladen die je van straat meeneemt, kom je achter de lekkerste restaurants.
  • Afdingen is goed, maar zorg er wel voor dat je ook wegloopt met alle onderdelen van je aankoop. Let vooral op bij elektronische artikelen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je niet alle accessoires meekrijgt of geen internationale garantie.
  • Het is leuk om 's avonds ronds te lopen op Orchard Road. De straten zijn kleurrijk verlicht. Het lijkt alsof het hier iedere dag Kerst is.
  • Bezoek ook de 'Garden City by the Bay', oftewel de Marina Bay. Hier is het winkelen vooral erg fijn omdat de looppaden overdekt zijn. Met een mooi uitzicht op het water zijn ook hier enorm veel leuke winkels.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors