Drinken: Geheim van Singapore Sling

Drinken: Geheim van Singapore Sling

door Maarten van Dun

Ooit was Singapore de poort naar Azië voor de Britse koloniale heersers. Handelaren, politici en schrijvers zochten verkoeling en gezelschap in de donkere houten bar van het Raffles Hotel. Ze vonden troost bij de Singapore Sling.

In het snikhete Singapore is het Raffles Hotel vanaf 1887 een oase van rust. Het witte marmeren gebouw staat als een tempel in de hectische havenstad. Buiten klinkt het lawaai van een stad die in hoog tempo mee wordt gesleurd in de vaart der volkeren.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Singapore Sling in Raffles Hotel

In de lobby van het Raffles Hotel verdwijnen de geluiden van de handelsstad naar de achtergrond. Omringd door donkere teakhouten vloeren, bedekt met handgemaakte tapijten en zachte pianomuziek ontspannen de Britten.

Onder het toeziend oog van beroemde Britse schrijvers mixte barman Ngiam Tong Boon hier al jaren zijn drankjes voor zijn gasten. Hier maakte hij geschiedenis, hij bedacht de Singapore Sling.

De cocktail is sterk, maar verfrissend en koel. Fruitig en zoet, maar met genoeg sterke drank. Een ervaren tropenreiziger, net terug van maanden in de jungle, hoefde zich niet te schamen om een Singapore Sling te bestellen.

Beroemde barman van Long Bar

Het recept van deze legendarische cocktail is verloren gegaan. Ngiam schreef het nooit op. Jaren later heeft het Raffles Hotel een poging gedaan het recept te achterhalen, door oude barmannen te ondervragen. Ook vonden de onderzoekers kleine briefjes met daarop vlug geschreven aantekeningen over de cocktail.

In de fameuze Long Bar worden de Singapore Sling's handgemaakt geschud door de barman. Grote kans dat hij familie is van de originele bedenker van de Sling. De Ngiam-familie levert al generaties lang de barmannen voor Raffles. Doe je ogen dicht en vanaf de eerste slok brengt de Singapore Sling het koloniale tijdperk weer tot leven.

Recept Singapore Sling:

* 30 milliliter gin

* 20 milliliter kersen brandy

* enkele druppels Cointreau

* enkele druppels Bénédictine

* het sap van een halve citroen

* 60 milliliter vers ananas sap

* 1 tot twee druppels bitters

* 1 scheut of grenadine, voor de kleur

Giet de ingrediënten in een cocktailshaker en schud voor ongeveer tien seconden. Het schuimende resultaat giet je in een glas met twee ijsklontjes. Garneer met een stukje ananas en een kers.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors