Botanical Gardens

Botanical Gardens

door Getaway Travel

De Botanical Gardens van Singapore zijn aangelegd om het stuk overgebleven tropisch regenwoud in de stad heen. Vooral de orchideeëntuin is adembenemend. Een plek om tot rust te komen.

Singapore is een stadstaat en is daardoor overal extreem hectisch. Nergens een rustpunt, denken velen daarom. Overal mensen, overal bedrijvigheid, overal verkeer. Het is een misvatting. Singapore is één van de groenste steden ter wereld. Het is zelfs één van de twee enige steden ter wereld die origineel tropisch regenwoud binnen hun stadsgrenzen hebben. De andere regenwoudstad is het Braziliaanse Rio de Janeiro.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Tropisch regenwoud van Singapore

Het tropisch regenwoord van Singapore ligt in de Botanical Gardens van de stad. Of beter gezegd: de botanische tuinen zijn om het stukje regenwoud heen gebouwd.

Want het lijdt geen twijfel wat er eerder was. Honderden jaren geleden was op de plek waar nu Singapore ligt uitsluitend jungle. Het is bijna niet meer voor te stellen.

Aan de andere kant is het ook wel weer logisch natuurlijk. Singapore ligt vlak bij de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Wat zou er anders voor de bouw van de stad zijn geweest?

Plek om uit te rusten

De botanische tuinen zijn ongeveer 63 hectare groot en de toegang is gratis, op de National Orchid Garden na. Bijzonder is dat de tuinen het hele jaar tot laat open zijn, van vijf uur 's ochtends tot middernacht.

De tuinen zijn de perfecte plek om even aan het voortdenderende stadsleven te ontsnappen. Of om bij te komen van je vlucht. Je kunt hier in alle rust lunchen, eindelijk dat boek uitlezen of een middagdutje doen. Zodra je de tuinen in loopt, ben je vergeten dat je in een miljoenenstad bent.

De botanische tuinen werden aangelegd in 1860. In eerste instantie werden zij gebruikt om nieuwe gewassen te kweken die van economische waarde zouden kunnen zijn. Rubber bijvoorbeeld. Ook dienden de tuinen voor wetenschappelijk botanisch onderzoek.

National Orchid Garden

In de botanische tuinen vind je ruim een half miljoen soorten bomen en bloemen. Erg speciaal is vooral de orchideeëntuin in het westen van de botanische tuinen. In deze National Orchid Garden valt je mond open van de kleurenpracht van ruim 60.000 bloemen. In de tuinen groeien ruim duizend verschillende soorten orchideeën.

De bekendste orchidee die er groeit, is de sierlijk paarse Vanda Miss Joaquim. Het is de nationale bloem van Singapore.

Symphony Lake

Brengt vooral muziek je tot rust, zelfs dan zijn de Botanical Gardens jouw plek om bij te komen. Ga dan wel 's avonds en zoek het Symphony Lake op. De naam verklapt het al een beetje. Hier zijn geregeld openluchtconcerten.

De concertgezelschappen spelen van een rond podium dat als een soort schiereiland een meer in steekt. Het publiek zit aan de overkant van het met groene leliebladeren bedekte water.

Wat is er te doen in Botanical Gardens?

  • Verschillende beelden staan in de tuinen opgesteld. Een leuke manier om een kleine tour te doen als afwisseling van het lezen van je boek.
  • Wil jij meer weten over hetgeen allemaal groeit in de tuinen? Meerdere excursies zijn mogelijk. Hiervoor moet je wel betalen.
  • Wanneer je van plan bent langere tijd in Singapore te blijven, kun je ook als vrijwilliger aan de slag gaan. Heb je meer interesse in het volgen van workshops, dan is dit ook mogelijk.
  • Speciaal voor de kinderen is er de Jacob Ballas Kindertuin. Hier zijn verschillende speeltuinen en interactieve bezichtigingen.
  • Voor de lekkere trek kun je ook terecht in de Botanical Gardens. Er zijn meerdere eetgelegenheden en cafés in de tuinen.

Reizen Singapore

Meer Botanical Gardens

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors