Uitgaan Singapore

Uitgaan Singapore

door Getaway Travel

Je 's avonds vervelen in Singapore? Onmogelijk want het uitgaansleven van deze kosmopolitische stad is werelds. Voor zo'n klein eiland is het aantal clubs opzienbarend; er zijn meer dan 700 clubs, bars, pubs en disco's.

In nachtclubs als Ministry of Sound, Crazy Elephant, Zouk, Madam Wong, Thumper en Club Momo dans je tot in de vroege uurtjes. Uitgaan is Singapore is alleen wel duur maar bij je entree zit vaak een drankje inbegrepen. Bovendien hoort het bruisende Singapore bij nacht absoluut bij je ervaring van de stad.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Veel clubs hebben een specifiek classy Aziatisch karakter met orientaalse symbolen, boeddha-beelden en glas-en-staal interieur. Veel clubs houden elke week wel een 'special event' om publiek te trekken. Populair is de 'ladies night', vooral op woensdag. Vrouwen krijgen korting of mogen zelfs gratis naar binnen.

Door de overheid zijn er speciale gebieden aangewezen die helemaal zijn omgetoverd tot uitgaanscentra. De populairste gebieden zijn Mohamed Sultan, Chijmes in het Colonial District, Clarke Quay, Robertson Quay en Boat Quay met Circular Rd, Club St in Chinatown, Orchard Road en Emerald Hill. Als je zin hebt in een avondje stappen met expats mag je Holland Village niet missen.

De Quays

Voor velen is hét uitgaansgebied Clarke Quay aan de Singapore River. Oude pakhuizen zijn omgebouwd tot hippe clubs en restaurants. Er is voor elk wat wils. Dit gebied kan door de felle kleuren en de iets te opgeknapte gebouwen wat gemaakt overkomen.

Maar het is nog steeds the place to be. Vanaf de terassen heb je een super uitzicht over de stad die 's avonds geweldig is verlicht. Even verderop zitten Boat Quay en Robertson Quay, andere prima uitgaanspots.

Sentosa Island mag tegenwoordig ook genoemd worden als het om uitgaan gaat. De feesten op het strand hebben het eiland de laatste jaren een stuk levendiger gemaakt. Vooral de clubscene is hier succesvol.

Zouk

Maar dé hotspot van Singapore is Zouk! Dit is een van de oudste clubs van de stad, maar heeft nog lang niet aan populariteit ingeboet. Het mag zich zelfs een van de meest legendarische clubs van heel Azië noemen! Er hangt hier een enorm trendy sfeer à la Ibiza. Met wereldberoemde DJ's en een uitermate hip publiek. De inrichting is bijzonder experimenteel; van Aboriginal kunst tot de sfeer van een Turks badhuis.

Zouk ligt aan de Jiak Kim St bij Robertson Quay. Het bestaat uit drie clubs en een wijnbar die elk een eigen publiek trekken. The Wine Bar trekt de rich and famous, die trek hebben in de meest exclusieve wijnen en oesters, en dat kunnen betalen. Velvet Underground is voor een wat ouder publiek dat zich stylish kleedt. Het is ingericht met moderne kunst en er zijn lounge-gedeeltes waar je je even kunt terugtrekken.

Flagship Zouk is de grootste club en waar de main events plaatsvinden. Dankzij hun Mambo Jambo op woensdag is deze avond een belangrijke uitgaansavond in Singapore geworden. In het weekend draaien bekende DJ's voornamelijk techno onder begeleiding van gigantische lichtshows. De vierde club van Zouk is de wat surreële Phuture. Hier wordt big beat, down tempo, drum & bass, hip hop, jazz en "anything experimental" gedraaid.

Tip: Club Street. De naam zegt het al, dit is een goeie straat om te clubben en te relaxen in bijzonder mooie uitgaansgelegenheden. Hier bevinden zich sophisticated clubs, wijnbars en restaurants. Ook het nabijgelegen Ann Siang Road is een aanrader.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors