Dragon boating

Dragon boating

door Getaway Travel

Zin in een originele weekend workout? En ben je in Singapore? Doe dan een keertje mee met dragon boating. Samen met zo'n twintig andere peddelaars zit je in een lange boot en probeer je zo hard mogelijk te varen. Voorin zit een 'drummer', oftewel de hartslag van de dragon boat, die het ritme aangeeft. Dragon boating heeft zijn oorsprong in China waar vele festivals rond deze sport worden georganiseerd.

Ook in Singapore is het mateloos populair. Veel locals en expats gaan op zaterdagen hard aan de slag om hun vrijdagmiddagborrels te compenseren door fanatieke roeiwedstrijden. Iedereen komt naar het Water Sports Centre in het oosten van de stad en slaat aan het peddelen.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Er is daar een British Chamber of Commerce Dragon Boat Team, die iedereen uitnodigt mee te varen. Dus ook jij! Het maakt niet uit of je van Britse afkomst bent of niet. Neem wat water en extra droge kleding mee en je bent klaar voor dragon boating. Let op: je moet wel kunnen zwemmen (je weet maar nooit of je bootje omklapt) en een beetje conditie hebben. Na afloop kun je lekker blijven hangen in een van de pubs of restaurants.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors