Shoppen Singapore

Shoppen Singapore

door Getaway Travel

Singapore is één groot warenhuis. Shopaholics zullen zich in deze oase van kraampjes, winkeltjes en centra niet snel vervelen. De shoppingmalls en marktjes zijn ontelbaar. Onderhandel flink op de markt in Chinatown. Of koop een paar veel te dure Prada's op Orchard Road. Langs Neil Road koop je souvenirs of sla je wat straatjes in op zoek naar typische winkeltjes.

Wie op jacht is naar koopjes, moet in de maanden juni en juli de straten van Singapore afstruinen. In deze periode vindt de Great Singapore Sale plaats. Kijk voor meer informatie in de speciale Singapore Shopping Guide, die je bij elk tourist office kunt krijgen. De kortingen lopen op tot ruim 70 procent.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Reizigers kunnen hun vijf procent Goods and Services Tax (GST) terugkrijgen als ze meer dan SGD300 bij elkaar hebben geshopt. Je moet dan wel iets hebben gekocht bij winkels met een Tax Free Shopping-sticker. Vraag bij het afrekenen wel even om een shopping cheque. Het geld krijg je terug bij the Global Refund Counters op Changi Airport.

Orchard Road

Orchard Road is misschien wel de bekendste winkelstraat van heel Zuidoost-Azië. Enorme hypermoderne malls vullen hier het straatbeeld. Alle grote designers zijn aanwezig. Je kunt er echt van alles kopen: de mooiste glitzy kleding, schoenen, elektronica, cosmetica en nog veel meer. Mocht je honger krijgen van al dat shoppen, bezoek dan een van de vele food courts, waar je alle Aziatische gerechten kunt eten die je je maar kan bedenken.

Bugis MRT

Bugis MRT is een winkelcentrum met een glazen dak. Het telt meer dan 600 winkels. Niet lang geleden is het totaal vernieuwd en uitgebreid. Je vindt hier bekende winkelketens zoals Topshop, Esprit, Dockers en Dorothy Perkins.

Ook is er in dit winkelcentrum een soort vlooienmarkt. In de straatjes tussen de winkels vind je allerhande stalletjes. Weliswaar worden zij steeds commerciëler, nog steeds is het leuk om bij ze rond te snuffelen. Voor goedkope souvenirs, horloges, slippers en andere zomerkleding is het een uitstekende plek. En de eetstalletjes en bars blijven tot laat open. Dus eten kan ook na het winkelen.

Chinatown

Ben je op zoek naar kunst, antiek of handwerk uit Singapore en Zuidoost-Azië? Kom dan naar Chinatown, Little India and Arab Street en oefen je onderhandeltechnieken.

Vlak achter het financiële centrum van Singapore ligt het kleurrijke Chinatown. In vooroorlogse shophouses kun je je slag slaan. Zijde, sari's, gouden juwelen, kitsch plastic, prachtige papieren vliegers, thee, orientaalse kruiden, vreemde groentes en toeristische prullaria, het is er allemaal te krijgen. In Chinatown wisselen oude Peranakan winkeltjes reusachtige shoppingmalls af. Bekende winkelcentra zijn People's Park Complex en Chinatown Point. In de laatste vind je het Singapore Handicraft Centre.

Little India

In Little India ruik, adem en voel je India. Je wordt begroet door een overweldigende mix van allerlei orientaalse geuren, de kleurenpracht van de Indiase zijde, de schittering van zilverwerk en bronzen artefacts. Het is een van de mooiste en leukste plekken van Singapore.

Little India is geconcentreerd op en rond Serangoon Road, waar je allerhande etnische spullen kunt kopen. In Zhu Jiao Centre en Mohammed Mustaffa & Samsuddin Company winkelen de locals zelf. In de eerste, ook bekend als KK Market, heb je een zeer uitgebreide keus uit verse vis, groente, fruit, kruiden en bloemen. En alles tegen lage prijzen.

Tip: laat je toekomst voorspellen door een waarzegger op de hoek van Dunlop en Serangoon Street.

Arab Street

Wil je even weg van het massatoerisme en ben je op zoek naar een interessante buitenwijk van Singapore? Ga dan naar Arab Street, de plek van de moslimgemeenschap van de stad. Hier winkel je in kleurrijke bazaars, waar je een ruime keus hebt uit handgeweven stoffen. Het gebied staat bekend om de uitstekende batik die met speciale technieken in Indonesië en Maleisië is gemaakt.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors