Singapore Zoo
7,3
8,0 Algemene ervaring
8,0 Interessant
6,0 Prijs-kwaliteit

Singapore Zoo

door Niels Posthumus

Door de ligging in het tropische stadsregenwoud is het is misschien wel de mooiste dierentuin ter wereld: de Singapore Zoological Gardens. Kortweg Singapore Zoo, ook wel Mandai Zoo genoemd. Niet gek dus dat het met anderhalf miljoen bezoekers per jaar één van de absolute toeristische trekpleisters van Singapore is.

Twee keer zo groot als Artis

De dierentuin, die op 23 juni 1973 werd gesticht door dr. Goh Keng Swee, herbergt maar liefst 3600 verschillende soorten beesten.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Het is dan ook geen klein dierentuintje. Zeker niet voor één midden in een stad. Met 28 hectare is de Singapore Zoo bijvoorbeeld twee keer zo groot als dierentuin Artis in Amsterdam. Als je geen zin hebt om veel te lopen, kun je in een treintje de dierentuin rondrijden.

De dierentuin huist 315 verschillende diersoorten en is gelegen in het laatste stukje authentiek regenwoud binnen de Singaporese stadsgrenzen.

Open dierentuin

De Singapore Zoo is wijds is opgezet. Dieren hebben er relatief veel ruimte. Themagebieden laten je dieren in hun natuurlijke omgeving zien, die perfect is nagebootst. De dierentuin wordt ook wel de 'Open Zoo' genoemd, ook omdat de scheiding tussen beesten en bezoekers zo veel mogelijk is weggewerkt achter struiken en rotsen.

Gevaarlijke roofdieren zitten achter grote glazen wanden.

IJsberen op de evenaar

Er zijn verschillende mooie themaparken in de dierentuin. Zo is er een gebied dat Wild Africa heet, en is er een Reptile Garden en een Australian Outback.

In het oog springende dieren zijn de witte Bengaalse tijgers en de ijsberen. Want waar vind je die witte reuzen nou verder nog zo dicht bij de evenaar?

Het tropische klimaat wordt voor deze beesten, die van nature alleen voorkomen op de Noordpool, afgezwakt met airconditioning en door middel van een enorm zwambad, waarin speciaal voor de witte kolossen verse vis rondzwemt. De ijsberen moeten dus gewoon jagen voor de kost.

Fragile Forest

Een dierentuin zou bovendien natuurlijk geen dierentuin zijn als je niet op vele plaatsen in het park een educatief tintje zou aantreffen.

In de hallen van het Fragile Forest laat de Singapore Zoo zien hoe kwetsbaar het regenwoud op aarde is, en wat we zouden moeten doen om dat te beschermen. In de grote hal van dit gedeelte bevindt zich ook de vlindertuin, met ruim 2.000 soorten vlinders.

Mandai lake Road

De Singapore Zoo ligt in het noorden van de stad, aan de Mandai Lake Road. En het leuke van de dierentuin is: je kunt er dag en nacht terecht.

Dus vind je het overdag te druk, dan ga je, als het donker is, toch lekker even op nachtsafari. Boek wel even van tevoren. Nachtsafari's zijn uiteraard populair. De dieren zijn dan immers door de lagere temperaturen actiever.

Wat is er te doen in de Singapore Zoo?

 • Zestien procent van de diersoorten in de Singapore Zoo wordt met uitsterven bedreigd. Het is een dus een goede plek om uitzonderlijke dieren te zien.
 • De nachtsafari zijn in het park dat grenst aan het dagpark. Ook hier kun je te voet of met de trein door het park. De dieren zijn zichtbaar door nagebootst maanlicht.
 • Wil jij van dichtbij zien hoe Orang Oetangs wakker worden? Het is mogelijk om mee te doen aan het 'Breakfast with Orangutans' programma. Het is ook mogelijk om in de ochtend andere wilde dieren te voeren.
 • Je kunt in de Zoo aan twee complete programma's inclusief maaltijd meedoen. 'Breakfast in the Wild' en 'Dinner Safari' zijn populaire tours.
 • Naast een dierentuin huisvestigt de Zoo ook zalen voor events. Zo is het zelfs mogelijk om tussen de wilde dieren te trouwen!

Reizen Singapore

Meer Singapore Zoo

Reviews Singapore Zoo

Singapore Zoo (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Petrie Gruijters op 10 november 2018

What an experience it was to visit Singapore Zoo when I was there for work. I have never been in a Zoo were the animals were so relaxed and had so much space to play and enjoy. We spend the whole day strolling trough the Zoo.

Pluspunten Singapore Zoo

 • nature

Minpunten Singapore Zoo

 • none
Ultieme tip: Go and see the elephant show!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Omvangrijke zoo met veel exotische dieren (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Kristof Coninx op 08 mei 2017

In deze dierentuin ben je wel een tijdje zoet. Je kan je ogen naar hartenlust de kost geven aan alle exotische dieren die je bij ons in de buurt misschien niet snel zou kunnen treffen. In enkele gevallen zelfs niet in de dierentuin.

7,3
8 Algemene ervaring
8 Interessant
6 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Singapore Zoo

 • Mooi
 • verzorgd

Minpunten Singapore Zoo

 • grote toeristische trekpleister
Ultieme tip: Bezoek zeker het primaten-gedeelte waar je het park deelt met de dieren, zonder afsluiting.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors