Sentosa Island
9,3
9,5 Algemene ervaring
9,0 Locals
9,5 Interessant
9,5 Natuur
8,5 Stranden
9,5 Wildlife
9,5 Wandelingen en/of andere activiteiten

Sentosa Island

door Niels Posthumus

Ben je op de terugweg van een reis en heb je de tropische stranden van Indonesië en Maleisië gemist? Niet getreurd, Singapore biedt je tijdens je stop-over een tweede kans. De stranden op Sentosa Island mogen dan wel kunstmatig zijn, tropisch zijn ze zeker. Voor veel Singaporezen is Sentosa Island dan ook het favoriete dagje uit.

Vrede en kalmte

Sentosa Island ligt iets onder Singapore. De naam betekent 'vrede' of 'kalmte'. Niet echt toepasselijk, want op Sentosa Island kun je veel vinden, maar geen rust.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Er zijn musea, pretparken, een groot aquarium. Je kunt er fietsen, golfen en met dolfijnen zwemmen. Maar je kunt er niet alleen zijn. Daarvoor is het eiland veel te populair onder de stadsinwoners zelf.

Sentosa Island bestaat ruim dertig jaar. Je moet er vooral heen als je vermaak wilt op het strand. Elk jaar worden bezoekersrecords verbroken. Oude attracties worden om de zoveel tijd vervangen, zodat het eiland interessant blijft voor dagjesmensen.

Nepstranden

De drie stranden aan de zuidkant van het eiland zijn nep. Het zand is geïmporteerd en de palmbomen zijn gepland. Maar wat maakt jou dat nou uit. Het maakt de sfeer niet minder relaxt. Het zand is er niet minder zacht of fijn door.

Cocktail in de hand, Jack Johnson en Jason Mraz uit de boxen van de hippe strandtenten en je hebt alsnog meteen het strandvakantie gevoel te pakken!

Op het strand Siloso staat het leven in het teken van beach volleybal en watersporten. Dit is het meest hectische strand. Op Palawan komen de meeste gezinnetjes. Tanjong is relatief het rustigst.

Kabelbaan vanaf Mout Faber

Als je helemaal geen zin hebt om op een (nep)strand te liggen, dan is het alsnog aan te raden een kijkje te gaan nemen. Je vertrekt namelijk van vanaf Mount Faber met de kabelbaan.

Het ritje door de lucht is de helft van de Sentosa pret. Je hebt vanuit je karretje een prachtig uitzicht over Singapore en Sentosa.

Als je laat in de middag vertrekt, kun je na aankomst meteen een hapje eten, om vervolgens te genieten van een half uur durende spectaculaire licht-, laser- en watershow in de zee.

Mensen kijken

Als je overdag gaat zie je op warme dagen een krioelende mierenhoop. Een wandeling over de boulevard langs de stranden blijft echter zeer vermakelijk. Mensen kijken met een ijsje in de hand is immers overal leuk.

De kracht van Sentosa ligt voornamelijk in het feit dat het stranden midden in een miljoenenstad betreft. En waarschijnlijk ook in de schaamteloze openheid over alle onechtheid. De palmbomen zijn nog net niet van plastic.

Wat is er te doen op Sentosa Island?

 • Wil je meerdere attracties op een dag doen? Dan is het handig om van tevoren een voordeelkaart te kopen. Op internet kun je actuele prijzen vinden.
 • Als je van de onderwaterwereld houdt, moet je zeker naar Underwater World. In dit aquarium kun je zelfs door de tanks heen lopen. Ook kun je zelf haaien voeren. 's Avonds gaat het licht uit en bekijk je met fakkels de vissen.
 • In deze moderne atmosfeer is ook nog een stukje authentieke cultuur. In het 'Images of Singapore' museum zijn tentoonstelling over onder andere de Tweede Wereldoorlog.
 • In een bizarre, romantische bui? Een diner voor twee in een cabine van de kabelbaan is misschien wel de perfecte uitkomt. Op vrijdag- en zaterdagavond is dit mogelijk. Geweldig uitzicht gegarandeerd!
 • Om op het eiland te komen moet je een toegangsprijs betalen. Je kunt dan tijdens je verblijf zonder toeslag gebruik maken van alle transportfaciliteiten.

Reizen Singapore

Meer Sentosa Island

Reviews Sentosa Island

Citytrip Singapore (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Meekers Koen op 18 november 2019

Een must do als je in Singapore bent... prachtig aquarium en zoveel meer. Restaurants een strandbar kortom alles om te relaxen. Vergeet ook de vlinder tuin niet , prachtige en grote tropische vlinders ... Er is mogelijkheid om in prachtige en rustige hotels te overnachten en een strandje is er ook. Sentosa is bereikbaar vanuit Singapore city met een monorail dus zeer bereikbaar. Een ideale plek om effen bij te komen van het vermoeiende shoppen in het centrum. De zeehonden en dolfijn shows zijn ook prachtig. Kortom zeker een bezoekje inplannen bij een bezoek aan Singapore!!!!

8,6
9 Algemene ervaring
8 Locals
9 Interessant
9 Natuur
7 Stranden
9 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Het aquarium....
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Leuk voor 1x (bezocht in april 2014)

Review geschreven door Mireille Carlier op 22 november 2017

Sentosa is een leuke verblijfplaats voor wie een tussenstop maakt op weg naar een andere bestemming. Wij hebben er 3 dagen doorgebracht op de terugweg vanuit Australië. Singapore is netjes, ordelijk, luxe en schoon. Je vind op Sentosa mooie en luxe hotels, fijn openbaar vervoer, foodcourts, shoppingmalls, aangelegde stranden en Universal Studio's. Echt een plek voor vrije tijd dus. Maar in 3 dagen heb je het ook echt wel gezien. Het ontbreekt deze plek aan historie of cultuur, dus een specifieke sfeer ontbreekt er. Alles is nieuw gemaakt en aangelegd, alsof het land niet echt een eigen oorsprong heeft.

Pluspunten Sentosa Island

 • Zeer netjes
 • Mooie hotels

Minpunten Sentosa Island

 • Geen cultuur
Ultieme tip: De vele foodcourts, heerlijk eten wat je maar wilt!
Aangeraden voor: Luxe reizigers

Singapore ontdekken (bezocht in februari 2014)

Review geschreven door Betty van Lieshout-Schoon op 25 juli 2017

Na onze Australië reis hebben we een vijfdaagse tussenstop gemaakt in Singapore. Sentosa Island bezocht, waar we vanaf een berg met een kabelbaan heen zijn gegaan. Fantastisch uitzicht over de stad en de attractieparken.
Ook in het reuzenrad geweest nog meer uitzichten over de stad, zee.
Orchardroad bezocht. Dure winkels, gewone winkels en bazaars bezocht. Uitgaansgelegenheden genoeg.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Sentosa Island

 • betaalbaar
Ultieme tip: Treintje, strand.
Aangeraden voor: Stellen

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors