Uit eten Singapore

Uit eten Singapore

door Getaway Travel

Singapore is een paradijs voor iedereen die van lekker eten houdt. Het is veruit de beste stad in Zuidoost-Azië om je culinair te buiten te gaan! De stad doet haar slogan 'Singapore, the Food Capital of Asia' eer aan. Uit eten gaan is erg populair in Singapore.

Singaporezen zien uit eten gaan als een sociale bezigheid. Het hoeft niet luxe te zijn. Overal, en op elk moment van de dag, kun je ergens terecht voor een hapje en je bent nooit alleen! Dagelijks hoor je wel een paar keer 'Have you had your lunch?' Dit is echter meer een begroeting dan een vraag.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

De passie van Singapore voor eten uit zich in het enorme aanbod van restaurants en eetstalletjes. Dankzij de multiculturele bevolking heb je keus uit zeer veel verschillende keukens. En wat je budget betreft: je kunt voor zoveel of voor zo weinig mogelijk eten! Overal in de stad heb je wel een 'all you can eat' optie voor slechts 5 dollar.

Het leuke is dat het in Singapore voor de locals niet zozeer gaat om waar je eet en op welk servies, maar om wat je eet. Een rijke zakenman zal net zo lief in een exclusief toprestaurant eten, als op een plastic stoel bij de toko om de hoek. Als het maar smaakt!

Food courts en hawker centres

Wil je de echte Aziatische sfeer proeven? Ga dan eens eten in een van de vele food courts. Deze vind je onder andere veel in shopping malls. De grote overdekte terrassen zijn omringd door een groot aantal eetstandjes. In het midden staat het vol met plastic tafels en stoeltjes.

Bij verschillende kraampjes bestel je wat hapjes bij elkaar. En je strijkt neer op het terras. Even later komt iemand je eten brengen en reken je af. Je eet hier erg lekker, vers en vaak ook goedkoop! Je rommel opruimen hoeft niet. Voordat je het weet, nemen ze het alweer voor je mee. Op deze manier ligt er ook geen troep op straat.

Populair bij zowel de locals, als de toeristen, zijn de typische Aziatische hawker centres. Dit zijn openlucht foodcourts waar je veel keus hebt uit allerlei eetstandjes met goedkoop eten. Een bezoek aan deze levendige en kleurrijke plekken mag niet aan je Singapore-trip ontbreken. Het eten is er prima en je kiest uit een groot aanbod van diverse keukens.

Coffee shops

Singapore staat daarnaast bekend om haar 'coffee shops', soms wel het Chinese 'Kopi tiam' genoemd. Dit zijn open cafés met binnen wat stalletjes. Een zogenaamde auntie of uncle houdt hier toezicht. Je bestelt je drankje bij haar of hem pas als je het eten betaald hebt.

Mix van keukens

Elke keuken is wel vertegenwoordigd, in de ruim 2000 eetgelegenheden die de stad telt. Chinese, Indiase en Maleisische keukens staan zij aan zij met Australische, Franse en Mexicaanse restaurants. Of je treft een mix van keukens.

Chinatown is een van de levendigste buurten en biedt behalve veel Chinese restaurants een reeks andere keukens. Van elegante theehuizen tot drukke hawkers centres. Little India en Arab Street zijn natuurlijk de hotspots voor Indiaas en Arabisch eten met alle denkbare regionale variëteiten. Vooral in de straten rond Serangoon Road vind je enkele culinaire juweeltjes.

Het oostelijke gedeelte van Singapore wordt nauwelijks bezocht, maar biedt een aantal goede Peranakan en visrestaurants. In het zuiden van de stad vind je Holland Village. Hier komen veel expats en de prijzen hoog. Maar hier staan dan ook een paar van de beste restaurants van de stad. Bezoek hiervoor het classy gebied rond Jalan Merah Saga.

Quays

Aan de Singapore River liggen de meer internationaal getinte Quays: Boat Quay, Clarke Quay en Robertson Quay. In de oude pakhuizen bevinden zich een diversiteit aan (duurdere) chique restaurants uit verschillende landen. Daartussenin staan de hippe clubs en bars.

De oude pakhuizen zijn helemaal gerestaureerd, of opnieuw opgebouwd. Ze laten zien hoe het 'oude Singapore' eruit moet hebben gezien. Maar door alle felle kleuren komt het wat Disney-achtig over. Toch zijn de restaurants en bars prima de moeite waard. Het eten is goed en het uitzicht over het water en de skyscrapers geweldig.

Tip: houd je van vis? Ga dan zeker een keer bij een visrestaurant eten. Als kustplaats is het aanbod vers en gevarieerd. Wat dacht je van chili krab? Dit is een Singaporese delicatesse. Een andere leuke buurt om te eten is de Far East Square waar kleine winkeltjes zijn omgebouwd tot leuke restaurants en wijnbars.

Reizen Singapore

Foto's & video's Uit eten Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors