Chinatown Singapore

Chinatown Singapore

door Getaway Travel

Chinatown in Singapore is een fascinerende wijk. Niet zo gek, als je bedenkt dat 80 procent van de bevolking in de stadstaat Chinees bloed heeft. Het originele Chinatown steekt met de lage bebouwing en typisch Chinese architectuur af tegen de statige, aangrenzende wolkenkrabbers van het Central Business District. Maar ook in Chinatown bloeit de economie en werkt men hard aan een 'new Chinatown' met kantoren, luxe restaurants en dure winkels.

Bezienswaardigheden

Hoewel de wijk erg toeristisch is, blijft het leuk om er te genieten van alle geuren en kleuren. De vele oude tempels, kleine winkels, eettentjes en de grote activiteit op de markten geven nog een beeld van hoe het er overal in de wijk vroeger aan toe moet zijn gegaan.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 7 reizen naar Singapore

Bezienswaardigheden die je niet moet missen zijn de Thian Hock Keng tempel en de Sri Mariamman tempel. Als je geinteresserd bent in een stukje geschiedenis van Singapore dan is het Chinatown Heritage Centre een bezoek waard.

Chinatown grenst aan de Singapore River in het noorden, New Bridge Road in het westen, Maxwell en Kreta Ayers Road in het zuiden en Cecil Street in het oosten.

Tip: ga eten bij een van de beroemdste hawkers centres van de stad: Lau Pa Sat.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors