Haw Par Villa

Haw Par Villa

door Getaway Travel

Zoek je iets 'off the beaten track' in Singapore? Ga dan naar de Haw Par Villa, ook wel bekend als de Tiger Balm Gardens. Dit is kitsch, met een grote letter K. Een pretpark gewijd aan Chinese mythen en legenden.

Behalve veel Chinezen komen hier niet veel reizigers. Toch is echt de moeite waard. Het is namelijk het enige pretpark in zijn soort. Je ziet er grote, kleurrijke beelden die belangrijke personages uit de Chinese mythologie weergeven. Niets wordt aan je fantasie overgelaten.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

Het park ligt rond de villa van de broers Aw Boon Par (vriendelijke panter) en Aw Boon Haw (vriendelijke tiger). Boon Haw creëerde in de jaren dertig een recept voor een branderig, rood smeerseltje dat verlichting bood bij allerlei kwalen, zoals pijnlijke spieren: tijgerbalsem. Met het fortuin dat deze zalf hem opleverde, bouwde hij het pretpark.

Educatief

In 1937 was het park klaar. De honderden beelden zijn vaak 'educatief' bedoeld. Zo kun je bijvoorbeeld via de 'ten courts of hell' de onderwereld betreden. In beeld en geluid wordt je daar op bloederige en angstaanjagende wijze getoond welke straffen er in het hiernamaals staan op alle zonden. Dit deel van het park is iets minder geschikt voor kinderen.

De Haw Par Villa ligt vlak ten zuidwesten van het centrum van de stad en is te bereiken met verschillende bussen.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors