Raffles Hotel

Raffles Hotel

door Getaway Travel

Beschik je over een gigantisch budget en ben je op zoek naar een stijlvolle slaapplek in Singapore? Dan moet je naar het Raffles Hotel. Een waar begrip in de stad en het symbool van exotische orientaalse luxe.

Kun je je niet veroorloven er te slapen, ga er dan toch even kijken. Dat kan, want het is een openbaar gebouw. Kleed je wel een beetje netjes. Ze zijn in hotel niet al te dol op korte broeken en slippers. Je kunt kunt besluiten te high tea-en in de Tiffin Room. Of toch liever een drankje in de Bar & Billiard Room?

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 6 reizen naar Singapore

In de koloniale tijd was het hotel een oase voor de westerlingen in de stad. Het werd in 1887 opgericht door de broers Sarkie, rijke immigranten uit Armenië. Ze vernoemden hun hotel naar de Britse grondlegger van Singapore, Sir Stamford Raffles. Het is een van de laatste, bewaard gebleven koloniale gebouwen in de stad.

In het Raffles Hotel hebben grote Engelse auteurs gedineerd en zelfs gewoond. Zo behoort suite 78 tot Somerset Maugham. En is kamer tien van Noel Coward. De Billiard Room en de oude eetzaal zijn ook zeker het bekijken waard. Bestel een echte Singapore Sling aan de Long. Een cocktail die in 1915 voor het eerst werd gemaakt in dit hotel.

Destijds was Raffles echter nog slechts een bungalow met maar tien kamers. Nu is het een majestueus gebouw met 103 kamers, verdeeld over drie etages. En er is een luxueus winkelcentrum aan toegevoegd. Tussen de gebouwen vind je echter nog de oude binnenplaatsen, tuinen en promenades. Het Raffles hotel heeft zelfs zijn eigen museum. Bezichtig hier foto's en posters uit vervlogen tijden.

Reizen Singapore

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors