Esplanade Theatres on the Bay

Esplanade Theatres on the Bay

door Getaway Travel

Je vindt het fantastisch of je vindt het helemaal niets: Esplanade Theatres on the Bay. Maar het glimmende gebouw is in ieder geval origineel! Er zijn nogal wat raakpunten met het beroemde Sydney Opera House: een kenmerkende architectuur, het theater en de ligging aan het water.

De bekendste bijnaam van de Esplanade is 'The Durian'. De gelijkenis met deze typisch Aziatische stekelige vrucht is inderdaad treffend. Anderen zien overeenkomsten met de beruchte glinsterende beha van Madonna... Het ontwerp verwijst echter naar de natuurlijke geometrie van de natuur en het traditioneel Aziatische riet. De auditoria zijn zowel op visueel vlak, als op akoestiek gebied echter spectaculair.

ZELF NAAR Singapore?

Bekijk alle 7 reizen naar Singapore

Het kunstcentra werd op 12 oktober 2002 officieel geopend. De bouw kostte maar liefst 600 miljoen dollar. Hoewel sommige Singaporezen klaagden over de hoge kosten, was het elke dollar waard. Niet alleen de buitenkant is spectaculair, ook het interieur is de moeite waard.

Het theateraanbod is van wereldklasse en erg divers; er is muziek, dans, theater en visual arts. Kroonjuweel van het gebouw is de Concert Hall die ruimte biedt aan 1800 man publiek. Volgens veel musici is het een feest daar te mogen spelen.

Tip: regelmatig zijn er gratis concerten buiten het gebouw. In de maandelijkse 'What's on'-gids van Singapore vind je een agenda.

Reizen Singapore

Foto's & video's Esplanade Theatres on the Bay

Specialisten Singapore

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors