Top 5 winkelcentra in Kuala Lumpur

Top 5 winkelcentra in Kuala Lumpur

door Getaway Travel

Als er iets is waar de inwoners van Kuala Lumpur zich graag mee bezig houden is het wel winkelen. De stad huisvest meer dan vijftig winkelcentra, waaronder gigantische complexen, waar bezoekers tot 's avonds laat terecht kunnen voor nieuwe kleding, een paar drankjes of een uitgebreid diner.

Kan jouw garderobe wel een update gebruiken? Wij hebben de vijf fijnste winkelcentra voor je op 'n rij gezet!

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 97 reizen naar Maleisië

5. Sungei Wang Plaza

Er hangt een hectische sfeer, overal draait muziek en de etalages schreeuwen om aandacht. Je bevindt je op de begane grond van het Sungei Wang Plaza, een winkelcentrum dat geprezen is door locals omdat je er goedkoop kunt shoppen. In dit centrum wacht je zeven verdiepingen vol met kledingwinkels, supermarkten, elektronica winkels, departementstores en een foodcourt.

Handig aan dit winkelcentrum is dat ieder gebied zijn eigen kleur heeft en je gemakkelijk door het gebouw navigeert. Wil je na het winkelen nog een berichtje naar het thuisfront sturen? Ga dan naar het postkantoor op de derde verdieping.

4. Sunway Pyramid

Meer dan alleen winkelcentrum is het entertainende Sunway Pyramid. Gebouwd in de vorm van een piramide en voorzien van een levensgrote leeuw bij de ingang, lijk je even Egypte binnen te wandelen. In het nieuwere gedeelte zijn deze kenmerken echter verdwenen en besef je je weer dat er achthonderd winkels op je wachten.

Wie wel een pauze kan gebruiken, gaat naar het pretpark Sunway Lagoon. Hier trek je een baantje in het zwembad, schiet je pijl en boog of schaats je een paar rondjes. Ook leuk om te bezoeken is de naastliggende disco Ministry of Sound. Dit is één van de populairste nachtclubs waar je je 's avonds tussen de locals waant.

3. Mid Valley Megamall

Net buiten het centrum van Kuala Lumpur ligt het gigantische Mid Valley Megamall. Met wel vier verdiepingen, 430 winkels, twee hotels en een bioscoop met maar liefst achttien zalen, doet dit winkelcentrum zijn naam zeker eer aan. Wie zich graag tussen de locals begeeft heeft geluk, want veel toeristen vind je in dit winkelparadijs niet.

Meteen op de begane grond word je toelachen door verscheidene restaurants, kleine eettentjes en enkele supermarkten. Ook internationaal bekende merken zoals Uniqlo, Coffee Bean en Starbucks kom je hier tegen. Echte shopaholics beginnen meteen op de eerste verdieping, waar zowel luxe als doorsnee winkels je verwelkomen.

2. Suria KLCC

Suria KLCC is al tientallen jaren het meest populaire winkelcentrum onder toeristen en wordt door locals bestempeld als toeristencentrum. Je vindt er zes verdiepingen vol met winkels waar veelal internationale merken verkocht worden. Heel fijn is dat je hier overal met creditcard kunt betalen en je er ook gewoon westerse maten shopt.

Je smaakpupillen test je op de vierde verdieping, waar restaurants uit zowel de Maleisische als Thaise, Japanse en Indiase keuken gevestigd zijn. Vergeet na het winkelen ook de beroemde Petronas Twin Towers niet te bewonderen. Suria KLCC heeft het geluk aan de voet van dit beroemde stadssymbool te liggen.

1.Pavillion

Midden in het centrum van Kuala Lumpur vind je het chique Pavillion. Dit winkelcentrum opende pas in 2007 en groeide al snel uit tot één van de populairste winkelcentra. Met vele luxueuze winkels zoals Ralph Lauren en Hugo Boss, richt Pavillion zich voornamelijk op het welgestelde deel van de bevolking, maar ook bezoekers met een kleiner budget vermaken zich hier prima.

Loop binnen bekende winkels als ZARA en Esprit, laat je verwennen met een massage in het wellness gedeelte en bezoek de buitengewoon luxe bioscoop op de vijfde verdieping. Een kaartje voor de film kost hier meer dan we gewend zijn, maar dit wordt beloond met een achteroverliggende stoel en een butler. Boekenwormen gaan een verdieping hoger, waar een enorme boekenwinkel zijn deuren open heeft geslagen.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors