Top 3 leukste eilanden rond West-Maleisië

Top 3 leukste eilanden rond West-Maleisië

door Charlotte de Vries

Het schiereiland van West-Maleisië is ingekleurd door dichtbegroeide heuvels, uitgestrekte theeplantages en levendige steden. Er zijn natuurlijk veel plekken die je graag wil zien in dit deel van het land. Maar je rondreis door West-Maleisië is pas écht af als je eventjes hebt gerelaxt op de hemelse bounty-eilanden die het schiereiland omsingelen.

Welke eilanden zijn nou het leukst om lekker op uit te waaien? Daar zijn wij achtergekomen. Na een heerlijke vakantie in Maleisië kwamen we tot de conclusie dat je de volgende drie eilanden rond West-Maleisië niet mag missen!

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 97 reizen naar Maleisië

3. Pulau Penang

Penang is het voormalige kruispunt van Europese kolonialisten en Aziatische handelaars. Hier komen verschillende culturen op een prachtige manier tot uiting. Haar gezelligste stad, George Town, is kosmopolitisch en authentiek Aziatisch, gevuld met sierlijke tempels en koloniale gebouwen, markten vol specerijen en de beste street food uit allerlei landen.

Maar je doet het eiland geen recht aan als je alleen in George Town blijft. Zodra je de stad uitgaat, kom je terecht in een bergachtige jungle, vind je de meest pittoreske vissersdorpen en heerlijke stranden. Met deze prachtige mix van natuur en cultuur verdient Penang de derde plaats.

2. Pulau Tioman

Tioman heeft de verheven status 'één van de mooiste eilanden ter wereld'. Het eiland is bergen, is jungle, is palmbomen, is gouden stranden, is kristalhelder water. Hier trek je door de jungle, zwem je onder watervallen, spot je hagedissen en kleurige vogels, wandel je door traditionele dorpen en bezoek je een schildpaddenboerderij.

Bijzonder aan Tioman is dat de zee rondom het eiland net zo spectaculair is als het binnenland. Kleurige koraalriffen nodigen snorkelaars en duikers uit. Het warme, helderblauwe water trekt kajakkers en zeilers aan. En de zachte bodem is perfect voor strandhangers. De perfecte plek om tijdens je rondreis door Maleisië even bij te komen.

1. Pulau Langkawi

Van alle eilanden die Maleisië rijk is, is Langkawi het populairst. En dat is op zich niet zo gek. Het kleine eiland ligt als een groene parel in blauw kristal. De jungle is ongerept, veel stranden zijn onaangeraakt en de eilandbewoners hebben er hun eigen levensstijl behouden. Ondanks de populariteit is Langkawi dus een authentiek en puntgaaf eiland gebleven.

Langkawi is omsingeld door nog 99 mini-eilandjes. Sommigen zijn zo klein dat ze als struiken uit het water lijken op te rijzen, ingepakt door een wit strandje. Verken de archipel met een kajak en zoek je eigen privéstrandje op. Of pak de kabelbaan op Langkawi naar de berg Gunung Mat Chinchang en kijk uit over de bijna honderd eilandjes, de lichtblauwe zee en zelfs op Thailand. Als je hier eenmaal hebt gestaan, begrijp je pas echt waarom dit eiland op nummer één staat.

Wil jij ook graag op rondreis door Maleisië? Check hier de beste reisdeals!

Fotocredits: christian.vielmatak.wing

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors