Top 4 bijzondere plekken in de natuur van Maleisië

Top 4 bijzondere plekken in de natuur van Maleisië

door Paulien Tak

Dichtbegroeide bossen, diepblauwe meren, parelwitte stranden en knalgroene heuvels. De natuur van Maleisië is afwisselend en bijzonder. En alhoewel sommige natuurpareltjes zijn aangelegd door de mens, maakt dit ze zeker niet minder mooi.

Wil jij je onderdompelen in de natuur tijdens je rondreis door Maleisië? Bezoek dan eens deze vier bijzondere plekken. Van ongerept oerwoud in de Taman Negara tot kletterende watervallen in het Kenyir-meer. En van Bounty-stranden op de Perhentian Islands tot theeplantages in de Cameron Highlands.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 97 reizen naar Maleisië

4. Taman Negara Jungle 

Op ongeveer drie uur rijden vanaf Kuala Lumpur ligt de Taman Negara Jungle. Dit is een van oudste oerwouden ter wereld. De jungle is bedekt met dichtbegroeide bossen, bruine kolkende rivieren en en hier en daar een fluitende neushoornvogel. Het 4343 vierkante kilometer grote park is een van de grootste parken van Maleisië en een uitstekende plek voor avontuurlijke tochten.

De reis ernaartoe is al leuk. Vanuit Tembling vaar je in ongeveer drie uur, met een longboat diep de jungle in. Onderweg kom je langs kuddes waterbuffels en vrolijk zwaaiende kinderen. In het park zelf loop je de Canopy Walkway. Deze route gaat hoog door de bomen over wiebelige hangbruggen en geeft weidse uitzichten over de groene jungle. Nog niet avontuurlijk genoeg? Maak dan een nachtwandeling. Gewapend met een zaklamp ontdek je gigantische sprinkhanen, enge spinnen en kleine reptielen.

3. Lake Kenyir  

Ten noordoosten van de Taman Negara Jungle ligt Lake Kenyir. Dit diepblauwe water, omgeven door groene heuvels, hoge palmbomen en kleine eilandjes is het grootste handmatig aangelegde meer van Maleisië. Het hele gebied is 200.000 hectare groot en herbergt 340 eilandjes, meerdere watervallen en diepe grotten. Ruim 25 soorten vissen, honderden vogels en zelfs olifanten noemen het meer hun thuis.

Op en rondom het meer is genoeg te doen. Kano over het immense water langs de eilandjes en spot de kleurrijke vogels in de bomen aan de oever. Maak ook een wandeling naar de Lasir-waterval. Deze waterval bestaat uit meerdere kleine watervallen en is de perfecte plek voor een verfrissende duik. Of bezoek de Bewah-grot. In deze kalkstenen grot is het oudste skelet ooit gevonden. Houd je ogen ook open voor slangen en de gigantische Malaysian Earth Tiger-spinnen.

2. Perhentian Islands

Vanuit Kenyir reis je nog verder naar het noorden, naar de Perhentian Islands. Deze twee eilanden zijn gezegend met parelwitte stranden, wuivende palmbomen en omringt door helderblauw water. Het grootste eiland Besar heeft prachtige luxe resorts. Terwijl op het kleine eiland Kecil meer een backpackerssfeer hangt.

De eilanden zijn misschien wel de beste plek om te snorkelen in heel Maleisië. Het ondiepe water is rijk aan kleurrijke koraalriffen, groene zeeschildpadden en tropische vissen. Maak een snorkeltripje en ontdek plekken zoals, Turtle Bay en voor de echte daredevils, Sharks Point. Maak je geen zorgen, de haaien zijn niet gevaarlijk.

1. Cameron Highlands 

Afkoelen doe je in de Cameron Highlands. Door de hoge ligging is het er lekker koel en dat maakt het de perfecte plek voor het verbouwen van thee. De knalgroene glooiende heuvels zijn bedekt met theeplantages zo ver je kan kijken. Dit zorgt  voor een waanzinnig uitzicht.

Breng een bezoekje aan de BOH-theeplantage. De grootste lokale theeproducent van Maleisië produceert jaarlijks maar liefst vier miljoen kilo thee. Slenter door de vier theetuinen, terwijl de gids enthousiast vertelt over het productieproces en de geschiedenis van de plantage. Natuurlijk eindig je met een kopje thee op het terras, vanwaar je een weids uitzicht hebt over de prachtige groene heuvels.

Heb jij al zin gekregen om de natuur van Maleisië te ontdekken? Bekijk dan hier alle rondreizen naar Maleisië.

Fotocredits: Lexe-I

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors