Vervoer Jordanië

Vervoer Jordanië

Wat zijn de vervoersmiddelen in Jordanië?

Jordanië is een klein land. Binnen vijf uur rijd je van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden. Het meeste vervoer gaat per bus of taxi. In de meer afgelegen gebieden zoals in het noordwesten, is het normaal om te liften.

Vliegtuig

Er is maar één binnenlandse vlucht in Jordanië. Die vlucht brengt je binnen veertig minuten van Amman naar Aqaba.

ZELF NAAR Jordanië?

Bekijk alle 41 reizen naar Jordanië

Bus

De meeste Jordaniërs reizen per bus of minibus. Je kaartje koop je in de bus en het is dus vechten voor een plaatsje. Deze busjes stoppen op willekeurig plekken en vertrekken pas als ze helemaal vol zitten. Kijk niet vreemd op als je buurman een geit is.

Er zijn ook grotere busbedrijven zoals JETT, Trust International Transport en Hijazi. Kaartjes voor deze bussen koop je van tevoren.

Taxi's

In de steden rijden taxi's af en aan. De meeste van hen gebruiken een meter, maar voor sommige bestemmingen (zoals het vliegveld) gelden vaste prijzen.

Er rijden ook taxi's naar verdere locaties. Zo kan je zelfs per taxi in drie uur naar Damascus in buurland Syrië rijden.

Huurauto

Een auto huren in Jordanië is vrij duur, maar wel een ideale manier om veel van het land te zien. In een jeep met vierwielaandrijving kom je zelfs de meest zanderige woestijn door. De meeste verhuurbedrijven vind je in Amman of Aqaba.

Reizen Jordanië

Specialisten Jordanië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors