Vervoer Jordanië

Vervoer Jordanië

Wat zijn de vervoersmiddelen in Jordanië?

Jordanië is een klein land. Binnen vijf uur rijd je van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden. Het meeste vervoer gaat per bus of taxi. In de meer afgelegen gebieden zoals in het noordwesten, is het normaal om te liften.

Vliegtuig

Er is maar één binnenlandse vlucht in Jordanië. Die vlucht brengt je binnen veertig minuten van Amman naar Aqaba.

Bus

De meeste Jordaniërs reizen per bus of minibus. Je kaartje koop je in de bus en het is dus vechten voor een plaatsje. Deze busjes stoppen op willekeurig plekken en vertrekken pas als ze helemaal vol zitten. Kijk niet vreemd op als je buurman een geit is.

Er zijn ook grotere busbedrijven zoals JETT, Trust International Transport en Hijazi. Kaartjes voor deze bussen koop je van tevoren.

Taxi's

In de steden rijden taxi's af en aan. De meeste van hen gebruiken een meter, maar voor sommige bestemmingen (zoals het vliegveld) gelden vaste prijzen.

Er rijden ook taxi's naar verdere locaties. Zo kan je zelfs per taxi in drie uur naar Damascus in buurland Syrië rijden.

Huurauto

Een auto huren in Jordanië is vrij duur, maar wel een ideale manier om veel van het land te zien. In een jeep met vierwielaandrijving kom je zelfs de meest zanderige woestijn door. De meeste verhuurbedrijven vind je in Amman of Aqaba.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Jordanië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors