Accommodaties Jordanië

Accommodaties Jordanië

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In Jordanië vind je verschillende soorten accommodaties. Vooral in de toeristische gebieden zoals Amman, Petra en Aqaba heeft de reiziger een grote keuze aan verblijf. Het drukste seizoen is in het voorjaar en najaar, dan zijn dus ook de prijzen het hoogst.

Hotels

Op sommige plaatsen zijn geen hotels en op andere plaatsen zijn juist weer geen budgetverblijven. In Jordanië vind je geen (jeugd)hostels. Budgetreizigers zullen het dus moeten hebben van de goedkoopste hotels of campings. In de zomer slapen veel reizigers op de daken van hotels.

Appartement

Een appartement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan in Amman of Aqaba. Het huren is vaak voor een langere tijd, bijvoorbeeld een maand. In Aqaba is het mogelijk een appartement te huren voor een week.

Camping

Kamperen in de beschermde natuurgebieden is niet toegestaan met je eigen tentje. Op die plekken vind je wel tentenkampen van de bedoeïenen waar je kunt overnachten.

Wat is een typische accommodatie?

Het tentenkamp van de bedoeïenen in Wadi Rum is een bijzondere plek om te overnachten. Na een kamelentrektocht door de woestijn komt je bij de tentjes aan. Eerst eet je gezamenlijk met de bedoeïenenfamilie rond het kampvuur. Daarna slaap je onder de sterrenhemel.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Jordanië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors