Klimaat Jordanië

Klimaat Jordanië

Wat voor klimaat kun je verwachten?

Jordanië kent een woestijnklimaat. Het weer in Jordanië is droog en warm. Maar in het zuiden, bijvoorbeeld in Aqaba, is het juist zeer vochtig. Hierdoor is de warmte minder goed uit te houden. Ook de Jordaanvallei is nat, hier valt gedurende het hele jaar de meeste regen. De rest van het land heeft vaak juist een tekort aan water.

Noorden

In het noorden van Jordanië is het in de winter heel koud. Sneeuwstormen zijn niet vreemd en temperaturen dalen flink. In de zomer is het aangenamer in het noorden. De hoge temperaturen zijn hier goed uit te houden wegens de lage vochtigheidsgraad.

Zuiden

In het zuiden van Jordanië wordt het nooit echt koud. De gemiddelde temperatuur in Aqaba komt bijvoorbeeld niet onder de 20 graden. In de zomer is het er extreem heet, met temperaturen boven de 40 graden en een hoge luchtvochtigheid. Een duik in de Dode Zee is dan een aangename ervaring.

Woestijnen

In de woestijn koelt het 's avonds altijd snel af. Hoe heet het ook gedurende de dag is. In de winter liggen de temperaturen nog lager dan normaal. In de zomer is het overdag erg heet. Het is dan beter tijdens het middaguur te rusten.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Jordanië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Rusland kenner
Sponsors